Znanstvenica instituta dr. sc. Karolina Brkić Bubola članica ocjenjivačkog panela na natjecanju maslinovih ulja u New Yorku - NYIOOC

NYIOOC logo-2U New Yorku se od 23. do 26. travnja 2018. održalo međunarodno natjecanje najboljih maslinovih ulja na svijetu (New York International Olive Oil Competition, NYIOOC). Natjecalo se 979 maslinovih ulja iz 27 zemalja, a najbolja ulja iz cijelog svijeta je u New Yorku ocjenjivao panel od 18 stručnjaka iz 13 zemalja. Među ocjenjivačima međunarodnog ocjenjivačkog panela bila je i znanstvenica Instituta za poljoprivredu i turizam, dr. sc. Karolina Brkić Bubola.
 
U New Yorku se od 23. do 26. travnja 2018. održalo međunarodno natjecanje najboljih maslinovih ulja na svijetu (New York International Olive Oil Competition, NYIOOC) u organizaciji g. Curtis Corda, urednika uglednog online časopisa Olive Oil Times.
 
Natjecalo se 979 maslinovih ulja iz 27 zemalja, a najbolja ulja iz cijelog svijeta je u New Yorku ocjenjivao panel od 18 stručnjaka iz 13 zemalja. Među ocjenjivačima međunarodnog ocjenjivačkog panela bila je i znanstvenica Instituta za poljoprivredu i turizam, dr. sc. Karolina Brkić Bubola, voditeljica akreditiranog i ovlaštenog službenog Panela za senzorsku analizu djevičanskih maslinovih ulja Instituta.
 
Na natjecanju je ukupno dodijeljeno 522 nagrada i to 16 nagrada Najbolji u klasi, 334 zlatne i 172 srebrne medalje. Najviše je nagrada dobila Italija, Španjolska, SAD, Grčka te Hrvatska, koja je peta po redu po osvojenim nagradama, osvojila 40 nagrada, odnosno 2 nagrade za najbolja ulja u klasi, 27 zlatnih i 11 srebrnih medalja. Ocjenom Najbolji u klasi ocjenjena su istarska ekstradjevičanska maslinova ulja Buža - Bembo (OPG Lupić) u kategoriji Sjeverna hemisfera - sortna ulja srednje voćnosti, te De Kleva (OPG Buršić Marija) u kategoriji Sjeverna hemisfera - mješavina sortnih ulja srednje voćnosti.
 
O rezultatima natjecanja i ostalim nagrađenim hrvatskim maslinovim uljima možete pročitati - REZULTATI NATJECANJA
NYIOOC Karolina
NYIOOC Poster