MALVASIA TOURISTRA - Vinarska radionica „Degustacija različitih stilova vina Malvazije istarske“

Logo MTI BijeliU sklopu Istria Gourmet festivala koji prati umaški ATP Croatia Open, 20.srpnja održana je vinska radionica „Degustacija različitih stilova vina Malvazije istarske“, u organizaciji Udruge vinogradara i vinara Istre – Vinistra, partnera na projekta Putevima Malvazije istarske – Malvasia TourIstra. U sklopu radionice posjetitelji su imali prilike kušati različite stilove vina Malvazija istarskih vinara koji sudjeluju na projektu, kao što su svježa, mlada vina Malvazije; zrela, odležala vina Malvazije, desertno vino proizvedeno od prosušenog grožđa Malvazije, te vino Malvazije proizvedeno tradicionalnom tehnologijom proizvodnje.

Read more: MALVASIA TOURISTRA - Vinarska radionica „Degustacija različitih stilova vina Malvazije istarske“

MALVASIA TOUR ISTRA - Putovanje dobre prakse u Austriju

Logo MTI BijeliTridesetak vinara, enologa i znanstvenika iz Hrvatske i Slovenije u periodu 9.-11. srpnja bili su na studijskom putovanju u austrijskim pokrajinama Štajerskoj i Gradišće kako bi posjetili njihove vinske ceste i podrume. Riječ je o putovanju dobre prakse u sklopu europskog projekta Putevima Malvazije istarske – Malvasia TourIstra s ciljem upoznavanja dobre prakse u susjedstvu odnosno upoznavanje primjera vrlo dobro razvijenog vinskog turizma u relevantnim članicama EU i njegovog apliciranja u prekograničnom HRO-SLO području čemu ovaj projekt teži.

Read more: MALVASIA TOUR ISTRA - Putovanje dobre prakse u Austriju

MITOMED - NOVI EU PROJEKT NAŠEG INSTITUTA

combined logo MED - reduced versionInstitut za poljoprivredu i turizam u Poreču dobio je u partnerstvu s još 4 europske države iz mediteranskog bazena vrlo značajan projekt bitan za još bolje pozicioniranje turizma u Istri. Ime projekta je „Models of Integrated TOurism in the MEDiterranean - MITOMED“ i odobren je za financiranje u sklopu Transnacionalnog programa MEDITERAN (MED)

Read more: MITOMED - NOVI EU PROJEKT NAŠEG INSTITUTA

ZAVOD ZA TURIZAM INSTITUTA OJAČAN JOŠ JEDNOM DOKTORICOM ZNANOSTI

diploma12.06.2014. dr.sc. Ana Težak Damijanić obranila je doktorsku disertaciju naslova "Zdrav životni stil - odrednica vrijednosti za potrošače na turističkom tržištu". Doktorska disertacija obranjena je pred stručnim povjerenstvom u sastavu:

 

1. Prof.dr.sc. Ivan Mencer, redoviti profesor Ekonomskog fakulteta u Rijeci - predsjednik
2. dr.sc. Bruno Grbac, redoviti profesor Ekonomskog fakulteta u Rijeci, mentor - član
3. dr.sc. Marcel Meler, redoviti profesor Ekonomskog fakulteta u Osijeku, mentor - član
 
Za više informacija o ovom zanimljivom doktoratu možete kontaktirati This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.