Logo Dialogue4TourismAnnual General Meeting 2023 (AGM 2023) NECSTouR-a održan je 6. i 7. lipnja u Île-de-France Regional Council u Saint-Ouen-sur-Seine, Pariz. Godišnji sastanak održan je pod nazivom „Driving Tourism for Flourishing Communities“. Događaj je imao za cilj poticanje suradnje i razmjenu strategija kako bi turizam postao katalizator za napredne i održive zajednice.

Tijekom prvog dana, članovi NECSTouR-a usredotočili su se na zajedničko kreiranje puta NECSTouR 2030. U okviru događanja održane su panel rasprave te radionice pod nazivom „Envisioning Tourism in 2030: The NECSTouR Pathway” te „Systematic Measurement for a sound tourism governance: How do we use data for managing and marketing more sustainably?”

Drugi dan održana je tematska konferencija pod nazivom „Reset: A New Agenda for 2030 Tourism“. Konferencija je bila usmjerena na rješavanje izazova s kojima se suočava turistički sektor te istraživanje inovativnih rješenja za održivu i otpornu budućnost. Također, održane su dvije panel rasprave pod nazivom „New Models for Tourism“ i „Tourism and sustainable mobility: Strengthening the development of a sustainable tourism offer“.

Na događanju je sudjelovala dr. sc. Kristina Brščić. Naime, Institut za poljoprivredu i turizam je od 2015. godine član NECSTouR-a, kao Academic Member.

NECSTouR je mreža europskih regija za održivi i konkurentni turizam. Sa sjedištem u Bruxellesu, razvija međuregionalne projekte za poboljšanje upravljanja turizmom u Europi. Postoji od 2007. godine predstavljajući danas više od 70 organizacija diljem Europe i povezujući regionalno upravljanje turizmom s europskim razinama vlasti, financijskim instrumentima EU-a, akademskim organizacijama (sveučilišta i istraživački instituti) i privatnim sektorom (predstavnici turističkih poduzeća, udruge i mreže). Za više informacija posjetite https://necstour.eu/ te pratite @NECSTouR.

Pariz_2023.png

Pariz 2023 1