CJENICI USLUGA ZA 2013. GODINU
VINARSKI LABORATORIJ
CJENIK USLUGA VINARSKOG LABORATORIJA ZA MOŠT, VINO I OCAT |
||
KEMIJSKO - FIZIKALNI PARAMETRI |
METODA |
CIJENA USLUGE |
Relativna gustoća - denzimetrija |
Ru 5. 4. 2. 1.* |
20,00 |
Alkoholna jakost - denzimetrija |
Ru 5. 4. 2. 2.* |
85,00 |
Alkoholna jakost |
Ebulioskop |
50,00 |
Ukupni suhi ekstrakt - denzimetrija |
Ru 5. 4. 2. 3.* |
100,00 |
Ukupni suhi ekstrakt |
Gravimetrija |
70,00 |
Reducirajući šećeri – titracija |
Ru 5. 4. 2. 4.** |
50,00 |
Invertni šećer – invertiranje/titracija |
Ru 5. 4. 2. 4.** |
100,00 |
Pepeo - gravimetrija |
Ru 5. 4. 2. 5.* |
120,00 |
pH - potenciometrija |
Ru 5. 4. 2. 6.* |
20,00 |
Ukupna kiselost - titracija |
Ru 5. 4. 2. 7.* |
25,00 |
Hlapiva kiselost – destilacija/titracija |
Ru 5. 4. 2. 8.* |
60,00 |
Slobodni SO2 – jodometrijska titracija |
Ru 5. 4. 2. 9.* |
30,00 |
Ukupni SO2 – jodometrijska titracija |
Ru 5. 4. 2. 9.* |
50,00 |
Limunska kiselina - kvantitativno |
Ru 5. 4. 2.10.* |
300,00 |
Vinska kiselina - kvantitativno |
Enzimatski / spektrofotometrija |
300,00 |
Jabučna kiselina - kvantitativno |
Enzimatski / spektrofotometrija |
300,00 |
Mliječna kiselina - kvantitativno |
Enzimatski / spektrofotometrija |
300,00 |
Organske kiseline kvalitativno (vinska, jabučna, mliječna) |
Kromatografija na papiru |
220,00 |
Tlak CO2 - manometrija |
Ru 5. 4. 2. 11.* |
40,00 |
Suha tvar |
Refraktometrija |
20,00 |
Šećer (Babo, Oeksel) |
Areometrija |
20,00 |
Kontrola vina i stručno mišljenje |
150,00 |
|
Proba bistrenja/stabilnost vina |
Bentotest, proteotest |
120,00 |
Kompletna analiza vina |
550,00 |
|
Kompletna analiza octa (alkohol, ukupna kiselost, SO2 slobodni i ukupni) |
120,00 |
|
Viši alkoholi, metanol, etil acetat, acetaldehid |
Plinska kromatografija |
400,00 |
* Metoda: Pravilnik o fizikalno – kemijskim metodama analize mošta, vina, drugih proizvoda od grožđa i vina te voćnih vina (N.N. 106/2004);
Commission Regulation (EC) No 2676/90 of 17 September 1990 determining Community methods for the analysis of wines, Official Journal of the European Communites, L 272 Volume 33, 3. October 1990.
** Metoda: Determination of reducing sugars by means of Fehling's solution with methylene blue as internal indicator. Lane, J. H., Eynon, L. J. Soc. Chem. Ind., 1923, n. 4. 32.
CJENIK USLUGA VINARSKOG LABORATORIJA |
|
FIZIKALNO – KEMIJSKA ANALIZA |
CIJENA USLUGE |
RAKIJA KOMOVICA |
122,00 |
RAKIJA KOMOVICA |
366,00 |
SPECIJALNE (OBOJENE) RAKIJE |
183,00 |
SPECIJALNE (OBOJENE) RAKIJE (alkohol, kiseline, plinska kromatografija) |
427,00 |
CJENIK USLUGA VINARSKOG LABORATORIJA ZA IZLOŽBE VINA |
||
Metoda senzornog ocjenjivanja |
Cijena do 30 uzoraka |
Cijena svakog sljedećeg uzorka |
Buxbaum metoda |
9.600,00 HRK |
120,00 HRK |
Metoda 100 bodova |
10.400,00 HRK |
120,00 HRK |
Cijena obuhvaća fizikalno – kemijsku analizu i organoleptičku (senzornu) ocjenu vina
U cijenu ocjenjivanja dodatnih uzoraka uračunat je popust s cjenika usluge laboratorija u visini od 35%
U cijenu je uključen PDV
Cijena je određena na bazi jednog dana degustacije
Svaki sljedeći dan degustacije Buxbaum metodom naplaćuje se dodatnih 650,00 HRK po degustatoru
Svaki sljedeći dan degustacije Metodom 100 bodova naplaćuje se dodatnih 700,00 HRK po degustatoru.
