U okviru projekta WINTER MED nastavlja se serija webinara kojima je cilj predstavljanje dobrih praksi upravljanja razvojem održivog i odgovornog turizma u destinacijama na Mediteranu.

Idući webinari koji će se održati su:

  1. Webinar Implementing the Sustainable Destination Management Model in pilot areas. We want to be sustainable, let’s manage the destination accordingly!“ održat će se 22. lipnja 2020. godine, u trajanju od 10:00 do 11:00 sati.

Na webinaru će se prezentirati MITOMED+ M&C Management Model koji je usmjeren na unaprjeđenje održivog i odgovornog planiranja pomorskog i obalnog turizma na području Mediterana, kroz niz preporuka, alata i praksi utemeljenih na radu provedenom u okviru projekta i djelovanjem politika CPMR-IMC i NECSTouR-a. Model se može koristiti u odredištima kako bi se osigurala održivost turizma i stekla konkurentska prednost, povećavajući koristi koje turizam donosi teritoriju i lokalnoj zajednici!

Za sudjelovanje na ovom webinaru potrebno je prethodno se prijaviti na sljedećem linku: Rezervirajte svoje mjesto ovdje!

      2. Webinar „EuroVelo 8 – A Mediterranean long-distance cycle route“ održat će se 24. lipnja 2020. godine, u trajanju od 10:30 do 11:30 sati.

Cikloturizam savršen je način za pospješivanje razvoja održivog i odgovornog obalnog i pomorskog turizma na području Mediterana u ekološkom, gospodarskom i socijalnom smislu. EuroVelo 8 - Mediteranska ruta je duga biciklistička ruta koja povezuje cijelo Sredozemlje, od Cipra do Cádiza. Eurovelo 8 razvijena je u sklopu MedCycleTour projekta s glavnim ciljem da se ruta koristi kao alat koji će utjecati na regionalne i nacionalne politike u korist održivog i odgovornog turizma, pružajući transnacionalna rješenja u obalnim područjima širom Sredozemlja.

Za sudjelovanje na ovom webinaru potrebno je prethodno se prijaviti na sljedećem linku: Rezervirajte svoje mjesto ovdje!

Tijekom mjeseca lipnja i srpnja održat će se i ostali webinari u okviru projekta WINTER MED. Više informacija o nadolazećim webinarima dostupno je na službenoj stranici projekta WINTER MED.

Službeni jezik webinara je engleski, a predviđeno vrijeme trajanja svakog webinara je jedan sat.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Institutu za poljoprivredu i turizam, koji je partner projekta WINTER MED, na sljedeće e-mail adrese: kristina@iptpo.hr (dr. sc. Kristina Brščić, lokalna koordinatorica projekta) ili katarina@iptpo.hr (Katarina Lovrečić).