Profesor Kobus Eloff u posjeti Institutu

Slika za poster TBV 2018Prošli tjedan od 13. do 15. svibnja 2018. godine imali smo čast ugostiti profesora dr.sc. Eloffa Kobusa sa Sveučilišta Pretoria iz Južnoafričke Republike. Profesor Eloff s kojim imamo uspostavljenu dugogodišnju odličnu suradnju redovni je profesor i osnivač Odjela za fitofarmaciju u Pretoriji, osnivač Nacionalnog botaničkog instituta Južnoafričke Republike, član Akademije znanosti JAR-a i direktor Kirstenbosch nacionalnog parka.
 
 
Trenutačno je gostujući profesor na Sveučilištu u Bolonji (Italija) te je odlučio boravak u Europi iskoristiti i prvi puta posjetiti i naš Institut. Posjeta se odvijala upravo u Tjednu botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske te je svojim prisustvom uveličao i službeno otvaranje Tjedna u Rijeci u Prirodoslovnom muzeju gdje je održao predavanje predavanje o iskustvima botaničkih vrtova u JAR-u pod nazivom “The changing role of botanical gardens and arboreta over time”.
 
Na svečanom otvaranju Tjedna u Poreču održana je izložba likovnih radova “Šareni mozaik” dječjih vrtića na području Poreča i okolice na kojemu je profesor Eloff neumorno odgovarao na dječja pitanja poput “Postoje li stvarno lavovi u Africi?” i “Koje je stablo najviše u Africi?”. Nakon ugodnog dvodnevnog druženja profesor se vratio u Italiju iz koje će se krajem mjeseca vratiti u Afriku. Njegov boravak podržao je i Grad Poreč.

 Prof KOBUS

Prof KOBUS 2

Prof KOBUS 3

Prof KOBUS 4

Prof KOBUS 5

Prof KOBUS 6