9. Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske

9 tjedan BVRHHrvatsko botaničko društvo u suradnji s brojnim suorganizatorima organizira 9. Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske koji se održava od 13.-17. svibnja 2019. godine. Institut za poljoprivredu i turizam u Poreču i ove godine se s veseljem priključio organizaciji ove manifestacije. U nastavku pročitajte PROGRAM DOGAĐANJA

 

 

Deveti “Tjedan botaničkih vrtova Hrvatske” donosi kreativne igre na otvorenome, predavanja i kvizove za vrtićke skupine, učenike osnovnih i srednjih škola u Poreču te radionicu za širu javnost. Tjedan započinje u ponedjeljak 13.05. izložbom dječjih likovnih radova na temu „Pčelinja kućica“ te igrom „Pronađi para“ za dječje vrtiće Radost, Paperino, Crvenkapica i Cipelići. U utorak 14.05. učenici nižih razreda OŠ Poreč naučit će nešto više o aromatičnim biljnim vrstama sadnjom „Gredice za pizzu“, gredice potrebne za pripremu tog jela.

 

U srijedu 15.05. održati će se Info dan INHERIT projekta čiji je cilj očuvanje i valorizacija prirodne baštine obalnih i priobalnih područja Mediterana. Govoriti će se o dosadašnjim istraživanjima i rezultatima projekta te će se predstaviti primjer dobre prakse očuvanja prirodne baštine u Istri. Kako bi što više potaknuli mlade na očuvanje prirode u Istri, održat će se prigodan kviz u Srednjoj školi Mate Balote. Popodne je rezervirano za radionicu izrade prirodne kozmetike (sapuna i melema) za koju je potrebna prijava na 052 408 328 ili na e-mail: mirela@iptpo.hr. Više na: CIV - IZRADA PRIRODNIH SAPUNA

 

U četvrtak učenici viših razreda OŠ Poreč naučit će što su to invazivne vrste i prepoznavati najčešće invazivne biljne vrste kroz radionicu „Lov na pajasen“. U petak 17.05. u OŠ Finida održat će se kviz za sedme razrede na temu očuvanja prirodne baštine Istre u kojoj najuspješnija ekipa osvaja nagradu. Za vrijeme trajanja Tjedna održavat će se organizirani obilasci imanja Instituta te nasada masline i vinove loze. Za sve obilaske potrebna je prethodna najava na e-mail: mirela@iptpo.hr ili na br: 052 408 304.

 

Sve informacije o satnici Tjedna pročitajte na letku programa, web stranicama Centra za invazivne vrste  ili Facebook stranici Centra.

59343053 2313767825545987 2495887950487748608 n