logo 2022 prozirPo javnom natječaju, koji je objavljen 27. listopada 2022. godine u Narodnim novinama NN 125/2022, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i portala Euraxess-a, na znanstveno radno mjesto VIŠI ZNANSTVENI SURADNIK primljen je DR. SC. MARKO ČERNE.

Po javnom natječaju, koji je objavljen 11. studenog 2022. godine u Narodnim novinama NN 133/2022, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i portala Euraxess-a, na znanstveno radno mjesto VIŠI ZNANSTVENI SURADNIK primljen je DR. SC. NIKOLA MAJOR

Informacija o rezultatima natječaja za izbor na radno mjesto spremač/ica

Po javnom natječaju, koji je objavljen 23. prosinca 2022. godine u Narodnim novinama 152/2022, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na radno mjesto SPREMAČ/ICA nije bilo prijavljenih kandidata te se natječaj ponovno raspisuje.

logo 2022 prozirPozivamo zainteresirane ponuditelje da nam dostave ponudu temeljem Poziva na dostavu ponuda za nabavu dva kotla za proizvodnju jakih alkoholnih pića.

Natječajna dokumentacija

Za sve dodatne informacije u ovom postupku jednostavne nabave možete nazvati telefonom na broj +385 52 408 333 u vremenu od 08 – 16 sati svakog radnog dana ili poslati upit na e-mail: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 03.02.2023. u 15,00 sati

Hvala na sudjelovanju.

Logo

Početkom ove godine Institut za poljoprivredu i turizam u Poreču započeo je s implementacijom novog projekta sufinanciranog iz programa Interreg Euro-Med. Radi se o projektu pod nazivom „Institutional Dialogue on Sustainable Tourism and Governance in the Euro-Med Area – Dialogue4Tourism“.

vinum sanum logoDana 19.12.2022. u Domu Obrtnika u Poreču održana je Završna konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati projekta Hrvatske Zaklade za Znanost ''Utjecaj različitih vinifikacijskih tehnologija na kvalitativna svojstva vina od autohtonih hrvatskih sorti: uloga vina u ljudskoj prehrani – VINUM SANUM''

Detaljnije na web stranici HRZZ projekta VINUM SANUM

IMG 20230118 WA0015Sara Rossi, doktorandica na HRZZ projektu ”Utjecaj različitih vinifikacijskih tehnologija na kvalitativna svojstva vina od autohtonih hrvatskih sorti: uloga vina u ljudskoj prehrani – VINUM SANUM“, 18.01.2023. na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu uspješno je i s najvećim pohvalama (Summa Cum Laude) obranila doktorsku disertaciju naslova ”Utjecaj predfermentacijskoga zagrijavanja i duljine maceracije na kemijski sastav, senzorna svojstva i koncentraciju bioaktivnih spojeva u vinima sorte ‘Teran’ (Vitis vinifera L.)”.

Detaljnije na web stranici HRZZ projekta VINUM SANUM

intro

U sklopu diseminacije rezultata HRZZ projekta VINUM SANUM, doktorandice Sara Rossi i Ena Bestulić sudjelovale su sa poster prezentacijama na 43. Svjetskom Kongresu Vinove loze i Vina - OIV (43rd World Congress of Vine and Wine) koji se održao u Baja Kaliforniji (Mexico) od 31. listopada do 04. studenog 2022. godine.

Detaljnije na web stranici HRZZ projekta VINUM SANUM

1

U sklopu diseminacije rezultata HRZZ projekta VINUM SANUM, voditeljica projekta dr.sc. Sanja Radeka i doktorandice Ena Bestulić i Fumica Orbanić sudjelovale su na ‘’10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists’’ koji se održao u Zagrebu od 30. 11. – 2. 12. 2022. u organizaciji Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Detaljnije na web stranici HRZZ projekta VINUM SANUM

logo 2022 prozirPozivamo zainteresirane ponuditelje da nam dostave ponudu temeljem Poziva na dostavu ponuda za objavljenom u Elektroničkom oglasnika javne nabave pod projem objave 2023/0BP-00224 - "Obavijest o jednostavnoj nabavi" ( LINK - OBJAVE )

Za sve dodatne informacije u ovom postupku jednostavne nabave možete nazvati telefonom na broj +385 52 408 333 u vremenu od 08 – 16 sati svakog radnog dana ili poslati upit na e-mail: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 30.01.2023. u 15,00 sati

Hvala na sudjelovanju.

logo 2022 prozirInstitut za poljoprivredu i turizam organizira dopunsku izobrazbu 27.01.2023. s početkom u 14.00 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći po šifrom 2023-009-MU7WZJFF
U nastavku pročitajte raspored sati navedenog predavanja.

Happy treeU sklopu projekta „Katalog naj-stabala Istre“ financiranog od strane Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije, izrađen je online katalog velikih/starih/zanimljivih stabala u Istri. Katalog trenutno sadrži 64 stabla i 24 različite drvenaste biljne vrste, od kojih su najčešći hrast medunac (Quercus pubescens), ladonja (Celtis australis) i lipa (Tilia sp.). Za svako stablo postoje podaci o točnoj lokaciji, opsegu stabla (na 1 m visine), prosječnoj visini, prosječnoj širini krošnje, starosti (po usmenoj predaji) i zdravstvenom stanju te fotografije stabla. Autori kataloga su: dr.sc. Barbara Sladonja, mag.oecol. Danijela Damijanić i mag.oecol. Mirela Uzelac.

logo 2022 prozirPozivamo zainteresirane ponuditelje da nam dostave ponudu temeljem Poziva na dostavu ponuda za objavljenom u Elektroničkom oglasnika javne nabave pod projem objave 2022/ 0BP-04021 - "Obavijest o jednostavnoj nabavi" ( LINK - OBJAVE )

Za sve dodatne informacije u ovom postupku jednostavne nabave možete nazvati telefonom na broj +385 52 408 333 u vremenu od 08 – 16 sati svakog radnog dana ili poslati upit na e-mail: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 06.01.2023. u 15,00 sati

Hvala na sudjelovanju.

agrobioclim cropU sklopu aktivnosti 6: Jačanje svijesti šire javnosti o klimatskim promjenama i prilagodbi klimatskim promjenama, na projektu AGROBIORAZNOLIKOST (KK. 05.1.1.02.0005), pripremljene su i tiskane brošura i priručnik iz rezultata aktivnosti 5: Društveno – ekonomski aspekti prilagodbe i jačanja otpornosti poljoprivrednog sektora za klimatske promjene.

Potkategorije