Poziv na radionicu za vinogradare: Nove spoznaje u zaštiti vinograda od zlatne žutice i bolesti drva vinove loze

LOGO WINENETWORKInstitut za poljoprivredu i turizam u sklopu EU projekta Winetwork organizira radionicu na temu zlatne žutice i bolesti drva vinove loze, koja će se održati u petak, 9. lipnja 2017. godine, u Hotelu Laguna Parentium (Poreč, Zelena Laguna), s početkom u 15:30 sati. Više o radionici možete pročitati u nastavku teksta.

 

 

Na radionici će sudjelovati renomirani europski stručnjaci s područja Italije (Toskana i Trentino), Švicarske (Ticino), Francuske (Burgundija) i Instituta za poljoprivredu i turizam. Cilj radionice je vinogradarima prenijeti znanja i iskustva o najučinkovitijim praksama suzbijanja ovih bolesti u raznim europskim vinogradarskim regijama.
 
Sudjelovanje na radionici je besplatno za sve sudionike i osiguran je simultani prijevod za sva predavanja na stranim jezicima.
 
Pored toga, organizirat će se i terenski dio radionice s istim timom stručnjaka, koji će se održati u subotu, 10..lipnja 2017. godine s početkom u 9:00 sati u vinogradu OPG-a Pilato, koji se nalazi pored mjesta Ohnići, uz cestu koja od Kaštelira vodi prema Vižinadi.
 
Program radionice (petak, 9. lipnja 2017. godine, Hotel Parentium, Poreč)
 

15:30

Pozdravna riječ organizatora

15:45

Predstavljanje nove ‘Naredbe o poduzimanju mjera za sprječavanje širenja i suzbijanje zlatne žutice vinove loze’ (Marijan Bubola, Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč)

16:00

Zlatna žutica vinove loze: istraživanjem epidemiologije do uspješnijeg suzbijanja (Francois-Michel Bernard, Institut Français de la Vigne et du Vin, Francuska)

16:45

Stanka za kavu

17:15

Suzbijanje američkog cvrčka metodom konfuzije primjenom vibracija (Valerio Mazzoni, Fondazione Edmund Mach, San Michele all’Adige, Italija)

17:45

Suzbijanje zlatne žutice na području Švicarske (Mauro Jermini, Agroscope, Švicarska)

18:15

Bolesti drva vinove loze – uzrok sušenja trsova i propadanja vinograda (Kristina Diklić, Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč)

18:30

Postojeći alati i mjere primijenjene u zaštiti vinograda od bolesti drva vinove loze (Laura Mugnai, Università degli Studi di Firenze, Italija)

19:00

Rasprava

 
Za sve informacije možete se javiti na dkristina@iptpo.hr ili 052/408-344
 
 
Dodatne materijale možete preuzeti na ovim poveznicama:

 

EU zastavica

Projekt je financiran sredstvima Europske unije, putem programa za istraživanja i inovacije Obzor 2020, Ugovor broj 652601

 

 

WN1 WN2