Consumeless Plus logo

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na radionice u okviru projekta ConsumeLess Plus. Radionice će se održati u Pazinu, Labinu, Puli, Rovinju, Poreču i Novigradu. Na radionicama će se ukratko predstaviti  projekt ConsumeLess Plus, kriteriji za dobivanje ConsumlessMed oznake te ConsumelessMed platforma. Radionice su namijenjene smještajnim objektima, kafićima, restoranima, trgovinama hranom i rukotvorinama, hotelima te odmaralištima na plaži koji su zainteresirani saznati više o ConsumelessMed oznaci i uključiti se u dobivanje ConsumelessMed oznake. Svi oni koji žele oznaku i zadovolje kriterije ConsumelessMed oznake bit će promovirani na ConsumelessMed platformi: https://www.consumelessmed.org/.

 Datumi održavanja radionica su sljedeći: 9. 2. TZ središnja Istra, 11. 2. Grad Labin, 15. 2. TZG Pula, 17. 2. Grad Rovinj, 22. 2. Grad Poreč te 24. 2. Grad Novigrad. Na radionicama će ukratko biti predstavljen projekt ConsumeLess Plus, kriteriji za dobivanje oznake i platforma na kojoj će se promovirati destinacija i dionici kojima je dodijeljena oznaka. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže. Radionice su besplatne i bit će još posebno najavljene za pojedino područje. Radionice će se organizirati poštujući sve epidemiološke mjere te se po potrebi mogu organizirati online ili u hibridnom obliku. Ukoliko imate dodatna pitanja slobodno nam se obratite putem e-mail adrese consumelessplus@iptpo.hr ili na broj telefona 052 408 308.

Vezano uz ostale aktivnosti na projektu želimo vas informirati da su dana 19. i 20. siječnja 2022. održani online sastanci u okviru projekta ConsumeLess Plus. Dana 19. siječnja održan je sastanak partnera na projektu. Cilj sastanka bio je utvrditi dosadašnje aktivnosti svakog partnera u skladu s vremenskim planom. Tina Šugar Korda prezentirala je aktivnosti koje su provedene proteklih mjeseci za područje Istarske županije. U okviru aktivnosti Instituta prevedeni su ConsumeLess Plus model i smjernice, komunikacijski materijali, potpisani su Memorandumi o razumijevanju, oformljen je lokalni ConsumeLess Plus odbor te je izrađen i prihvaćen Akcijski plan za područje Istarske županije. Na sastanku su definirani i sljedeći koraci u ostvarivanju zajedničkog cilja projekta, podizanju svijesti o potrebi čuvanja resursa energije i vode te smanjivanju i razvrstavanju otpada u turističkim destinacijama.

Dana 20. siječnja održan je online sastanak s članovima lokalnog odbora s ciljem definiranja daljnjih aktivnosti u okviru projekta ConsumeLess Plus. Na sastanku su sudjelovale predstavnice Instituta kao organizatori sastanka, zatim predstavnik pridruženog partnera projekta ConsumeLess Plus – Upravnog odjela za turizam Istarske županije te predstavnici grada Novigrada, grada Poreča, TZ Pule, grada Labina i TZ središnje Istre. U sklopu sastanka raspravljalo se o izboru promotivnog materijala koji će se tiskati u okviru projekta ConsumeLess Plus, održavanju radionica koje će se realizirati u veljači u svakoj od destinacija te o mogućnostima korištenja dostupnog promotivnog materijala za svaku destinaciju, ali i o kreiranju novih video materijala za platformu https://www.consumelessmed.org/.

 

1

2