Dana 21. i 22. stLogo_Dialogue4Tourism.jpgudenoga 2023. organizirano je događanje u okviru programa Interreg Euro-MED pod nazivom „CONNECTING THE DOTS; The path to a smarter and greener Mediterranean“. Organizatori događanja bili su Zajedničko tajništvo programa Interreg Euro-MED zajedno sa slovenskim partnerima.

Dvodnevno događanje okupilo je veliki broj dionika s područja Mediterana, a cilj događanja bio je poticanje suradnje i dijaloga između različitih institucija i dionika. U okviru događanja, organiziran je i Prvi zajednički godišnji forum u organizaciji Misije Održivi turizam programa Interreg Euro-MED pod nazivom „Strengthening governance to boost sustainable tourism in the Mediterranean“. Naglasak događanja bio je na ulozi i doprinosima svih dionika koji su uključeni u provođenje aktivnosti i ciljeva Misije. Dionici koji su sudjelovali na Forumu su partneri i pridruženi partneri iz projekta Dialogue4Tourism i Community4Tourism te ostali dionici koji su predstavnici javnog ili privatnog sektora s područja cijelog Mediterana. Program događanja dostupan je ovdje.

Iz Instituta za poljoprivredu i turizam kao partnera u projektu Dialogue4Tourism na događanju su sudjelovale dr. sc. Kristina Brščić i Katarina Breščić te predstavnici pridruženih partnera iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske i Hrvatske turističke zajednice.


Više informacija o događanju te o programu Interreg Euro-MED dostupno je na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube te na službenoj web stranici programa.