Consumeless Plus logoDana 13. rujna 2022. održan je završni sastanak projekta ConsumeLess Plus Lokalnog odbora kojeg čine predstavnici Instituta, predstavnici Upravnog odjela za turizam Istarske županije koji je pridruženi partner u projektu te predstavnici Grada Novigrada, Grada Poreča, Grada Rovinja, Grada Labina, Turističke zajednice grada Pule i Turističke zajednice središnje Istre. 

logo 2022 prozirU nastavku preuzmite Poziv na dostavu ponuda za sanaciju hidrantske mreže Instituta za poljoprivredu i turizam.

Za naslovljeni predmet nabave sve dodatne informacije, možete zatražiti putem elektronicke pošte: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 16.09.2022 u 15,00 sati.

agrobioclim cropU srijedu 07.09.2022. s početkom u 10:00 sati održana je radionica: „Bioraznolikost - Povrće - izvor bioraznolikosti u našim vrtovima“. Radionica je održana u sklopu projekta AGROBIORAZNOLIKOST – osnova za prilagodbu i ublažavanje posljedica klimatskih promjena u poljoprivredi (KK. 05.1.1.02.0005) u organizaciji Instituta za poljoprivredu i turizam.

logo 2022 prozirU petak 9.9.2022. s početkom u 9:30 sati u vijećnici Instituta, prof.dr.sc. Monika Jakubus održati će predavanje "Soil contamination with heavy metals and remediation methods. Current status for Poland".

Prof dr.sc. Monika Jakubus trenutno boravi na Institutu u svojstvu gostujuće znanstvenice. Dugogodišnja je zaposlenica na Poznan University of Life Sciences (PULS), Department of Soil Science and Methodology. Nositeljica je nastave iz predmeta koji se odnose na poljoprivrednu kemiju, tloznanstvo, geokemiju i zaštitu okoliša. Tijekom svoje karijere mentorirala je 2 doktora znanosti, 61 magistra znanosti i 32 diplomirana studenta. Opseg njene znanstvene djelatnosti vezan je za pitanja vezana uz agronomiju, zaštitu okoliša i gospodarenje prirodnim resursima, s temom:

logo 2022 prozirPozivamo zainteresirane ponuditelje da nam dostave ponudu temeljem objavljenog Poziva na dostavu ponuda za predmet nabave - Snimanje stručnog filmskog materijala - za rad na projektu Znanstvenog centra izvrsnosti za bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja, u okviru projekta „Bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja“ KK.01.1.1.01.0005. - Radni paket – Diseminacija.

Za sve dodatne informacije u ovom postupku jednostavne nabave možete nazvati telefonom na broj +385 52 408 333 u vremenu od 08 – 16 sati svakog radnog dana ili poslati upit na e-mail: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 09.09.2022. u 15,00 sati.

Hvala na sudjelovanju.

 

agrobioclim cropPozivamo Vas na radionicu pod nazivom Povrće – izvor bioraznolikosti u našim vrtovima koja se organizira u sklopu projekta "AGROBIORAZNOLIKOST – osnova za prilagodbu i ublažavanje posljedica klimatskih promjena u poljoprivredi" u organizaciji Instituta za poljoprivredu i turizam. Radionica je namijenjena široj javnosti s ciljem povećanja dostupnosti podataka i rezultata projekta. Radionica je organizirana kao stručno – edukativni dan s predstavljanjem biljnih genetskih izvora povrća koji se čuvaju u Institutu.

Radionica će se održati u srijedu 07. rujna 2022. od 10:00 do 16:00 na imanju Instituta za poljoprivredu i turizam (Karla Huguesa 8, Poreč).

POZIV

LOGO CoE CroP BioDivZnanstveni centar izvornosti za bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja organizira INFO DAN projekta „Bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja – CroP-BioDiv“ KK.01.1.1.01.005.Tijekom INFO DANA posjetitelji će moći razgledati Laboratorij za fenotipizaciju i Laboratorij za tlo, biljku i vodu gdje će im znanstvenici Instituta za poljoprivredu i turizam predstaviti najsuvremenije instrumente i metode za analize biljaka, vode i tla.

Odvojite vrijeme ako vas zanima:

  • Kako odrediti koje je tlo pogodno vinograd, a koje za češnjak?
  • Zašto češnjak miriše (ili smrdi)?
  • Jesu li sve škalonje iste?
  • Odakle dolazi crvena boja rajčice?

Info dan održati će se u srijedu 07. rujna 2022. u prostorijama Instituta za poljoprivredu i turizam od 10:00 – 14:00, a planirana su i dva vođena obilaska laboratorija u 11:00 i 13:00.

logo 2022 prozirU nastavku procitajte Poziv  na dostavu ponuda na projektu: HRZZ IP-2020-02-6899 „PRirodA kao SAVEZnik: Strane biljne invazivne vrste kao izvor farmaceutika – NATURALLY“  

Predmet nabave - Reagensi, standardi i materijali za LC-MS analizu ekstrakata i frakcija

Za naslovljeni predmet nabave sve dodatne informacije, možete zatražiti putem elektronicke pošte: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 07.09.2022 u 14,00 sati.

logo 2022 prozirSvim zainteresiranim gospodarskim subjektima - Objavljen je poziv na dostavu ponuda za usluge tiskanja brošura i priručnika - CPV: 79800000-2 Tiskanje i tim povezane usluge.

Za naslovljene predmete nabave natječajnu dokumentaciju i sve dodatne informacije vezane uz navedenu jednostavnu nabavu, možete zatražiti putem elektroničke pošte: ninoslav@iptpo.hr

Postupak nabave sufinanciran je iz Europskog kohezijskog i strukturnog fonda temeljem poziva na natječaj „Shema za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskim promjenama (referentni broj: KK.05.1.1.02). Ovaj postupak jednostavne nabave provodi se temeljem odobrenog plana nabave na projektu odobrenom za sufinanciranje naziva: „Agrobioraznolikost - osnova za prilagodbu  i ublažavanje posljedica klimatskih promjena u poljoprivredi“ referentnog broja; KK.05.1.1.02.0005

Rok za dostavu ponuda je 05.09.2022. u 14,00 sati.

Vespa velutinaProjekt Praćenje pojavnosti i raširenosti štetnika u pčelarstvu na području Republike Hrvatske - Vespa velutina i Vespa orientalis financirala je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i realizirao je Institut za poljoprivredu i turizam iz Poreča u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Istarske županije, Služba za Epidemiologiju, Odjel za DDD i Nacionalnim referentnim i službenim laboratorijem za bolesti pčela, Zavod za biologiju i patologiju riba i pčela, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

logo 2022 prozirDana 8. lipnja 2022. godine objavljen je natječaj u NN 65/22, u Glasu Istre, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Euraxess Jobs Portal Team, za zapošljavanje poslijedoktoranda u suradničko zvanje i na radno mjesto, na određeno vrijeme, najduže do 24 mjeseca, primljena je dr. sc. Ivana Horvat.

IVAS 2022U sklopu diseminacije rezultata HRZZ projekta VINUM SANUM, doktorandice Sara Rossi i Ena Bestulić sudjelovale su na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji In Vino Analytica Scientia - IVAS. Konferencija je održana u organizaciji DLR Rheinpfalz i Weincampus Neustadt u kongresnom centru u Neustadt an der Weinstraße (Njemačka) od 03. do 07. srpnja 2022. godine.

Detaljnije na web stranici HRZZ projekta VINUM SANUM

Potkategorije