ZANIMLJIV I KORISTAN ČLANAK NAŠEG VINOGRADARA

Opekotine grozdaU Glasu Istre 31.07.2014. dr.sc. Marijan Bubola dao je stručni osvrt na probleme u vinogradarstvu koji su se pojavili na grozdovima tijekom srpnja ove godine. Više pročitajte u članku naslova "Pojava netipičnih opekotina grozda".

ČLANAK 

NOVI VRIJEDAN VIP PROJEKT NA INSTITUTU

VIP MPInstitutu za poljoprivredu i turizam u Poreču, od strane Vijeća za istraživanja u poljoprivredi (VIP) koje djeluje u sklopu Ministarstva poljoprivrede RH, odobren je projekt bitan za unaprjeđenje tehnologije proizvodnje djevičanskih maslinovih ulja - "Primjena filtracije u svrhu poboljšanja kvalitete i trajnosti djevičanskih maslinovih ulja".

Read more: NOVI VRIJEDAN VIP PROJEKT NA INSTITUTU

MITOMED - PRVI RADNI SASTANAK U MARSEILLESU

combined logo MED - reduced versionSuradnici na projektu MITOMED „Models of Integrated TOurism in the MEDiterranean“ sudjelovali su 15. i 16. 07. 2014. u Marseju, Francuska, na Launch Event–u „MED MARITIME PROJECTS, COM&CAP MarInA-Med (COMmunication and CAPitalization of Maritime Integrated Approach in the Mediterranean Area). Također, održan je i prvi sastanak partnera na projektu na kojem su dogovorene aktivnosti oko realizacije projekta. Prvi sljedeći sastanak partnera održat će se u rujnu ove godine kod nas u Institutu. 

 Za dodatne informacije možete kontaktirati voditeljicu MITOMED projekta u našem Institututu  dr.sc. Kristinu Brščić

Read more: MITOMED - PRVI RADNI SASTANAK U MARSEILLESU

MALVASIA TOURISTRA - Vinarska radionica „Degustacija različitih stilova vina Malvazije istarske“

Logo MTI BijeliU sklopu Istria Gourmet festivala koji prati umaški ATP Croatia Open, 20.srpnja održana je vinska radionica „Degustacija različitih stilova vina Malvazije istarske“, u organizaciji Udruge vinogradara i vinara Istre – Vinistra, partnera na projekta Putevima Malvazije istarske – Malvasia TourIstra. U sklopu radionice posjetitelji su imali prilike kušati različite stilove vina Malvazija istarskih vinara koji sudjeluju na projektu, kao što su svježa, mlada vina Malvazije; zrela, odležala vina Malvazije, desertno vino proizvedeno od prosušenog grožđa Malvazije, te vino Malvazije proizvedeno tradicionalnom tehnologijom proizvodnje.

Program radionice vodili su Sandi Paris, podpredsjednik Hrvatskog sommelier kluba, te dr.sc. Sanja Radeka, s porečkog Instituta za poljoprivredu i turizam voditeljica projekta Malvasia TourIstra. Cilj ove radionice je pokazati kako svojstva vina Malvazije istarske i njene posebnosti izdižu Malvaziju istarsku u proizvod s velikim turističkim potencijalom, te pokazati njezin značaj u formiranju kvalitetne baze za izgradnju prepoznatljivog integralnog turističkog i eno-gastronomskog proizvoda Istre kao prekogranične turističke destinacije.

Više o radionici i projektu Malvasia TourIstra

 

Read more: MALVASIA TOURISTRA - Vinarska radionica „Degustacija različitih stilova vina Malvazije istarske“