Barbara2KnjgaOvih dana objavljena je knjiga koju je uredila Predstojnica zavoda za poljoprivredu i prehranu i znanstvenica Instituta za poljoprivredu i turizam, dr.sc. Barbara Sladonja, naslova - „Protected area management“, odnosno „Menadžment zaštićenih područja“. Knjiga je objavljena je pod okriljem izdavačke kuće „InTech“ iz Rijeke.

 

 

Zaštićena područja su ključna za održavanje bioraznolikosti i naša glavna nada za zaštitu osjetljivih vrsta. Ova knjiga predstavlja znanstveni doprinos u povezivanju socijalnog i ekonomskog aspekta u korištenju zaštićenih područja i zaštiti bioraznolikosti. U njoj se prikazuju iskustva i trenutačno stanje u zaštiti prirode u 12 europskih, sjeverno američkih i afričkih zemalja. Opisan je teoretski pristup, konkretni primjeri kao i moguća rješenja. Knjiga je namijenjena znanstvenim istraživačima, profesionalcima u zaštiti prirode, studentima i svima onima kojima je bliska tematika zaštite prirode.

Više o samoj knjizi možete pogledati na linku http://www.intechopen.com/books/protected-area-management, a za sve dodatne informacije o knjizi, kupnji knjige ili nekom drugoj zanimljivosti vezanoj uz knjigu obratite se dr.sc. Barbari Sladonja