Održani dani otvorenih vrata EU H2020 OLEUM projekta u Poreču

oleum-logo-proziranU sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“, u petak 11.05.2018. g. od 10:00 do 12:00 h, svoja vrata otvorio je i Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču te predstavio EU projekt H2020: OLEUM - Advanced solutions for assuring the overall authenticity and quality of olive oil , koji je financiran od strane Okvirnog programa Europske Unije za istraživanje i inovacije - Obzor 2020. Oko 40-ak zainteresiranih građana prisustvovalo je „Danima otvorenih vrata EU H2020 projekta OLEUM“ te su kroz prezentacije dr. sc. Karoline Brkić Bubola saznali više o samom projektu OLEUM, kao i o kvaliteti i nutritivnoj vrijednosti maslinovih ulja te sudjelovali u edukativnoj degustaciji maslinovih ulja.
 
 
 
U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije organiziralo je „Dane otvorenih vrata EU projekata“ koji su se održali u razdoblju od 6. do 13. svibnja 2018. godine.
 
U sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“, u petak 11.05.2018. g. od 10:00 do 12:00 h, svoja vrata otvorio je i Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču te predstavio EU projekt H2020: OLEUM - Advanced solutions for assuring the overall authenticity and quality of olive oil , koji je financiran od strane Okvirnog programa Europske Unije za istraživanje i inovacije - Obzor 2020. Oko 40-ak zainteresiranih građana prisustvovalo je „Danima otvorenih vrata EU H2020 projekta OLEUM“ te su kroz prezentacije dr. sc. Karoline Brkić Bubola saznali više o samom projektu OLEUM, kao i o kvaliteti i nutritivnoj vrijednosti maslinovih ulja te sudjelovali u edukativnoj degustaciji maslinovih ulja.
 
Cilj projekta OLEUM je razviti nove i poboljšati postojeće analitičke metode za kontrolu kvalitete i autentičnosti maslinovog ulja te poboljšati razmjenu tehnologija uspostavljanjem široke zajednicu laboratorija i institucija uključenih u kontrolu kvalitete. Opći cilj projekta OLEUM je bolja mogućnost garancije kvalitete i autentičnosti maslinovog ulja osnaživanjem otkrivanja i poticanjem sprječavanja prijevare maslinovog ulja. Projekt je koordiniran od strane prof. Tullia Gallina Toschi sa Odjela poljoprivrednih i prehrambenih znanosti Sveučilišta u Bologni, Italija. U provedbi projekta sudjeluje dvadeset partnera iz petnaest zemalja, a jedan od partnera projekta OLEUM je i Institut za poljoprivredu i turizam iz Poreča.
 
Program događanja možete vidjeti na stranicama - STRUKTURNI FONDOVI
 
Sve informacije o ostalim uključenim projektima i detaljan raspored događanja tijekom „Dana otvorenih vrata EU projekata“ možete pronaći OVDJE
 
DOV OLEUM 1
DOV OLEUM 2
DOV OLEUM 3
DOV OLEUM 4