Komisija za ocjenjivanje sastoji se od 5 degustatora neovisno o metodi ocjenjivanja
Kontakti:
dr.sc. Igor Lukić
Voditelj Vinarskog laboratorija
Tel: 052 408 327
e-mail: igor@iptpo.hr
Irena Delač
Administrator Vinarskog laboratorija
Tel: 052 408 331
e-mail: irena@iptpo.hr
PEDOLOŠKI LABORATORIJ
Vrsta usluge |
Cijena za 1-3 uzorka |
Cijena za 4-6 uzorka |
Cijena za 7+ uzorka |
Parametri |
Umanjenje cijena za analize bez preporuke gnojidbe |
||
1 |
Analiza tla (2 dubine, 0-30 i 30 i 60 cm) za višegodišnje kulture u svrhu kontrole plodnosti, integrirane proizvodnje i ekološke proizvodnje |
750,00 |
650,00 |
550,00 |
▪pH u vodi i KCl - u ▪ukupni dušik (N) ▪biljci pristupačan fosfor (P) ▪biljci pristupačan kalij (K) ▪organska tvar tla (humus) ▪ukupni karbonati + fiziološki ▪aktivno vapno ili supstitucijski aciditet ( ovisno o pH tla) + preporuka gnojidbe |
100,00 |
|
2 |
Analiza tla (1 dubine, 0-60 cm) za višegodišnje kulture u svrhu kontrole plodnosti, integrirane proizvodnje i ekološke proizvodnje |
450,00 |
400,00 |
350,00 |
▪ pH u vodi i KCl - u ▪ukupni dušik (N) ▪biljci pristupačan fosfor (P) ▪biljci pristupačan kalij (K) ▪organska tvar tla (humus) ▪ukupni karbonati + fiziološki ▪aktivno vapno ili supstitucijski aciditet ( ovisno o pH tla) + preporuka gnojidbe |
50,00 |
|
3 |
Analiza tla (1 dubine, 0-30 cm) za povrtne,cvjećarske i ratarske kulture u svrhu kontrole plodnosti i ekološke proizvodnje |
450,00 |
400,00 |
350,00 |
▪ pH u vodi i KCl - u ▪ukupni dušik (N) ▪biljci pristupačan fosfor (P) ▪biljci pristupačan kalij (K) ▪organska tvar tla (humus) ▪ukupni karbonati + fiziološki aktivno vapno ili supstitucijski aciditet ( ovisno o pH tla) + preporuka gnojidbe |
50,00 |
|
4 |
Analiza tla za: Integriranu proizvodnju povrća ( 1 dubina 0-30cm ) |
600,00 |
550,00 |
500,00 |
▪ pH u vodi i KCl - u ▪dušik (N), N-min metoda (▪amonijak i nitrat) ▪biljci pristupačan fosfor (P) ▪biljci pristupačan kalij (K) ▪organska tvar tla (humus) ▪ukupni karbonati + fiziološki aktivno vapno ili supstitucijski aciditet ( ovisno o pH tla) + preporuka gnojidbe |
50,00 |
|
5 |
Izlazak na teren (vrijeme provedeno na putu) |
100,00 kn x sati provedeni na terenu + broj kilometara x 2,5 |
POJEDINAČNE ANALIZE TLA
|
Cijena po uzorku |
|
1 |
Priprema uzorka za analizu |
35,00 |
2 |
Reakcija - pH u H2O |
20,00 |
3 |
Reakcija - pH u 1M KCl |
20,00 |
4 |
Ukupni karbonati (CaCO3-Scheibler) |
50,00 |
5 |
Fiziološki aktivno vapno (CaO) |
90,00 |
6 |
Ukupni dušik |
50,00 |
7 |
Fiziološki aktivni P2O5 i i K2O (AL-metoda mg/100 g tla) |
150,00 |
8 |
Humus (organska tvar) |
90,00 |
9 |
Supstitucijski aciditet |
65,00 |
10 |
NH4-N + NO3-N (N-min) |
190,00 |
11 |
Fziološki aktivni Mg (Scatsch.) |
125,00 |
12 |
Vodotopivi Ca (1:5) |
125,00 |
13 |
Mehanika tla |
125,00 |
14 |
E.C ( ukupne soli ) |
65,00 |
15 |
Preporuka gnojidbe |
125,00 |
U cijenu je uračunat PDV
Vrijeme na putu obračunava se po listi zaduženja službenog vozila Instituta i po procijenjenoj udaljenosti točke rada
Cijena uzimanja uzorka je jedinična i obračunava se po uzetom uzorku
Cjenik se primjenjuje od 17.07.2012.
Kontakti:
Voditelj Pedološkog laboratorija
Zoran Užila, dipl. ing. agr.
Stručni suradnik u sustavu znanosti
Tel: + 385 52 408 337
Fax: + 385 52 431 659
e-mail: zoran@iptpo.hr
Područje primjene – Poljoprivreda i turizam
Redni
broj |
Visina investicijskog ulaganja po investicijskom programu
( investicija izražena u EUR )
|
Cijena Investicijskog programa ( HRK )
|
1.
|
Do 35000
|
5000,00
|
2.
|
Od 35000 – 100000
|
5000,00 + 0,8% na razliku investicijskih sredstava iznad 35000 EUR
u maksimalnom iznosu od 8796,00 HRK
|
3.
|
Od 100000 – 250000
|
8796,00 + 0,4% na razliku investicijskih sredstava iznad 100000 EUR
u maksimalnom iznosu od 13176,00 HRK
|
4.
|
Od 250000 – 1000000
|
13176,00 + 0,15% na razliku investicijskih sredstava iznad 250000 EUR u maksimalnom iznosu od 21390,00 HRK
|
5.
|
Preko 1000000
|
Od 21390,00 HRK ili prema dogovoru
|
• U investicijskim programima ostalih gospodarskih djelatnosti cijena se formira ovisno o specifičnostima projekta
• Cijene usluga Izrade Investicijskog programa su izražene u kunama.
• U cijene nije uračunat PDV.
• Djelatnici Instituta ostvaruju pravo na 50% popusta na navedene cijene
Dodatni popusti:
• Za dostavljenu kompletnu troškovnu dokumentaciju do 20%
• Za dodatne izrade različitih investicijskih programa do 25% po programu
• Modificiranje ugovorenog i uplaćenog investicijskog programa po potrebi - Besplatno
• Savjetodavne usluge koje proizlaze iz ugovorenog i izrađenog investicijskog programa – Besplatno
Kontakt:
mr.sc. Ninoslav Luk
Viši stručni savjetnik
tel: 052 408 333
e-mail: ninoslav@iptpo.hr