PETI SASTANAK PARTNERA NA PROJEKTU CASTWATER

LOGO COLOUR CASTWATERU Sliemi (Malta), od 6.-7.11.2018. godine, održan je peti po redu sastanak partnera na projektu „Održivo upravljanje vodom u turizmu na priobalnom području Sredozemlja - CASTWATER“ u organizaciji projektnog partnera i domaćina, Agencije za energiju i vodu Malte.
 
 
 
 
Dvodnevnom sastanku prisustvovali su svi partneri - vodeći partner Općina Rethymno (GR), Region of Emiglia - Romagna (IT), Region of Veneto (IT), Veneto Innovazione (IT), Water board of Lemesos (CY), University of Patras (GR), Euromediterranean water institute foundation (ES), Valencia Tourism Organisation (ES),
Institut za poljoprivredu i turizam (HR), Departmental council of Herault (FR), Malta regional development and dialogue foundation (MT) i Energy and water agency (MT).
 
Sastanku su prisustvovali predstavnici Instituta za poljoprivredu i turizam, mr.sc. Ninoslav Luk i Marija Pičuljan mag.oec. Dnevni red sastanaka, uključivao je pregled aktivnosti u sklopu dosada odrađenih radnih paketa, način provedbe, financijsko izvješćivanje te opis radnih paketa i aktivnosti predviđenih za naredno razdoblje.
 
Institut za poljoprivredu i turizam, predstavio je dosadašnji napredak aktivnosti kojom koordinira. Radi se o testiranju online alata (aplikacije) za nadzor i procjenu održivog upravljanja vodnim resursima. Krajnji korisnici aplikacije su mala i srednja poduzeća (SME) u turizmu, koja imaju namjeru smanjiti vlastitu potrošnju vode i konsolidirati svoje poslovanje održivom poslovnom politikom.
 
Ova aplikacija je važna i za tijela javne vlasti, jer omogućava identifikaciju problema i procjenu ukupne potrošnje vode na područjima koja su u njihovom upravnom djelokrugu. Prihvaćanje ovog online alata, doprinijet će nastojanju regionalne i lokalne samouprave da kroz implementaciju održivog turizma na svom području, dodatno ojača segment poticanja održivog upravljanja potrošnjom vode i vodnim resursima.
 
CSW Grupna fotografija 5
CSW S5 F1