Savjet za gospodarstvo Istarske županije – Radna sjednica u Institutu

Grb Istarske ZupanijeDana 02. srpnja 2015. godine u prostorijama Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču, Karla Huguesa 8; s početkom u 12,00 sati održana je sjednica Savjeta za gospodarstvo Istarske županije. Drago nam je da smo ugostili ovu značajnu radnu skupinu i time pokazali koliko je neizostavna uloga Instituta za poljoprivredu i turizam u održivom gospodarstvu Istarske županije.

U nastavku pročitajte dnevni red sjednice.

Read more: Savjet za gospodarstvo Istarske županije – Radna sjednica u Institutu

ODRŽAN OKRUGLI STOL I ZAVRŠNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE PROJEKTA OSIPPPIT

LOGO OSIPPPITDana 15.06.2015. u 14:00 sati u Domu obrtnika u Poreču održana je završna konferencija projekta „Organizacije sustava izravne prodaje poljoprivrednih proizvoda korištenjem Internet tehnologije“, akronima „OSIPPPIT“. Projekt je, pod vodstvom dr.sc. Milana Oplanića, proveden u suradnji četiriju partnera, i to Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč, Grada Vodnjana-Dignano, Univerze v Mariboru, Fakultet za kmetijstvo in biosistemske vede iz Maribora i Univerze na Primorsken Znanstveno-raziskovalno središće iz Kopra. Projekt se provodio u razdoblju od 15.01.2014 do 17.06.2015. Glavni cilj projekta je unaprjeđenje marketinga poljoprivrednih gospodarstava i organizacije tržišta lokalnih poljoprivrednih proizvoda kao vrlo važnog segmenta razvoja cjelokupnog poljoprivrednog sektora na području Istre.

Read more: ODRŽAN OKRUGLI STOL I ZAVRŠNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE PROJEKTA OSIPPPIT

ODRŽAN OKRUGLI STOL I ZAVRŠNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE PROJEKTA MALVASIA TOURISTRA

Logo MTI BijeliDana 12.06.2015. su u 11.00 sati u Hotelu Diamant u Poreču povodom završetka EFRR projekta „Putevima Malvazije istarske“ – MALVASIA TOURISTRA koji traje do zaključno 17.06.2015. godine, održani Okrugli stol s prezentacijom rezultata rada na projektu te nakon toga završna konferencija za novinstvo. Projekt je pod vodstvom dr.sc. Sanje Radeka i kolega s instituta za poljoprivredu i turizam proveden u suradnji pet partnera, Udruženja vinogradara i vinara Istre – Vinistra, Kmetijskog inštituta Slovenije, Fakulteta za Turistične študije – Turistica, Društva vinogradnikov slovenske Istre i Konzorcija Vin Istre.

 

Read more: ODRŽAN OKRUGLI STOL I ZAVRŠNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE PROJEKTA MALVASIA TOURISTRA

PREZENTACIJA ISTRAŽIVANJA NA KONGRESU U ORGANIZACIJI "EuAWE"-a

EUAWEU organizaciji Svjetskog udruženja za lozu i vino (OIV) te Europskog udruženja vinskih ekonomista (EuAWE) u Brnu, Republika Češka održan je XXII. Simpozij „Oenometrics“ na kojem je svoje istraživanje prezentirala dr.sc. Anita Silvana Ilak Peršurić.

Read more: PREZENTACIJA ISTRAŽIVANJA NA KONGRESU U ORGANIZACIJI "EuAWE"-a