OBJAVA POZIVA ZA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA

MZOS LOGOObavještavamo Vas da je 8. kolovoza 2014. godine objavljen poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru natječaja Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada.

Poziv je otvoren u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“, mjera 3.2 Razvoj ljudskih potencijala u istraživanju i razvoju, s ciljem povećanja broja istraživača kojima je pružena potpora u profesionalnom razvoju kako bi se osigurali preduvjeti za znanstvenu izvrsnost, međunarodnu vidljivost istraživanja te njihovu društvenu i gospodarsku relevantnost.

Read more: OBJAVA POZIVA ZA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA

POZIV NA RADIONICU NA TEMU SENZORNE ANALIZE GROŽĐA

VINIDEAU srijedu, 10. rujna 2014. godine na Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču održat će se radionica na temu senzorne analize grožđa u svrhu određivanja prikladnog termina berbe i njegovog enološkog potencijala. Cilj ove radionice je detaljno utvrditi kvalitetu grožđa na temelju senzornih karakteristika pojedinačnih dijelova bobice (kožica, meso i sjemenke) pomoću metode koja je brza, djelotvorna i može se jednostavno primijeniti tijekom redovitog praćenja dozrelosti u vinogradu.

 

Read more: POZIV NA RADIONICU NA TEMU SENZORNE ANALIZE GROŽĐA

PLAMENJAČA U VINOGRADIMA

slika plamenjacaPročitajte još jedan zanimljiv i koristan članak vinogradara našeg Instituta, koji je izašao u Glasu Istre 09.08.2014. Dr.sc. Marijan Bubola i Kristina Diklić, mag. ing. agr. dali su stručni osvrt na probleme u vinogradarstvu koji su se pojavili u vinogradima tijekom vegetacijskog razdoblja. Više pročitajte u članku naslova "Kasni napad plamenjače u vinogradima".

ČLANAK

ZANIMLJIV I KORISTAN ČLANAK NAŠEG VINOGRADARA

Opekotine grozdaU Glasu Istre 31.07.2014. dr.sc. Marijan Bubola dao je stručni osvrt na probleme u vinogradarstvu koji su se pojavili na grozdovima tijekom srpnja ove godine. Više pročitajte u članku naslova "Pojava netipičnih opekotina grozda".

ČLANAK