Članci

Podrum minivinifikacije

barique-iptpo

 

 

 

 

 

 

Podrum minivinifikacije

U vinarskom podrumu Instituta „MINIVINIFIKACIJA" obavlja se vinifikacija koja obuhvaća rad na:
- Znanstveno istraživačkoj djelatnosti
- VIP projektima
- Tehnologijskim projektima
- Komercijalnim projektima

Znanstveno-istraživačka djelatnost

Vinifikacija prvenstveno autohtonih sorata grožđa (Malvazija istarska, Teran, Borgonja, Hrvatica, Muškat Ruža Porečki)
- Karakterizacija vina autohtonih sorata grožđa
- Utjecaj tehnoloških operacija na kvalitetu vina
- Hladna maceracija
- Trajanje maceracije
- Malolaktična fermentacija
- Proizvodnja vina iz prosušenog grožđa

„MINIVINIFIKACIJA" je opremljena suvremenom opremom koja uključuje:
- inox tankove 55, 75, 115 litara
- vinifikatore (potapanje, miješanje, polijevanje) 450 litara
- pneumatske i hidro preše
- berrique bačve (hrast i akacija)
- i svu ostalu pripadajuću podrumsku opremu
- svi tankovi su zasebne cjeline s mogućnošću kontrole temperature i tretiranja klobuka

Kontakt osobe:
Glavni enolog i voditelj podruma:
Tomislav Plavša, dipl.ing.agr.
tomislav@iptpo.hr

Robi Damijanić, ing.
098 214 355

minivinifikacija