PUBLIKACIJE

Ivana Horvat, Sanja Radeka, Tomislav Plavša, Igor Lukić (2018). Bentonite fining during fermentation reduces the dosage required and exhibits significant side-effects on phenols, free and bound aromas, and sensory quality of white wine. (rad poslan u časopis)

Objavljen je rad s dijelom rezultata projekta u jednom od vodećih i najutjecajnijih međunarodnih časopisa u području biotehničkih znanosti, Journal of the Science of Food and Agriculture:

Marijan Bubola, Igor Lukić, Sanja Radeka, Paolo Sivilotti, Kristina Grozić, Andreja Vanzo, Dejan Bavčar, Klemen Lisjak (2018). Enhancement of Istrian Malvasia wine aroma and hydroxycinnamates composition by hand and mechanical leaf removal, Journal of the Science of Food and Agriculture, DOI 10.1002/jsfa.9262.

Prema Izvještaju o citiranosti časopisa za 2017. g. (Thomson Reuters Journal Citation Reports), Journal of the Science of Food and Agriculture je časopis s visokom citiranošću i ISI faktorom odjeka od 2,379.

Objavljen je rad s dijelom rezultata projekta u jednom od vodećih i najutjecajnijih međunarodnih časopisa u području biotehničkih znanosti, Food Research International:

Igor Lukić, Ivana Horvat, Sara Godena, Marin Krapac, Marina Lukić, Urska Vrhovsek, Karolina Brkić Bubola (2018). Towards understanding the varietal typicity of virgin olive oil by correlating sensory and compositional analysis data: a case study, Food Research International, 112, 78–89.

Prema Izvještaju o citiranosti časopisa za 2017. g. (Thomson Reuters Journal Citation Reports), Food Research International izdavača Elsevier BV iz Nizozemske je časopis s iznimno visokom citiranošću i ISI faktorom odjeka od 3,520 (petogodišnji faktor 4,196).

Igor Lukić, , Silvia Carlin, Ivana Horvat, Urska Vrhovsek. (2018). Combined targeted and untargeted profiling of volatile aroma compounds with comprehensive two-dimensional gas chromatography for differentiation of Croatian extra virgin olive oils according to variety and geographical origin, Book of Abstracts of 42nd International Symposium on Capillary Chromatography and 15th GCxGC Symposium, 14.-18.05.2018. Riva del Garda, Italija (sažetak - poster).

Objavljen je rad s dijelom rezultata projekta u jednom od vodećih i najutjecajnijih međunarodnih časopisa u području biotehničkih znanosti, Food Chemistry:

Igor Lukić, Silvia Carlin, Ivana Horvat, Urska Vrhovsek (2018). Combined targeted and untargeted profiling of volatile aroma compounds with comprehensive two-dimensional gas chromatography for differentiation of virgin olive oils according to variety and geographical origin, Food Chemistry, 270, 403–414.

Prema Izvještaju o citiranosti časopisa za 2017. g. (Thomson Reuters Journal Citation Reports), Food Chemistry izdavača Elsevier BV iz Nizozemske je časopis s iznimno visokom citiranošću i ISI faktorom odjeka od 4,946 (petogodišnji faktor 4,879).

Ivana Horvat, Sanja Radeka, Tomislav Plavša, Urska Vrhovsek, Domen Škrab, Igor Lukić (2018). Effect of tannin addition on the efficacy of bentonite fining and the quality of Malvazija istarska (Vitis vinifera L.) wine. Zbornik sažetaka 53. hrvatskog i 13. međunarodnog simpozija agronoma, Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Rozman, Vlatka ; Antunović Zvonko (ur.). Osijek : VIN Grafika, Osijek, 2018. (sažetak – usmeno priopćenje).

Igor Lukić, Marin Krapac, Sara Godena, Mirella Žanetić, Karolina Brkić Bubola, Marina Lukić, Marta Stranić, Ivana Horvat (2017). Comparison of Istrian and Dalmatian virgin olive oils based on aroma and phenol profiles. Zbornik sažetaka 53. hrvatskog i 13. međunarodnog simpozija agronoma, Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Rozman, Vlatka ; Antunović Zvonko (ur.). Osijek : VIN Grafika, Osijek, 2018. (sažetak – usmeno priopćenje).

Objavljen je rad s dijelom rezultata projekta u jednom od vodećih i najutjecajnijih međunarodnih časopisa u području biotehničkih znanosti, LWT – Food Science and Technology:

Igor Lukić, Marin Krapac, Ivana Horvat, Sara Godena, Urška Kosić, Karolina Brkić Bubola (2018). Three-factor approach for balancing the concentrations of phenols and volatiles in virgin olive oil from a late-ripening olive cultivar, LWT – Food Science and Technology, 87, 194-202.

Prema Izvještaju o citiranosti časopisa za 2017. g. (Thomson Reuters Journal Citation Reports), LWT – Food Science and Technology izdavača Elsevier BV iz Nizozemske je časopis s iznimno visokom citiranošću i ISI faktorom odjeka od 3,129 (petogodišnji faktor 3,455).

