wintermed logoDana 19. travnja 2021. godine održan je online sastanak partnera na projektu Interreg Med „Winter Islands Network for all year round Tourism ExpeRience in the MEDiterranean - WINTER MED“ u organizaciji vodećeg partnera projekta ANCI Association of Tuscan Municipalities (Italija). Vodeći partner ANCI Toscana upoznao je ostale partnere projekta o trenutnom stanju, napretku poduzetih te o daljnjim aktivnostima.

Projektni partneri READsa, ANETEL, DUNEA, ATC, AEITB i ANCI predstavili su drugu fazu razvoja akcijskih regionalnih planova i upoznali ostale partnere o poduzetim aktivnostima. Regionalni akcijski planovi će pružiti konkretne mjere za kreiranje politika i niz akcija kroz izgradnju kapaciteta i aktivnosti u svakoj regiji.
Na sastanku je dogovorena organizacija radionice u drugoj polovici svibnja radi kreiranja indikatora za regionalne akcijske planove. Također u travnju i svibnju organizirat će se i sastanci razmjene politika među partnerima, a predstavljene su i daljnje komunikacijske aktivnosti.

Na sastanku su sudjelovale predstavnice Instituta dr. sc. Kristina Brščić, dr. sc. Danijela Poljuha, Tina Šugar, Katarina Lovrečić, Ana Čehić i Joelle Živolić. Ana Čehić prezentirala je rezultate evaluacije upitnika za sudionike radionice „1st Transnational Policy Exchange Workshop” koja se održala 30. ožujka 2021. godine. Joelle Živolić prezentirala je rezultate evaluacije upitnika namijenjene projektnim partnerima vezano uz evaluaciju organiziranih radionica u svrhu kreiranja regionalnih akcijskih planova.

Druga radionica Transnational Policy Exchange Workshop održat će se 30. lipnja 2021. godine, dok se treća radionica planira za rujan 2021.

winter 26.4