Digiagri logo finalDana 21. i 22.05.2024. na institutu održan je sastanak projektnih partnera na projektu iz programa ERASMUS + naziva: Didactic - Digital Tools for Practical Contents Training – DIGIAGRI. Tema sastanka bila je fokusirana na rekapitulaciju projektnih rezultata i na održavanje prezentacijskog događanja na kojem će biti predstavljena platforma za korištenje didaktičko-digitalnog alata za izobrazbu praktičnih sadržaja kurikuluma u nastavi na daljinu.

logo 2022 prozirInstitut za poljoprivredu i turizam donio je novi cjenik izrade Elaborata za utvrđivanje boniteta tla. Navedena usluga usklađena je s tržišno procijenjenom vrijednošću posla i s Pravilnikom o mjerilima za utvrđivanje osobito vrijednog obradivog (P1) i vrijednog obradivog (P2) poljoprivrednog zemljišta NN 151/2013 i NN 23/2019. Sukladno navedenom ovaj dio poslovne ponude dodatno pojačava suradnju s fizičkim osobama vlasnicima katastarskih čestica, s gospodarstvom te s jedinicama lokalne uprave.

CJENIK USLUGA za utvrđivanje boniteta tla - 2024

Za sve dodatne informacije ili stručne savjete možete se obratiti dr.sc. Igoru Palčiću, a za slanje ponude možete nas kontaktirati na telefon 052 408 333 ili nam možete poslati upit putem e-mail-a na adresu: ninoslav@iptpo.hr

cropped naturally hrzz 1U ponedjeljak, 20. svibnja, povodom obilježavanja 26. godišnjice rada Veleučilišta u Rijeci, održan je Mini simpozij ODRŽIVA POLJOPRIVREDA, ZELENE TEHNOLOGIJE I RURALNI TURIZAM 2024. Mini simpozij je organiziran u partnerstvu s Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ-a iz Stare Sušice i Primorsko-goranske Kašetice s ciljem promicanja održivog razvoja u ruralnim područjima.

logo 2022 prozirPo javnom natječaju, koji je objavljen dana 06. ožujka 2024. godine, NN 27/2024, za izbor na znanstveno radno mjesto znanstveni suradnik - područje biotehničkih znanosti, polje poljoprivreda, 1 izvršitelj/ica, na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu primljena je dr. sc. Sara Rossi.

U Marseilleu je 24. traLogo Dialogue4Tourismvnja održana sjednica projekta Dialogue4Tourism - Institucionalni dijalog o održivom turizmu i upravljanju u Euro-MED području programa Interreg Euro-MED. Događanje je bilo moguće pratiti i online.

logo 2022 prozirInstitut za poljoprivredu i turizam organizira

1. Osnovnu izobrazbu za Modul za profesionalne korisnike 28.05.2024. s početkom u 10.00 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći pod šifrom 2024-009-VLUZ7H1J

2. Dopunsku izobrazbu 27.05.2024. s početkom u 15.00 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći po šifrom 2024-009-PPFC7UMC

3. Osnovnu izobrazbu za Modul za savjetnike 03.06.2024. s početkom u 10.00 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći pod šifrom 2024-009-PATFTKAW

4. Osnovnu izobrazbu za Modul za profesionalne korisnike / Komunalna poduzeća / Osobe koje održavaju parkove i javne površine / 05.06.2024. s početkom u 10.00 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći pod šifrom 2024-009-CUZA8YDK

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na e-mail: zivka@iptpo.hr

logo 2022 prozir21. i 22. travnja održan je sastanak projektnih partnera na GreenTEA projektu. Sastanak je održan u organizaciji Satakunta University of Applied Sciences. Na sastanku je sudjelovalo sveukupno 15 osoba iz šest partnerskih institucija. Tijekom sastanka organiziran je razgled čeličane Noormarkku Iron Works (https://ahlstrominruukki.fi/en/home-english/) koja predstavlja interesantnu kulturnu i turističku atrakciju područja. Također se raspravljalo o izradi edukativnih sadržaja i njihovoj pripremi za prezentiranje putem on-line platforme kao i o organizaciji ljetne škole u Poreču tijekom svibnja 2025.

logo 2022 prozirPozivamo zainteresirane ponuditelje da nam dostave ponudu temeljem Poziva na dostavu ponuda za nabavu teretne auto prikolice.

1. Dokumentacija za nadmetanje

Svi dokumenti navedeni u pozivu koji su traženi kao sastavni dio ponude, moraju biti poslani skenirani, potpisani sukladno zahtjevu iz poziva na dostavu ponuda.

Za sve dodatne informacije u ovom postupku jednostavne nabave možete nazvati telefonom na broj +385 52 408 333 u vremenu od 08 – 16 sati svakog radnog dana ili poslati upit na e-mail: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 29.04.2024. do 14,00 sati

logo 2022 prozirInstitut za poljoprivredu i turizam organizira

1. Osnovna izobrazba Modul za profesionalne korisnike 07.05.2024. s početkom u 10.00 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći pod šifrom 2024-009-OKHU4CWH

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na e-mail: zivka@iptpo.hr

cropped naturally hrzz 1Suradnja znanosti i umjetnosti jedan je od novijih trendova u popularizaciji znanosti. Okušali smo se u ovom znanstveno-umjetničkom izričaju eksperimentom naslovljenim “Simbioza svjetova: umjetnost i znanost u dijalogu – Suživot s invazivnim vrstama”. U sklopu skupne izložbe na temu planetarnih međupovezanosti “Što bi nam priroda rekla kad bismo postavili prava pitanja?”, u suradnji s kustosicom Ivanom Meštrov i Umjetničkim paviljonom u Zagrebu, u Galeriji Forum, 15. travnja 2024. dr. sc. Danijela Poljuha predstavila je rezultate znanstveno-istraživačkog projekta „PRirodA kao SAVEZ: Strane invazivne biljne vrste kao izvor farmaceutika - NATURALLY“ financiranog od Hrvatske zaklade za znanost, uz vizualnu interpretaciju teme kroz umjetničku intervenciju Elene Poljuha, studentice 2. godine Grafike na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

logo 2022 prozirPo javnom Natječaju URBROJ: 0147-24-366, koji je objavljen dana 05. travnja 2024. godine putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na oglasnoj ploči Instituta i na web stranici Instituta, na radno mjesto Stručni suradnik/suradnica“ za rad na projektu „Integrated WASTE REDUCtion stratEgies and solutions in protected and Natura 2000 areas (WASTEREDUCE)“, na određeno vrijeme, primljena je DANIJELA DAMIJANIĆ, mag. oecol.

 

LOGO WastereduceDana 19.04.2024. godine, održan je kick-off meeting projekta WASTEREDUCE. Sastanak je održan u Domu obrtnika u Poreču, u organizaciji  Instituta za poljoprivredu i turizam, vodećeg projektnog partnera, s kojim je službeno započelo vođenje projekta od strane projektnog tima dr.sc. Barbare Sladonja. Kao predstavnici Instituta, sastanku su prisustvovali dr.sc. Igor Lukić (pomoćnik ravnatelja Instituta za poljoprivredu i turizam), dr.sc. Barbara Sladonja (voditeljica projekta) te suradnici na projektu, dr.sc. Danijela Poljuha, Marija Pičuljan, mag.oec., Mirela Uzelac Božac, mag.oecol., mr.sc. Ninoslav Luk i Martina Begić, mag.oec. Kao predstavnica Zajedničkog tajništva Interreg - Italy Croatia, ujedno i WASTEREDUCE projektni menadžer, sastanku je prisustvovala i Helena Brčić.

Potkategorije