LOGO CoE CroP BioDivZnanstveni centar izvornosti za bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja organizira INFO DAN projekta „Bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja – CroP-BioDiv“ KK.01.1.1.01.005.Tijekom INFO DANA posjetitelji će moći razgledati Laboratorij za fenotipizaciju i Laboratorij za tlo, biljku i vodu gdje će im znanstvenici Instituta za poljoprivredu i turizam predstaviti najsuvremenije instrumente i metode za analize biljaka, vode i tla.

Odvojite vrijeme ako vas zanima:

  • Kako odrediti koje je tlo pogodno vinograd, a koje za češnjak?
  • Zašto češnjak miriše (ili smrdi)?
  • Jesu li sve škalonje iste?
  • Odakle dolazi crvena boja rajčice?

Info dan održati će se u srijedu 07. rujna 2022. u prostorijama Instituta za poljoprivredu i turizam od 10:00 – 14:00, a planirana su i dva vođena obilaska laboratorija u 11:00 i 13:00.

Info dan je namijenjen cjelokupnoj zainteresiranoj javnosti od hobi do profesionalnih poljoprivrednika, udruga, škola i ostalih obrazovnih ustanova, te svim ostalim zainteresiranima. Molim da nam posjete grupa (> 10 osoba) najavite do 6. rujna 2022.

Za više informacija javite se na acehic@iptpo.hr, a više informacija o projektu možete naći na web stranici Znastvenog centra izvrsnosti