ida-iptpo-metrisU Metrisu (Zagrebačka 30, Pula) će se 16. i 17. studenog 2012. održati Godišnji sastanak Hrvatskog mikroskopijskog društva znanstveno popularni Hrvatski mikroskopijski simpozij u organizaciji Hrvatskog mikroskopijskog društva (HMD), Centra Metris i našeg Instituta za poljoprivredu i turizam.


U okviru dvodnevnog znanstvenog skupa održat će se i godišnji sastanak Hrvatskog mikroskopijskog društva. Skup je namijenjen članovima Društva ali i svim znanstvenicima, tvrtkama i pojedincima koji su zainteresirani za područje mikroskopije. Cilj skupa je kroz predavanja i postere prezentirati rezultate novijih istraživanja u kojima su se koristile mikroskopijske i srodne metode. U okviru simpozija bit će održana i tri plenarna predavanja, godišnji sastanak i skupština HMD-a te će biti predstavljen Centar za istraživanje metala Istarske županije - Metris (Istarska razvojna agencija).

Očekuje se preko 70 sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Sponzori i izlagači na simpoziju su tvrtke Leica Microsystems, Mikro+Polo d.o.o., Carl Zeiss d.o.o., Mikrolux d.o.o. i Scan d.o.o. Organizaciju skupa su donacijama u vinu i maslinovom ulju podržali i renomirani istarski vinari Cossetto, Geržinić, Damjanić, Pilato, Kraljević (CUJ) te Institut Poreč i MIH d.o.o.

Vjerujemo da će ovaj skup doprinijeti popularizaciji znanosti u Istri te afirmaciji Metrisa, Istarske razvojne agencije i Instituta za poljoprivrivredu i turizam u Poreču u ovom području.

Detaljnije informacije o skupu nalaze se na mrežnoj stranici Hrvatskog mikroskopijskog društva:

Kontakt:
dr.sc. Danijela Poljuha
danijela.poljuha@ida.hr
 Ida d.o.o.

Istarska razvojna agencija

Mletačka 12/IV, 52100 Pula, Croatia

T. +385 (52) 381 900

F. +385 (52) 381 905