11.05.2014. u sklopu 21. VINISTRE na projektu IPA/EFRR projekt Putevima Malvazije istarske / Po poteh istrske malvazije (Malvasia TourIstra) projektni partner Udruga vinogradara i vinara Istre – VINISTRA, organizirao je stručnu radionicu radnog naslova „Sljubljivanje vina različitih stilova Malvazije istarske sa hranom“
Cilj radionice bio je prezentirati svojstva vina Malvazije istarske i njenih posebnosti koje je izdižu u proizvod s velikim potencijalom za brendiranje, a sve kako bi se iskazao njezin značaj u formiranju kvalitetne baze za izgradnju prepoznatljivosti integralnog turističkog i eno-gatronomskog proizvoda Istre kao prekogranične turističke destinacije. Zbog svoje specifičnosti Malvazija istarska nudi širok izbor gastronomskih delicija s kojima se skladno sljubljuje. Prilagoditi jela različitim stilovima vina Malvazije izazov je kojem je teško odoljeti, a upravo taj izazov prihvatio je chef Robert Perić. Jednostavnost kuhanja, elegancija kreiranja jela i sezonski izbor namirnica, osnovna su načela gastronomije Roberta Perića koji je to na ovoj iznimno ukusnoj radiojnici to i dokazao. Na radionici je bilo četrdesetak sudionika okupljenih iz svih ciljnih skupina projekta.