Prehrambeno - biotehnološki laboratorij
T: +38552 408 348

 

PREHRAMBENO – BIOTEHNOLOŠKI LABORATORIJ je osnovan 2005. godine unutar Zavoda za poljoprivredu i prehranu, jedne od tri organizacijske jedinice Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču.

Komercijalna djelatnost laboratorija usmjerena je k tome da bude na usluzi proizvođačima i potrošačima maslinovog ulja u svrhu provjere kvalitete maslinovog ulja te za potrebe održavanja natjecanja i izložbi djevičanskih maslinovih ulja.

Prehrambeno – biotehnološkom laboratoriju  je dodijeljena Potvrda o akreditaciji za metode analize kvalitete maslinovog ulja.

Prehrambeno – biotehnološki laboratorij je od rujna 2012. godine ovlašten od strane Ministarstva poljoprivrede kao službeni laboratorij za provođenje analize maslinovog ulja za potrebe službenih kontrola maslinovih ulja na hrvatskom tržištu.

Panel za senzorsku analizu djevičanskog maslinovog ulja Instituta također je ovlašten od ožujka 2013. godine kao službeni panel za provođenje senzorskog ocjenjivanja djevičanskih maslinovih ulja na hrvatskom tržištu i u ovom trenutku je jedini takav panel u Hrvatskoj.

Tijekom godina rada na maslinovom ulju Prehrambeno - biotehnološki laboratorij je stekao povjerenje i priznanje od strane korisnika usluga laboratorija te je svojom djelatnošću i drugim aktivnostima sudjelovao u razvoju sektora maslinarstva i maslinovog ulja u Istri i šire.

USLUGE LABORATORIJA

METODE ANALIZE MASLINOVOG ULJA

ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ

KONTAKTI

ZAPRIMANJE UZORAKA