Završen 8. Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske

Slika za poster TBV 2018U organizaciji Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču se od 14. do 18. svibnja, šesti put zaredom obilježen je „Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske“. Bogati program ovogodišnjeg Tjedna nudio je različite aktivnosti namijenjene djeci od vrtićkog do srednjoškolskog uzrasta koje su se održavale u Institutu, Osnovnoj školi Poreč, Srednjoj školi Mate Balota te u Turističko-ugostiteljskoj školi Antona Štifanića. Ove godine imali smo čast ugostiti profesora dr.sc. Eloffa Kobusa sa Sveučilišta Pretoria iz Južnoafričke Republike, dipl. ing. šumarstva Anu Milat te dr.sc. Nediljka Landeku iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. Tjedan i bogati program podržali su i omogućili Grad Poreč, Pučko Otvoreno Učilište Poreč i Zavičajni muzej Poreštine.
 
Sukladno programu Tjedna u školama su održane interaktivne radionice i predavanja gdje su učenici mogli naučiti prepoznavati nekoliko invazivnih biljnih vrsta. Bilo je govora i o komarcima i načinima njihovog suzbijanja te o ambroziji. Održana je likovna izložba dječjih radova za vrtićku djecu na području Poreča i okolice. Organiziran je bio obilazak edukativne staze u šumi Sv. Marka te posjet pčelinjaku SŠ Mate Balota. Na kraju održano je izvlačenje troje sretnih dobitnika nagradne igre „Osvoji besplatnu analizu“.
 
U raznim aktivnostima sudjelovalo je ukupno oko 140 djece vrtićkog uzrasta, 220 osnovnoškolaca te oko 45 srednjoškolaca s područja Poreča. S obzirom na rastući interes za ponuđene aktivnosti u sklopu Tjedna odmah počinjemo s pripremama za idući, 9. Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske.
Do iduće godine, Vaš Institut.
 
TBV2018-1
TBV2018-2
TBV2018-3
TBV2018-4
TBV2018-5
TBV2018-6
 TBV2018-7