-
određivanje kvalitete maslinovog ulja na temelju fizikalno-kemijske i senzorske analize u svrhu kategorizacije djevičanskih maslinovih ulja;
-
određivanje intenziteta pozitivnih senzorskih osobina ekstra djevičanskog maslinovog ulja (voćno, gorko, pikantno) koji se mogu istaknuti na deklaraciji kao posebna senzorska svojstava određenog maslinovog ulja u svrhu dodavanja vrijednosti proizvodu i diferencijacije ponude ekstra djevičanskog maslinovog ulja;
-
određivanje udjela voskova u maslinovom ulju u svrhu navođenja na deklaraciji vrijednosti za parametre: Slobodne masne kiseline, Peroksidni broj, „K-brojevi“ i voskovi;
-
određivanje sastava u svrhu navođenja tablice nutritivnih vrijednosti na etiketi maslinovog ulja;
-
provjere sukladnosti kemijskih i senzorskih parametara djevičanskih maslinovih ulja s podacima navedenim u specifikaciji proizvoda u postupku registracije oznake i prije stavljanja na tržište proizvoda s oznakom izvornosti, zemljopisnog podrijetla ili tradicionalnog ugleda;
-
ispitivanje kvalitete i autentičnosti maslinovih ulja za potrebe službenih kontrola domaćih i uvoznih maslinovih ulja prisutnih na tržištu Republike Hrvatske.
USLUGE LABORATORIJA
- Detalji
- Hitova: 46999