U ponedjelConsumeless Plus logojak, 7. ožujka održan je  besplatni webinar  “From crisis to new opportunities for the future of the tourist industry” u organizaciji partnera na projektu ConsumeLess Plus. Cilj ovog događaja bio je povezati temu ekološke, ekonomske i društvene održivosti – i oporavka turizma, kako bi se potakle društvene inovacije i privukle nove tržišne niše. U sklopu događaja govorilo se o istraživanju novih mogućnosti ponovnog pokretanja i društveno-gospodarskog razvoja budućih turističkih destinacija kroz teme društvenih inovacija, održivosti i digitalnih nomada. Kroz zanimljiva izlaganja moglo se čuti o budućnosti održivog turizma, o transformaciji turističke destinacije u gostoljubivu destinaciju, o kreiranju destinacije za digitalne nomade te o važnosti resetiranja za budućnost turizma.

Također,  predstavnice Instituta, Joelle Živolić i Rosela Kružić predstavile su projekt ConsumeLess Plus u sklopu 37. međunarodnog sajma prehrane, pića, i opreme za turizam „Promohotel“  koji se održao 4. ožujka u sportskoj dvorani Žatika u Poreču.

Dana 3. ožujka 2022. održan je sastanak članova lokalnog odbora u okviru projekta ConsumeLess Plus. Na sastanku su sudjelovali predstavnici članova lokalnog odbora iz Upravnog odjela za turizam Istarske županije, Grada Novigrada, Grada Poreča, Grada Rovinja, Turističke zajednice Grada Pule, Grada Labina te Turističke zajednice središnje Istre. U sklopu sastanka raspravljalo se o izradi  videa za svaku destinaciju, raspisivanju Javnog poziva za uključivanje objekata zadobivanje ConsumelessMed oznake, o izboru komisije te o sporazumu koji će se potpisati s objektima. Lokalni odbor donio je zaključak o raspisivanju Javnog poziva za uključivanjem objekata u ConsumeLess Med oznaku koji će uskoro biti objavljen.

 

11

12

13