oleum-logo-proziranU okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije organizira „Dane otvorenih vrata EU projekata“ koji će se održati u razdoblju od 6. do 13. svibnja 2018. godine. U sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“, u petak 11.05.2018. g. od 10:00 do 12:00 h, svoja vrata otvorit će i Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču te predstaviti projekt EU projekt H2020: OLEUM - Advanced solutions for assuring the overall authenticity and quality of olive oil; financiran od strane Okvirnog programa Europske Unije za istraživanje i inovacije - Obzor 2020 (GA no. 635690). Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane da nam se priključe na „Danima otvorenih vrata EU projekata“ i saznaju više o samom OLEUM projektu, kao i o kvaliteti i nutritivnoj vrijednosti maslinovih ulja i sudjeluju u edukativnoj degustaciji maslinovih ulja.
 
U sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“, u petak 11.05.2018. g. od 10:00 do 12:00 h, svoja vrata otvorit će i Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču te predstaviti projekt EU projekt H2020: OLEUM - Advanced solutions for assuring the overall authenticity and quality of olive oil; financiran od strane Okvirnog programa Europske Unije za istraživanje i inovacije - Obzor 2020 (GA no. 635690).
 
Cilj projekta OLEUM je razviti nove i poboljšati postojeće analitičke metode za kontrolu kvalitete i autentičnosti maslinovog ulja te poboljšati razmjenu tehnologija uspostavljanjem široke zajednicu laboratorija i institucija uključenih u kontrolu kvalitete. Opći cilj projekta OLEUM je bolja mogućnost garancije kvalitete i autentičnosti maslinovog ulja osnaživanjem otkrivanja i poticanjem sprječavanja prijevare maslinovog ulja. Projekt je započeo u rujnu 2016. g., a koordiniran je od strane prof. Tullia Gallina Toschi sa Odjela poljoprivrednih i prehrambenih znanosti Sveučilišta u Bologni, Italija. U provedbi projekta sudjeluje dvadeset partnera iz petnaest zemalja, koji okupljaju kompetencije iz područja analize hrane, zakonodavstva hrane, inženjerstva industrijske opreme, bioinformatike, komunikacije i razmjene znanja, a jedan od partnera projekta OLEUM je i Institut za poljoprivredu i turizam iz Poreča.
 
Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane da nam se priključe na „Danima otvorenih vrata EU projekata“ i saznaju više o samom OLEUM projektu, kao i o kvaliteti i nutritivnoj vrijednosti maslinovih ulja i sudjeluju u edukativnoj degustaciji maslinovih ulja. Budući da je broj mjesta ograničen, molimo da Vaše prisustvovanje prijavite voditeljici IPTPO tima, putem e-mail-a dr. sc. Karolini Brkić Bubola
 
 
 
logo DoV EU 2018 - 2
 
 
 
logo DoV EU 2018