Znanstvenici Instituta za poljoprivredu i turizam u suradnji s kolegama znanstvenicima i stručnjacima s drugiih renomiranih institucija u Republici Hrvatskoj i inozemstvu objavili su dva A1 rada u kojima su detaljno objasnili neke od tehnologija proizvodnje povrća u mediteranskim prostorima. Ovim radovima autori potvrđuju važnost znanstvenih istraživanja na području povrćarstva kao jedne od najvažnijih poljoprivrednih grana u poljoprivrednoj proizvodnji Republike Hrvatske.
Naslovi ovih zanimljivih radova su:
1. "Growth and yield of grafted cucumbers in soil infested with root-knot nematodes" (Rast i prinos cijepljenih krastavaca na tlu zaraženom korijenovim nematodama)
Smiljana Goreta Ban, Katja Žanić, Gvozden Dumičić, Emilija Raspudić, Gabriela Vuletin Selak, Dean Ban
2. "Aphid populations (Hemiptera:Aphidoidea) depend of mulching in watermelon production in the Mediterranean region of Croatia" (U proizvodnji lubenica, populacija lisnih ušiju (Hemiptera:Aphidoidea) ovisi o malčiranju u Mediteranskom području Hrvatske)
K. Zanic, D. Ban, T. Gotlin Culjak, S. Goreta Ban, G. Dumicic,J. Haramija, D. Znidarcic
Svi zainteresirani više informacija o rezultatima ovih istraživanja i o njihovoj primjenjivosti mogu dobiti od dr.sc. Deana Bana
Prehrambeno biotehnološki i Vinarski laboratorij unutar Zavoda za poljoprivredu i prehranu Instituta za poljoprivredu i turizam akreditirani su ispitni laboratoriji prema normi HRN EN ISO/IEC 17025:2017 od strane Hrvatske akreditacijske agencije u području opisanom u prilogu Potvrde o akreditaciji broj 1185 (dostupno na: https://akreditacija.hr/registar/).
We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.