U New Yorku se od 23. do 26. travnja 2018. održalo međunarodno natjecanje najboljih maslinovih ulja na svijetu (New York International Olive Oil Competition, NYIOOC). Natjecalo se 979 maslinovih ulja iz 27 zemalja, a najbolja ulja iz cijelog svijeta je u New Yorku ocjenjivao panel od 18 stručnjaka iz 13 zemalja. Među ocjenjivačima međunarodnog ocjenjivačkog panela bila je i znanstvenica Instituta za poljoprivredu i turizam, dr. sc. Karolina Brkić Bubola.
U New Yorku se od 23. do 26. travnja 2018. održalo međunarodno natjecanje najboljih maslinovih ulja na svijetu (New York International Olive Oil Competition, NYIOOC) u organizaciji g. Curtis Corda, urednika uglednog online časopisa Olive Oil Times.
Natjecalo se 979 maslinovih ulja iz 27 zemalja, a najbolja ulja iz cijelog svijeta je u New Yorku ocjenjivao panel od 18 stručnjaka iz 13 zemalja. Među ocjenjivačima međunarodnog ocjenjivačkog panela bila je i znanstvenica Instituta za poljoprivredu i turizam, dr. sc. Karolina Brkić Bubola, voditeljica akreditiranog i ovlaštenog službenog Panela za senzorsku analizu djevičanskih maslinovih ulja Instituta.
Na natjecanju je ukupno dodijeljeno 522 nagrada i to 16 nagrada Najbolji u klasi, 334 zlatne i 172 srebrne medalje. Najviše je nagrada dobila Italija, Španjolska, SAD, Grčka te Hrvatska, koja je peta po redu po osvojenim nagradama, osvojila 40 nagrada, odnosno 2 nagrade za najbolja ulja u klasi, 27 zlatnih i 11 srebrnih medalja. Ocjenom Najbolji u klasi ocjenjena su istarska ekstradjevičanska maslinova ulja Buža - Bembo (OPG Lupić) u kategoriji Sjeverna hemisfera - sortna ulja srednje voćnosti, te De Kleva (OPG Buršić Marija) u kategoriji Sjeverna hemisfera - mješavina sortnih ulja srednje voćnosti.
O rezultatima natjecanja i ostalim nagrađenim hrvatskim maslinovim uljima možete pročitati - REZULTATI NATJECANJA
Prehrambeno biotehnološki i Vinarski laboratorij unutar Zavoda za poljoprivredu i prehranu Instituta za poljoprivredu i turizam akreditirani su ispitni laboratoriji prema normi HRN EN ISO/IEC 17025:2017 od strane Hrvatske akreditacijske agencije u području opisanom u prilogu Potvrde o akreditaciji broj 1185 (dostupno na: https://akreditacija.hr/registar/).
We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.