Ispis
Hitova: 1360

dora radDora Klisović, doktorandica Instituta za poljoprivredu i turizam, pod vodstvom mentorice dr. sc. Karoline Brkić Bubola te u suradnji s kolegama, Anjom Novoselić i dr. sc. Igorom Lukićem, objavila je znanstveni članak pod naslovom „Extra virgin olive oil under simulated consumption conditions: Evaluation of quality, health, and flavour propertiesu“ u uglednom međunarodnom znanstvenom časopisu „Journal of Food Composition and Analysis“ (Q1; IF: 4.556)

Objavljeni znanstveni rad prikazuje rezultate istraživanja utjecaja realnih uvjeta skladištenja tijekom svakodnevne potrošnje ekstra djevičanskih maslinovih ulja autohtonih hrvatskih sorti Istarska bjelica i Buža na njihovu kvalitetu, fenolne i hlapljive spojeve te senzorska svojstva. Objavljeni članak dio je rezultata istraživanja koja se provode u okviru programa „Projekt razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti” Hrvatske zaklade za znanost.

Pristup cjelovitom tekstu rada dostupan je na sljedećoj poveznici:  https://authors.elsevier.com/c/1etfi3AAyUFu-O