FRancuzi 001.02.2013. Institut za poljoprivredu i turizam u sklopu svog posjeta regiji Veneto u Italiji, Sloveniji i Istri, posjetila je studijska grupa organizirana od strane Instituta Français de la Vigne et du Vin najvećeg znanstveno istraživačkog i stručnog centra za područje vinogradarstva i vinarstva u Francuskoj. Sudionici ovog znanstveno stručnog studijskog putovanja bili su osim djelatnika tog eminentnog Instituta i brojni poznati vinari, uzgajivači vinove loze, vlasnici kompanija koje se bave prodajom i distribucijom vina te predsjednici jakih regionalnih vinogradarsko vinarskih udruga.

Francuski institut vinogradarstva i vinarstva (IFV) nastao je 2007. godine, na način da je proizašao iz spajanja dvaju najvećih francuskih biotehničkih instituta koji su radili istraživanja na području vinske industrije. To su bili l’Etablissement National Technique pour l’Amélioration de la Viticulture (ENTAV) i l’Institut Technique de la Vigne et du Vin (ITV France).

Institut za poljoprivredu i turizam i u budućnosti će putem suradnje s takvim jakim znanstveno istraživačkim institucijama nadalje jačati svoju poziciju u nacionalnoj i međunarodnoj znanstveno istraživačkoj okolini. Osobito na području vinogradarstva i vinarstva.