logo 2022 prozirInstitut za poljoprivredu i turizam organizira

1. Dopunsku izobrazbu Modul za profesionalne korisnike 29.07.2024. s početkom u 09.00 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći po šifrom 2024-009-KQ1BB21N

2. Dopunsku izobrazbu Modul za savjetnike 29.07.2024. s početkom u 15.00 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći pod šifrom 2024-009-S8RQMJF6

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na e-mail: zivka@iptpo.hr

LOGO WastereduceDana 16.07.2024. godine, predstavnice Instituta za poljoprivredu i turizam, voditeljica projekta WASTEREDUCE dr.sc. Barbara Sladonja i Marija Pičuljan, sudjelovale su na tiskovnoj konferenciji navedenog projekta za talijanske projektne partnere u organizaciji Sveučilišta u Trstu.

Konferenciji su osim predstavnica Instituta kao vodećeg partnera, prisustvovali predstavnici svih partnerskih institucija iz Italije: University of Trieste (UNITS), Etra SpA Societa benefit (ETRA), ETIFOR Srl Società Benefit (ETIFOR), Regional Agency for Environmental Protection and Prevention of Veneto (ARPAV).

REVIVE WEB 2330 x314 ENNa Lerosu je 10. i 11. srpnja 2024. godine, održan sastanak projektnih partnera projekta Interreg Euro – MED „Developing Community Based Innovative Business Models for the Revival of the Internal Areas in the Mediterranean – REVIVE“.

logo 2022 prozirDana 22.07.2024. bit će održani intervjui s pozvanim kandidatima koji su se prijavili na Natječaj za radno mjesto stručni suradnik/suradnica na projektu, 1 izvršitelj/ica, za rad na Erasmus+ projektu Developing skills for introducing circular business models and digital technologies in olive oil sector/ Razvijanje vještina za uvođenje kružnih poslovnih modela i digitalnih tehnologija u sektoru maslinovog ulja (CIRCOLIVE, GA 101139912).

Intervjue će provoditi natječajno Povjerenstvo koje će kroz razgovor s kandidatima utvrditi njihove interese, profesionalne ciljeve, poznavanje engleskog jezika i motivaciju kandidata za rad na projektu CIRCOLIVE.

Točno vrijeme intervjua će biti usuglašeno pojedinačno sa svakim pozvanim kandidatom telefonskim putem.

 

plants logoKanadska zlatošipka (Solidago canadensis L.) strana je invazivna vrsta koja raste u Istri, a ujedno i predmet istraživanja projekta PRIRODA KAO SAVEZNIK: STRANE BILJNE INVAZIVNE VRSTE KAO IZVOR FARMACEUTIKA – NATURALLY, financiranog od Hrvatske zaklade za znanost. Istražujući potencijal ove vrste za iskorištavanje u farmaceutskoj industriji, postavili smo si još neka pitanja:

diagri logoU srijedu, 26.06.2024. godine s početkom u 11:00 sati održati će se online multiplikativno događanje Digiagri projekta. Online multiplikativnom događanju možete pristupiti putem sljedeće POVEZNICE

logo 2022 prozirEna Bestulić, doktorandica na HRZZ projektu ”Utjecaj različitih vinifikacijskih tehnologija na kvalitativna svojstva vina od autohtonih hrvatskih sorti: uloga vina u ljudskoj prehrani – VINUM SANUM“, dana 17.06.2024. na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu uspješno je obranila doktorsku disertaciju naslova ” Utjecaj različitih tretmana maceracije na koncentraciju aromatskih i fenolnih spojeva, bioaktivna i senzorna svojstva vina sorte 'Malvazija istarska' (Vitis vinifera L.)”, čime je stekla titulu doktorice znanosti s velikom pohvalom (Magna Cum Laude).

Digiagri logo finalU sklopu ERASMUS+ projekta Digiagri - Didactic - Digital Tools for Practical Contents Training kojeg provodi Institut za poljoprivredu i turizam održan je multiplikativni događaj od 13. do 18. lipnja 2024. u prostorijama Srednje škole Mate Balota i Veleučilišta u Poreču.

Cilj događanja bio je upoznati sudionike s platformom DIGIAGRI koja je izrađena u sklopu istoimenog projekta s ciljem pružanja mogućnosti e-učenja za sve zainteresirane skupine za tematske cjeline iz poljoprivrede, točnije paprike, rajčice i vinove loze. Predstavljanje platforme sudionicima obavili su dr. sc. Ana Čehić Marić, mr. sc. Ninoslav Luk, Martina Begić mag. oec. s Instituta za poljoprivredu i turizam. Na multiplikativnom događanju sudjelovalo je više od 60 sudionika.

Digiagri logo finalProjekt DIGIAGRI - Didactic - Digital Tools for Practical Contents Training iz programa ERASMUS+ provodi se od 01.02.2022. na Institutu za poljoprivredu i turizam. Uz Institut projektni partneri su iz Španjolske i Slovenije, a vodeći partner je „Biotehnički centar Naklo“ iz Slovenije. Prije završetka projekta 31.07.2024. projektnim aktivnostima predviđeno je organiziranje multiplikativnog događanja na kojem će biti predstavljen glavni cilj projekta.

cropped naturally hrzz 1Na znanstvenom skupu 2nd European Symposium on Phytochemicals in Medicine and Food - 2-EuSPMF, održanom od 3. do 6. lipnja 2024. godine u Sarajevu (Bosna i Hercegovina), dr. sc. Danijela Poljuha održala je pozvano predavanje naslovljeno UNVEILING NATURE'S ALLIES: INVASIVE PLANTS AS SOURCES OF PHYTOPHARMACEUTICALS. U predavanju su predstavljeni rezultati analiza biološke aktivnosti ekstrakata stranih invazivnih biljnih vrsta – čičoke, pajasena, kanadske zlatošipke i bagrema te potencijal njihovog iskorištavanja kao fitofarmaceutika.

logo 2022 prozirPo javnom Natječaju URBROJ: 0147-24-537, koji je objavljen dana 13. svibnja 2024. godine putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na oglasnoj ploči Instituta i na web stranici Instituta, na radno mjesto Stručni suradnik/suradnica“ za rad na projektu „Integrated WASTE REDUCtion stratEgies and solutions in protected and Natura 2000 areas (WASTEREDUCE)“, na određeno vrijeme, primljena je KLAUDIA DRAGIČEVIĆ, mag. ing. agr.

logo 2022 prozirPo javnom Natječaju URBROJ: 0147-24-545, koji je objavljen dana 15. svibnja 2024. godine putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na oglasnoj ploči Instituta i na web stranici Instituta, na radno mjesto Stručni suradnik/suradnica“ za rad na projektu „EkoPis“ na određeno vrijeme, primljena je Nataly Milovan, univ. bacc. mariscient.

Potkategorije