Lukić, I., Horvat, I., Godena, S., Krapac, M., Lukić, M., Vrhovsek, U., Brkić Bubola, K. (2017). Towards understanding the varietal typicity of virgin olive oil by correlating sensory and compositional analysis data: a case study. (rad poslan u časopis)

Lukić, I., Horvat, I., Radeka, S., Damijanić, K., Staver, M. (2017). Effects of different levels of skin disruption and contact with oxygen during grape processing on phenols, volatile aromas, and sensory characteristics of white wine. (rad poslan u časopis)

Lukić, I., Krapac, M., Horvat, I., Godena, S., Kosić, U., Brkić Bubola, K. (2017). Three-factor approach for balancing the concentrations of phenols and volatiles in virgin olive oil from a late-ripening olive cultivar. (rad poslan u časopis)

Igor Lukić, Mirella Žanetić, Maja Jukić Špika, Marina Lukić, Ivana Horvat, Karolina Brkić Bubola (2017). Three-factor approach for modulating the content of phenols and taste attributes of Oblica cv. (Olea europaea L.) virgin olive oil. 25. HSKIKI, Poreč, Croatia, April 2017 (sažetak – poster)

Objavljen je rad s dijelom rezultata projekta u najvažnijem međunarodnom časopisu u području biotehničkih znanosti kojeg izdaje domaći izdavač, Food Technology and Biotechnology:

Igor Lukić, Ivana Horvat (2017). Differentiation of Commercial PDO Wines Produced in Istria (Croatia) According to Variety and Harvest Year Based on HS-SPME-GC/MS Volatile Aroma Compounds Profiling, Food Technology and Biotechnology, 55, 95-108

Objavljen je rad s dijelom rezultata projekta u jednom od vodećih i najutjecajnijih međunarodnih časopisa u području biotehničkih znanosti, Food Chemistry:

Lukić, I., Žanetić, M., Jukić Špika, M., Lukić, M., Koprivnjak, O., Brkić Bubola, K. (2017). Complex interactive effects of ripening degree, malaxation duration and temperature on Oblica cv. virgin olive oil phenols, volatiles and sensory quality, Food Chemistry, 232, 610–620.

Prema Izvještaju o citiranosti časopisa za 2015. g. (Thomson Reuters Journal Citation Reports), Food Chemistry izdavača Elsevier BV iz Nizozemske je časopis s iznimno visokom citiranošću i ISI faktorom odjeka od 4,052 (petogodišnji faktor 4,232).

Objavljen je rad s dijelom rezultata projekta u jednom od vodećih i najutjecajnijih međunarodnih časopisa u području biotehničkih znanosti, Food Chemistry:

Lukić, I., Budić-Leto, I., Bubola, M., Damijanić, K., Staver, M. (2017). Pre-fermentative cold maceration, saignée, and various thermal treatments for more options in modulating volatile aroma and phenol profiles of red wine, Food Chemistry, 224, 251–261.

Prema Izvještaju o citiranosti časopisa za 2015. g. (Thomson Reuters Journal Citation Reports), Food Chemistry izdavača Elsevier BV iz Nizozemske je časopis s iznimno visokom citiranošću i ISI faktorom odjeka od 4,052 (petogodišnji faktor 4,232).

Ivana Horvat, Sanja Radeka, Tomislav Plavša, Igor Lukić (2017). Bentonite in fermentation of Malvazija istarska must reduces the dose required and limits the hydrolysis of hydroxycinnamoyltartaric acids. Zbornik sažetaka 52. hrvatskog i 12. međunarodnog simpozija agronoma, Vila, Sonja ; Antunović Zvonko (ur.). Osijek : Grafika, Osijek, 2017. (sažetak - poster)

Igor Lukić, Marin Krapac, Mirella Žanetić, Maja Jukić Špika, Ivana Horvat, Sara Godena, Karolina Brkić Bubola (2017). Effect of Istarska bjelica and Oblica cvs. fruit maturity on virgin olive oil phenolic composition and related typical sensory properties. Zbornik sažetaka 52. hrvatskog i 12. međunarodnog simpozija agronoma, Vila, Sonja ; Antunović Zvonko (ur.). Osijek : Grafika, Osijek, 2017. (sažetak - poster).

Karolina Brkić Bubola, Marin Krapac, Igor Lukić. Influence of harvesting period on volatile composition and sensory characteristics of Istarska bjelica monovarietal virgin olive oil, 1st International Scientific Meeting on Olive Oil, Barcelona, Španjolska, 26.-28.10.2016. (sažetak - usmeno priopćenje).

Lukić, I., Radeka, S., Plavša T. Usporedba vina od sorti Mlavazija istarska i Chardonnay proizvedenih u Istri (Hrvatska) na osnovi HS-SPME-GC/MS profiliranja hlapljivih spojeva arome / Comparison of commercial Malvazija istarska and Chardonnay wines produced in Istria (Croatia) based on HS-SPME-GC/MS volatile aroma compounds profiling. Book of Abstracts of the 51st Croatian and 11th International Symposium on Agriculture, Opatija 2016, University of zagreb, Faculty of Agriculture, zagreb, Croatia, 190-191.