logo 2022 prozirPozivamo zainteresirane ponuditelje da nam dostave ponudu temeljem Poziva na dostavu ponuda za nabavu teretne auto prikolice.

1. Dokumentacija za nadmetanje

Svi dokumenti navedeni u pozivu koji su traženi kao sastavni dio ponude, moraju biti poslani skenirani, potpisani sukladno zahtjevu iz poziva na dostavu ponuda.

Za sve dodatne informacije u ovom postupku jednostavne nabave možete nazvati telefonom na broj +385 52 408 333 u vremenu od 08 – 16 sati svakog radnog dana ili poslati upit na e-mail: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 29.04.2024. do 14,00 sati

logo 2022 prozirInstitut za poljoprivredu i turizam organizira

1. Osnovna izobrazba Modul za profesionalne korisnike 07.05.2024. s početkom u 10.00 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći pod šifrom 2024-009-OKHU4CWH

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na e-mail: zivka@iptpo.hr

cropped naturally hrzz 1Suradnja znanosti i umjetnosti jedan je od novijih trendova u popularizaciji znanosti. Okušali smo se u ovom znanstveno-umjetničkom izričaju eksperimentom naslovljenim “Simbioza svjetova: umjetnost i znanost u dijalogu – Suživot s invazivnim vrstama”. U sklopu skupne izložbe na temu planetarnih međupovezanosti “Što bi nam priroda rekla kad bismo postavili prava pitanja?”, u suradnji s kustosicom Ivanom Meštrov i Umjetničkim paviljonom u Zagrebu, u Galeriji Forum, 15. travnja 2024. dr. sc. Danijela Poljuha predstavila je rezultate znanstveno-istraživačkog projekta „PRirodA kao SAVEZ: Strane invazivne biljne vrste kao izvor farmaceutika - NATURALLY“ financiranog od Hrvatske zaklade za znanost, uz vizualnu interpretaciju teme kroz umjetničku intervenciju Elene Poljuha, studentice 2. godine Grafike na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

logo 2022 prozirPo javnom Natječaju URBROJ: 0147-24-366, koji je objavljen dana 05. travnja 2024. godine putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na oglasnoj ploči Instituta i na web stranici Instituta, na radno mjesto Stručni suradnik/suradnica“ za rad na projektu „Integrated WASTE REDUCtion stratEgies and solutions in protected and Natura 2000 areas (WASTEREDUCE)“, na određeno vrijeme, primljena je DANIJELA DAMIJANIĆ, mag. oecol.

 

LOGO WastereduceDana 19.04.2024. godine, održan je kick-off meeting projekta WASTEREDUCE. Sastanak je održan u Domu obrtnika u Poreču, u organizaciji  Instituta za poljoprivredu i turizam, vodećeg projektnog partnera, s kojim je službeno započelo vođenje projekta od strane projektnog tima dr.sc. Barbare Sladonja. Kao predstavnici Instituta, sastanku su prisustvovali dr.sc. Igor Lukić (pomoćnik ravnatelja Instituta za poljoprivredu i turizam), dr.sc. Barbara Sladonja (voditeljica projekta) te suradnici na projektu, dr.sc. Danijela Poljuha, Marija Pičuljan, mag.oec., Mirela Uzelac Božac, mag.oecol., mr.sc. Ninoslav Luk i Martina Begić, mag.oec. Kao predstavnica Zajedničkog tajništva Interreg - Italy Croatia, ujedno i WASTEREDUCE projektni menadžer, sastanku je prisustvovala i Helena Brčić.

REVIVE WEB 2330 x314 ENU četvrtak, 18. travnja, u Poduzetničkom inkubatoru Verzi u Buzetu, održana je prva radionica u sklopu projekta REVIVE

REVIVE WEB 2330 x314 EN

Projekt REVIVE predstavljen je na 6. Međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu u Splitu, koji je održan od 10. do 13. travnja 2024. godine. Kongres je organiziran pod sloganom  „Ruralni turizam: održiv, digitalan, uključiv“. 

Logo Dialogue4TourismDana 10. i 11. travnja 2024. godine u Rimu je organizirano događanje u okviru misije Održivi turizam iz programa Interreg Euro-MED.

logo 2022 prozirPo javnom Natječaju URBROJ: 0147-24-328, koji je objavljen dana 25. ožujka 2024. godine putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na oglasnoj ploči Instituta i na web stranici Instituta, na radno mjesto Stručni suradnik/suradnica“ za rad na projektu ERASMUS+, na određeno vrijeme, primljen je Borna Šetić univ. mag.oec.

CIRCOLIVE LOGOU Tehnološkom centru Katalonije -  EURECAT (Barcelona, Španjolska),  11. i 12.03.2024. godine, održan je prvi radni sastanak partnera na ERASMUS + projektu CIRCOLIVE - Developing skills for introducing circular business models and digital technologies in olive oil sector Developing skills for introducing circular business models and digital technologies in olive oil sector (Razvijanje vještina za uvođenje cirkularnih poslovnih modela i digitalnih tehnologija u sektoru maslinovog ulja). 

Cilj projekta je podržati prijelaz EU-a na kružnu ekonomiju poboljšanjem/jačanjem kružnih poslovnih vještina u sektoru maslinovog ulja u Španjolskoj, Italiji, Grčkoj, Portugalu i Hrvatskoj te promicati usvajanje kružnih poduzetničkih modela za valorizaciju otpada i nusproizvoda iz cijelog maslinarskog sektora.

logo 2022 prozirDana 15.4.2024. bit će održano testiranje znanja rada na računalu u programima MS Excel, MS Word i MS PowerPoint te znanje engleskog jezika.

Na testiranje se pozivaju sljedeći kandidati koji su zadovoljili osnovne uvjete Natječaja:
• Robert-Lorenzo Morić
• Dunja Pejić
• Borna Šetić

Erasmus plusd LOGODana 26.03.2024. godine, predstavnici Instituta za poljoprivredu i turizam, ujedno i vodećeg partnera na Interreg projektu WASTEREDUCE, Marija Pičuljan, mag.oec., mr.sc. Ninoslav Luk i Martina Begić, mag.oec., sudjelovali su na seminaru za vodeće projektne partnere (program Interreg Italy – Croatia) u Veneciji u organizaciji Zajedničkog tajništva/Joint secretariat (JS). Na seminaru su vodećim projektnim partnerima iz Italije i Hrvatske prezentirane smjernice vezane za pokretanje i implementaciju projekata. Fokus je bio na upravljanju financijama i komunikacijom te pojašnjenju važnosti kapitalizacije projekata. Predstavnici Instituta su s projektnim menadžerom (JS) dogovorili daljnje korake i aktivnosti projekta.

Potkategorije