Ministar posjet Istri 0212.11.2012. u službenu posjetu našem Institutu za poljoprivredu i turizam došao je Ministar znanosti, obrazovanja i sporta u vladi Republike Hrvatske dr.sc. Željko Jovanović i njegovi najbliži suradnici. Tijekom posjeta, zajedno s predsjednikom Upravnog vijeća Instituta županom Istarske županije gospodinom Ivanom Jakovčićem, ministar Jovanović, sudjelovao je u radu svečane sjednice Upravnog vijeća pri čemu su mu prezentirani strateški planovi razvoja naše znanstvene ustanove, kao i planovi daljnjeg jačanja naših veza s gospodarstvom i ostalim znanstveno istraživačkim i visoko obrazovnim institucijama prvenstveno na lokalnoj ali i na regionalnoj razini.

MinistarSlika1U nastavku citiramo riječi izjave koje je naš ministar dao novinarima, a koja je objavljena na službenim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

''Ovaj institut je primjer kojim želimo dokazati kako u budućnosti u Hrvatskoj treba funkcionirati znanost. Institut mora imati uske veze sa sveučilištem, a svi zajedno s gospodarstvom, a to je upravo ono što radi novo Upravno vijeće ove ustanove na čelu sa županom Ivanom Jakovčićem. Povezivanje gospodarstva u Istri, zajedno sa Sveučilištem u Puli i Institutom u Poreču je ono čime želimo ostvariti da Hrvatska bude zemlja koja će uspješno iskoristiti europsku fondove, a upravo je ovo mjesto gdje konkretno možemo pokazati kako to činiti i gdje će se to uskoro i pokazati'', rekao je Jovanović u obraćanju novinarima nakon posjeta Institutu.