oleum logo proziran

U ime Koordinatora i partnera projekta EU H2020 OLEUM - Advanced solutions for assuring the overall authenticity and quality of olive oil veliko nam je zadovoljstvo pozvati vas na videokonferenciju prezentacije rezultata OLEUM projekta koja će se održati online 13. listopada 2021. (09:30-16:00 h) uz potporu Međunarodnog vijeća za maslinu (International Olive Council)

 

 

Na konferenciji će se predstaviti najvažniji rezultati proizašli iz istraživanja OLEUM projekta koji je trajao od 2016. – 2021. g.  Cilj projekta OLEUM bio je razviti nove i poboljšati postojeće analitičke metode za kontrolu kvalitete i autentičnosti maslinovog ulja te poboljšati razmjenu tehnologija uspostavljanjem široke zajednice laboratorija i institucija uključenih u kontrolu kvalitete. Opći cilj projekta OLEUM bio je bolja mogućnost garancije kvalitete i autentičnosti maslinovog ulja osnaživanjem otkrivanja i poticanjem sprječavanja prijevare maslinovog ulja. Projekt je koordiniran od strane prof. Tullia Gallina Toschi s Odjela poljoprivrednih i prehrambenih znanosti Sveučilišta u Bologni, Italija. U provedbi projekta sudjelovalo je dvadeset partnera iz petnaest zemalja, a jedan od partnera projekta OLEUM je bio i Institut za poljoprivredu i turizam iz Poreča.

Konferencija je besplatna, provodi se uz simultano prevođenje na engleski, španjolski, francuski i talijanski jezik, a konferenciji možete pristupiti putem linka:

https://olyusei.zoom.us/j/86442953205

Više informacija može se pronaći u Programu konferencije

https://www.internationaloliveoil.org/wp-content/uploads/2021/10/Programme-of-OLEUM-Project_13-October-2021-002.pdf

Više o OLEUM projektu

http://www.oleumproject.eu/