OPASNA GLJIVA IZ TLA MOŽE IZAZVATI SUŠENJE MASLINA

Apopleksija 2Pročitajte još jedan zanimljiv i koristan članak o problemu sušenja maslina koji je trenutno jako aktualan na području Istre a koji je izašao u Glasu Istre 22.04.2015. Dr.sc. Sara Godena dala je izvrstan osvrt na aktualne probleme u maslinarstvu koji su povezani s pojavom bolesti apopleksije u istarskim maslinicima. Više pročitajte u članku naslova "Opasna gljiva iz tla može izazvati sušenje maslina".

ČLANAK

Read more: OPASNA GLJIVA IZ TLA MOŽE IZAZVATI SUŠENJE MASLINA

EU PROJEKT OSIPPPIT - DOMAĆA WEB TRŽNICA - KRENULA AKTIVNA PROMOCIJA PROJEKTA

LOGO OSIPPPITPotpisivanjem ugovora o realizaciji outputa radnog paketa 5 naziva "Informiranje javnosti o ciljevima i zadaćama projekta – PR aktivnosti“ sa stručnom PR agencijom, započela je aktivna promocija glavnog outputa projekta "Organizacija sustava izravne prodaje poljoprivrednih proizvoda korištenjem internet tehnologije" akronima OSIPPPIT - Internet aplikacije za prodaju poljoprivrednih proizvoda. U nastavku pogledajte dvije TV emisije i spojite se na Facebook stranicu projekta.

Read more: EU PROJEKT OSIPPPIT - DOMAĆA WEB TRŽNICA - KRENULA AKTIVNA PROMOCIJA PROJEKTA

Sastanak partnera na projektu MITOMED - Larnaca, Cipar

LOGO MITOMED19-20.03.2015. u gradu Larnaca na Cipru održan je 3. transnacionalni sastanak partnera na projektu „Models of Integrated TOurism in the MEDiterranean - MITOMED“. Na sastanku su predstavljene dosadašnje aktivnosti u okviru realizacije MITOMED projekta. Aktivnosti suradnika iz Instituta predstavile su dr.sc. Danijela Poljuha i dr.sc. Kristina Brščić.

Read more: Sastanak partnera na projektu MITOMED - Larnaca, Cipar

MALVASIA TOURISTRA - ORGANIZIRANO JOŠ JEDNO PUTOVANJE DOBRE PRAKSE

Logo MTI BijeliVinistra - Udruga vinogradara i vinara Istre je u sklopu aktivnosti na radnom paketu 5 europskog projekta IPA/EFRR „Putevima malvazije istarske / Po poteh istrske malvazije (Malvasia TourIstra) organizirala putovanje dobre prakse za tridesetak vinara, znanstvenika i enologa koji su krajem prošlog tjedna posjetili talijansku regiju Toskanu – dom najpoznatijih vina Italije, njihove proizvođače vina i vinske podrume.

Read more: MALVASIA TOURISTRA - ORGANIZIRANO JOŠ JEDNO PUTOVANJE DOBRE PRAKSE