Dana 31. oConsumeless Plus logožujka 2022. projekt ConsumeLess Plus predstavljen je u okviru događaja WINE EnoGastro Vip Event u Marina & Hotel Nautica  u Novigradu  te u pazinskom Spomen domu u sklopu proljetnog ciklusa edukacije za iznajmljivače s područja Turističke zajednice središnje Istre.

U okviru događaja WINE EnoGastro Vip Event organizirana su predavanja iz područja sommelierstva i enologije, digitalnog marketinga i održivog turizma. Predstavnice Instituta, Tina Šugar Korda i Joelle Živolić upoznale su sudionike događaja s projektom ConsumeLess Plus i ConsumelessMed oznakom kroz izlaganje promotivnih materijala i pružanju informacija o projektu i oznaci. Tina Šugar Korda sudioniciama događanja predstavila je projekt ConsumeLess Plus u okviru čega je prezentirala  Consumeless model, ConsumelessMed oznaku, kampanju podizanja svijesti i Consumeless platformu.

Također, održana su predavanja lokalnih vinara na teme ekološke izvrsnosti, preduvjeta za razvoj turizma i kvaliteti ponude i usluge. Organizator ovog događaja je Dantes sa svojim timom agencije za marketing, istraživanje tržišta i Event management „Ricerca Mercato“.

Istog dana, u pazinskom Spomen domu u organizaciji Turističke zajednice središnje Istre  održana je edukacija za iznajmljivače na kojoj su predstavljeni program EcoDomus, projekt ConsumeLess Plus, te predavanja o savjetima za sigurnu turističku sezonu  i administrativnom poslovanju i oglašavanju. Predstavnica Instituta, Rosela Kružić, prezentirala je sudionicama edukacije projekt  ConsumeLess plus, ConsumelessMed oznaku i kriterije za dobivanje ConsumelessMed oznake.

Svi koji su zainteresirani za oznaku ili više informacija o projektu mogu se javiti na e-mail adresu consumelessplus@iptpo.hr ili putem Facebook i Twitter profila projekta.

 

slika112

slika1115

slika114