diagri logoU srijedu, 26.06.2024. godine s početkom u 11:00 sati održati će se online multiplikativno događanje Digiagri projekta. Online multiplikativnom događanju možete pristupiti putem sljedeće POVEZNICE

Na online događanju svi sudionici dobiti će osnovne informacije o projektu Digiagri - Didactic - Digital Tools for Practical Contents Training, provedenim aktivnostima, te biti će predstavljena platforma Digiagri i njezine mogućnosti. Platformu Digiagri je moguće pregledavati putem linka: https://digiagri.miteam.si dolaskom na platformu korisnici mogu pratiti sadržaje iz područja poljoprivrede, a pobliže se mogu upoznati s uzgojem triju kultura (paprike, rajčice i vinove loze) kroz interaktivne module. Vaše zadovoljstvo aplikacijom možete iskazati putem evaluacijskog upitnika dostupnog na poveznici: https://1ka.arnes.si/evalvacijaplatforme

Sudjelovanje na online događanju, kao i korištenje platforme Digiagri je besplatno. Predviđeno vrijeme trajanja online događanja je 30 minuta.

Projekt Digiagri Didactic - Digital Tools for Practical Contents Training provodi se na Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču od 01.02.2022. do 31.07.2024.

Vodeći partner projekta je Biotehnički centar Naklo (Slovenija), uz ostale partnere: Institut za poljoprivredu i turizam (Hrvatska), Mediainteractive Franc Dolenc s.p. (Slovenija) i Federacion EFA Galicia (Španjolska). Očekivani i najrelevantniji učinci i dugoročne koristi projekta Didaktičko-digitalni alati za izobrazbu praktičnih sadržaja bit će (između ostalog) unapređenje pedagoških i digitalnih kompetencija mentora, njihovo unapređenje profesionalnog samopouzdanja, otvorenost za međunarodnu suradnju, projektni rad i sl. Studenti će stjecati jednake strukovne kompetencije i vještine neovisno o obliku i izvedbi praktične nastave. Osim strukovnih kompetencija, očekuje se i poboljšanje digitalnih kompetencija učenika. Projekt predstavlja veliki potencijal za prilagodbu nastave različitim situacijama i izvanrednim situacijama. Materijali u projektu bit će izrađeni na engleskom, španjolskom, hrvatskom i slovenskom jeziku. Materijali će biti besplatni, dostupni na webu projekta, a funkcionirat će i kao obrazovna platforma. Bit će različitih razina didaktičkih edukativnih materijala počevši od akademske razine do razine za lako čitanje.

DIGIAGRI Platform Leaflet hrv