Consumeless_Plus_logo.jpgDana 8. travnja 2022. održan je treći sastanak Lokalnog odbora u okviru projekta „ConsumeLess Plus - A model 4 resilient destinations toward tourism recovery: Less is more” u hibridnom obliku. Na sastanku su analizirane dosad odrađene aktivnosti na projektu.

Tijekom ožujka projekt ConsumeLess Plus predstavljen je u Novigradu na „WINE EnoGastro VIP Eventu“ i na edukaciji za iznajmljivače u Pazinu. Planirano je i predstavljanje projekta na 5. međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu u Cavtatu, 27. – 30. 4. 2022. https://kongres.klubselo.hr/ te  na „7th UNESCO UNITWIN Conference 2022“ u Portorožu u Sloveniji, 15. – 20. 5. 2022, https://unitwin2022.turistica.si/en/programme/. Osim toga, u tijeku je i snimanje šest videa, za destinacije koje su potpisnice Memoranduma o razumijevanju, a koji će biti objavljeni na web stranici https://www.consumelessmed.org.

Glavni cilj sastanaka bio je imenovati komisiju koja će evaluirati poslovne subjekte prijavljene na Javni  poziv koji je trajao do 31. 3. Svi subjekti koji zadovoljavaju kriterije ConsumelessMed oznake će biti promovirani na prethodno navedenoj web stranici. Treba istaknuti da se svi zainteresirani i dalje mogu javiti na email consumelessplus@iptpo.hr ukoliko se žele uključiti u oznaku ConsumelessMed. Pregled objekata i ocjena prijavljenih subjekta obavit će se od 2. do 6. 5. 2022.

Na sastanku u Institutu su sudjelovale predstavnice Instituta i predstavnica Grada Poreča te online predstavnici Upravnog odjela za turizam Istarske županije, Grada Novigrada, Grada Rovinja, Grada Labina i Turističke zajednice središnje Istre.

 

Slika 2