treci medjunarodni kongres o ruralnom turizmuOd 23.do 26.05. 2012. znanstvenici Instituta za poljoprivredu i turizam sudjelovali su na 3. kongresu ruralnog turizma koji se ove godine održao Osijeku. Naš Institut aktivno se uključio u podršku u suorganizaciji Trećeg hrvatskog kongresa o ruralnom turizmu te nakon uspješno održanog prvog i drugog hrvatskog kongresa o ruralnom turizmu ( listopad 2007 / svibanj 2010. ) odlučio je sudjelovati i u radu trećeg kongresa. Tako je u organizacijskom odboru sudjelovao mr.sc. Ninoslav Luk, a u znanstvenom odboru kongresa u ime Instituta sudjelovali dr.sc.Kristina Brščić koja je bila i moderator jedne radne sekcije, te dr.sc. Anita Silvana Ilak Peršurić i dr.sc. Pavlo Ružić.

slavoniaSve dostupne informacije o samom kongresu i radovima, kao i ostale detalje oko održavanje kongresa možete saznati na web stranici kongresa.

Znanstvenici Instituta za poljoprivredu i turizam su prezentirali nekoliko znanstvenih radova u koji će se objaviti u zborniku kongresa, a tematika kongresa radnog naslova „Ruralni turizam – pokretač održivog razvoja“ direktno i indirektno bio je povezan sa strateškim razvojem znanstveno istraživačkog rada u našem Institutu.

Prva tematska cjelina radnog nalsova: Baština i tradicija u turizmu
Treća tematska cjelina radnog naslova: Kreiranje i distribucija proizvoda ruralnog turizma


tourismus HA Bilde 1171091cKongresu je prisustvovalo više oko 200 sudionika iz Hrvatske i Europe. Najvećim dijelom bili su zastupljeni eminentni znanstvenici iz područne problematike kongresa, zatim predstavnici Ministarstava poljoprivrede, Ministarstva turizma, predstavnici županija, gradova i općina, te brojni vlasnici objekata ruralnog turizma, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i udruga koje u svom radu objedinjavaju segmente rada i života na ruralnom prostoru.

Zaključke Trećeg kongresa ruralnog turizma možete pročitati OVDJE