VinNutriVitHRZZ projekt VinNutriVit – Sudjelovanje na znanstvenom skupu „Znanošću do inovacija – za održivi razvoj poljoprivrede i turizma“, Poreč 8. i 9. svibanj 2025. Voditeljica projekta dr.sc. Sanja Radeka predstavila je HRZZ projekt „Inovativni vinifikacijski postupci u funkciji povećanja biološkog i nutritivnog potencijala vina i nusproizvoda vinifikacije autohtonih i introduciranih sorti vinove loze – VinNutriVit” (IP-2022-10-9128). Asistent Erik Matić, mag. ing. agr. i suradnica na projektu Fumica Orbanić, mag. ing. agr., usmeno su predstavili rezultate istraživanja naslova „Ultrazvučni tretmani kao predfermentacijska tehnika u funkciji poboljšanja fenolnog profila vina Malvazije istarske“ i „Istraživanje utjecaja pretfermentacijskih i poslijefermentacijskih tehnologija na koncentraciju hlapljivih aromatskih spojeva i senzorni profil vina sorte Teran (Vitis vinifera L.)“.

Više na linku VinNutriVit

viniutrivit150