wintermed logo

Dana 19. i 20. srpnja 2021. godine održani su online sastanci partnera na projektu Interreg Med „Winter Islands Network for all year round Tourism ExpeRience in the MEDiterranean - WINTER MED“ u organizaciji vodećeg partnera projekta ANCI Association of Tuscan Municipalities (Italija).

Na sastanku se raspravljalo o aktivnostima projekta te budućim koracima za poticanje održivog i cjelogodišnjeg turizma na Mediteranskim otocima. Prezentiran je prvi nacrt zajedničke transnacionalne strategije za mediteranske otočne destinacije koja kao polazišnu osnovu analizira utjecaj pandemije COVID-19 na turizam, trendove u održivoj proizvodnji i potrošnji, prilike i izazove Mediteranskih otoka te definira zajedničku viziju i misiju, vrijednosti i ciljeve.

Na sastancima su aktivno sudjelovale predstavnice Instituta dr. sc. Kristina Brščić, Tina Šugar, Ana Čehić i Joelle Živolić, a u okviru sastanaka Ana Čehić prezentirala je rezultate evaluacijskog upitnika za sudionike radionice „2nd Transnational Policy Exchange Workshop” koja se održala 30. lipnja 2021. godine.

Treća radionica Transnational Policy Exchange Workshop  – „Mediterranean Islands towards the implementation of a transnational sustainable year-round tourism“ održat će se 6. listopada  2021. u hibridnom obliku u organizaciji Instituta za poljoprivredu i turizam u suradnji s ostalim partnerima na projektu WINTER MED, čiji je plan i program dogovoren i prezentiran na sastanku.

Također, želimo Vas obavijestiti da je službena web stranica projekta Interreg Med „Winter Islands Network for all year round Tourism ExpeRience in the MEDiterranean - WINTER MED“ dostupna i na hrvatskom jeziku te da je izašao novi newsletter o aktivnostima projekta kojeg možete preuzeti na poveznici.

winter 4