EDUKACIJA ODRŽIVA UPORABA PESTICIDA - VELJAČA - TRAVANJ 2015

proObavještavamo prijavljene korisnike (polaznike) tečaja da će se nastava tijekom mjeseca veljače i ožujka održati u sljedećim terminima po formiranim grupama. Pogledajte u nastavku popis ugovorenih grupa.

PREGLEDI UREĐAJA ZA PRIMJENU PESTICIDA U ORGANIZACIJI INSTITUTA

AtomizerInstitut u suradnji s tvrtkom Fitopromet iz Zagreba Institut za poljoprivredu i turizam vršiti će pregled uređaja za primjenu pesticida koji će se provoditi sukladno Pravilniku o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 142/2012), po kojem uređaji za primjenu pesticida koje koriste profesionalni korisnici podliježu redovitom pregledu. Svi uređaji stariji od 1995. godine moraju biti pregledani već u ovom razdoblju, oni starosti od 1995. godine do danas najkasnije do 26.11.2016. dok uređaji proizvedeni od nakon 2013. moraju biti pregledani barem jednom u pet godina od dana kupnje. Pregledi će se obavljati na područjima jedinica lokalne samouprave a čemu će svi obveznici pregleda uređaja za primjenu pesticida biti obaviješteni putem medija i osobno putem kontakata ostavljnih u prijavi. Više o cijeloj problematici pročitajte u nastavku, a za kontrolu Vešeg uređaja za primjenu pesticida ispunite PRIJAVNICU

Read more: PREGLEDI UREĐAJA ZA PRIMJENU PESTICIDA U ORGANIZACIJI INSTITUTA

MITOMED - DRUGI SASTANAK PARTNERA NA PROJEKTU

LOGO MITOMEDNa Sveučilištu u Gironi (Španjolska) 15. i 16. 01. ove godine održan je 2. sastanak partnera na projektu „Models of Integrated TOurism in the MEDiterranean - MITOMED“. Sastanku su prisustvovali predstavnici Regije Toskana (Department of Tourism Promotion and Development), Italija, vodeći partneri, CNR-IBIMET (Italija), Sveučilišta u Gironi (Španjolska), ANETEL (Cipar) putem skype-a, NECSTouR-a te dr.sc. Danijela Poljuha i dr.sc. Kristina Brščić ispred Instituta za poljoprivredu i turizam.

Read more: MITOMED - DRUGI SASTANAK PARTNERA NA PROJEKTU

ZLATNA ŽUTICA VINOVE LOZE POTVRĐENA I NA BUJŠTINI

Zlatna zutica MarijanPročitajte još jedan zanimljiv i koristan članak vinogradara s našeg Instituta, koji je izašao u Glasu Istre 29.01.2015. Dr.sc. Marijan Bubola i Kristina Diklić mag.ing.agr. dali su osvrt na probleme u vinogradarstvu koji su povezani s pojavom zlatne žutice na području Istre. Više pročitajte u članku naslova "Zlatna žutica vinove loze potvrđena i na bujštini".