PoM logo 2023Znanstvenici Instituta dr. sc. Sanja Radeka i dr. sc. Igor Lukić su dana 16. svibnja 2023. godine održali predavanja u sklopu okruglog stola „Microbes in Cheese and Wine Production“ održanog na simpoziju u organizaciji Hrvatskog mikrobiološkog društva i partnera „Power of microbes in industry and environment 2023“ (https://hmd-cms.hr/power-of-microbes-2023/programme/).

 

Znanstvenici Instituta dr. sc. Sanja Radeka i dr. sc. Igor Lukić su dana 16. svibnja 2023. godine u sklopu okruglog stola „Microbes in Cheese and Wine Production“ održanog na simpoziju u organizaciji Hrvatskog mikrobiološkog društva i partnera „Power of microbes in industry and environment 2023“ u Poreču, održali predavanja naslova „Influence of maceration time and temperature on bioactive compounds and antioxidant capacity in Malvazija istarska and Teran wines“  (Sanja Radeka), odnosno „Influence of non-Saccharomyces yeasts on chemical and sensory characteristics of Malvazija istarska white wine with the emphasis on volatile esters as revealed by comprehensive two-dimensional gas chromatography“ (Igor Lukić).  U sklopu okruglog stola dr.sc. Sanja Radeka održala je i vođenu degustacija vina proizvedenih u okviru projekta financiranih od Hrvatske zaklade za znanost VINUM SANUM voditeljice dr. sc. Sanje Radeke i INNOSTAB voditelja dr. sc. Igora Lukića.

power micro 1

power micro 2

power micro 3

power micro 4

power micro 5

power micro 6

power micro 7