Gospodarenje hranjivima u održivoj poljoprivrednoj proizvodnji

Institut za poljoprivredu i turizam je ove godine domaćin skupa Ishrane bilja "Gospodarenje hranjivima u održivoj poljoprivrednoj proizvodnji" koji se organizira jednom godišnje u nekoj od Institucija u Hrvatskoj.

Ovaj dvodnevni skup (16. i 17. 10. 2014.) se održava u suradnji s Hrvatskim tloznanstvenim društvom, odnosno Sekcijom za ishranu bilja. Ovogodišnji sudionici dolaze iz nekoliko znanstveno istraživačkih institucija u Hrvatskoj:

Read more: Gospodarenje hranjivima u održivoj poljoprivrednoj proizvodnji

INSTITUT ORGANIZIRAO DVODNEVNI SKUP U SKLOPU EU PROJEKTA „MODELI INTEGRIRANOG TURIZMA NA MEDITERANU – MITOMED“

MEDKICKOFF2U Poreču je 25.-26. rujna 2014., održan dvodnevni skup u sklopu EU projekta „Models of Integrated TOurism in the MEDiterranean - MITOMED“, u organizaciji Instituta za poljoprivredu i turizam. Projekt MITOMED je odobren u okviru MED programa, Prioritetne osi 1: Jačanje inovacijskih kapaciteta, Mjere 1.1: Širenje inovativnih tehnologija te znanja i iskustva. Ukupni budžet projeta iznosi 570.000 EUR, od čega je 78 % sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF).

Read more: INSTITUT ORGANIZIRAO DVODNEVNI SKUP U SKLOPU EU PROJEKTA „MODELI INTEGRIRANOG TURIZMA NA...

NOVI ZNAČAJAN ČLANAK IZ PODRUČJA VINOGRADARSTVA

Zlatna zuticaPročitajte još jedan zanimljiv i koristan članak vinogradara s našeg Instituta, koji je izašao u Glasu Istre 25.09.2014. Dr.sc. Marijan Bubola dao je osvrt na probleme u vinogradarstvu koji su povezani s pojavom zlatne žutice istarskim vinogradima. Više pročitajte u članku naslova "Potvrđena zlatna žutica vinove loze u Istri".

ČLANAK

VI. AGRIMBA-AVA KONGRES U POREČU

headerVI. AGRIMBA-AVA kongres održati će se od 16. do 20. lipnja 2015. godine u Poreču pod naslovom Smart Agribusiness For The Society Of Tomorrow, a namijenjen je istraživačima i poslovnim ljudima iz sektora poljoprivrede. Više o samom kongresu pročitajte OVDJE