Panel Instituta za senzorsku analizu djevičanskog maslinovog ulja priznat od strane IOC-a

ioocOd 01.12.2014. g. Panel Instituta za poljoprivredu i turizam nalazi se na Listi panela za senzorsku analizu djevičanskog maslinovog ulja priznatih od IOC-a (International Olive Council, Međunarodno vijeće za masline). Međunarodno vijeće za masline je krovna institucija za masline i maslinovo ulje u svijetu te je ovo priznanje najveće postignuće koje panel može dobiti iz struke. Panel Instituta jedini je Panel za senzorsko ispitivanje maslinovog ulja u Hrvatskoj koji se nalazi na ovoj listi među 55 drugih laboratorija/panela iz zemalja članica IOC-a što to ga čini trenutačno najkompetentnijim panelom za senzorsko ocjenjivanje djevičanskih maslinovih ulja u Republici Hrvatskoj.

 

Read more: Panel Instituta za senzorsku analizu djevičanskog maslinovog ulja priznat od strane IOC-a

BOGATA KNJIŽNA GRAĐA INSTITUTA

Stara knjiga 1Institut je ponosan na svoju bogatu knjižnu građu. Knjižnica Instituta sadrži brojna stara sačuvana poznata djela, pogotovo iz prirodnih znanosti. Jedno takvo je i jedna od najpoznatijih zoologija svih vremena: Život životinja, Alfreda Edmunda Brehma. Mnogi posjeduju u kućnim bibliotekama jedno od njegovih brojnih izdanja. U knjižnici Instituta nalazi se svih 6 svezaka prvog izdanja na talijanskom jeziku objavljeno između 1869. i 1873. godine. Knjigu i njegova izdanja do danas u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji predstavili smo u časopisu Annales – Serie historia naturalis koji se izdaje u Kopru, Sloveniji.

 

 

Read more: BOGATA KNJIŽNA GRAĐA INSTITUTA

EDUKACIJA ODRŽIVA UPORABA PESTICIDA - SIJEČANJ 2015

Obavještavamo prijavljene korisnike (polaznike) tečaja da će se grupe odraditi u sljedećim terminima:
 
        1. Grupa - Općina Marčana 23/24. i 30/31.01.
        2. Grupa - Općina Pićan 16/17.01.i 30/31.01.
        3. Grupa - Općina Žminj 24/25.01.
        4. Grupa - Grad Poreč 23/24.01.
 
Svi prijavljeni polaznici telefonski će biti obavještani o pristupu nastavi, plaćanju i dodatno će se od njih zatražiti dodatne informacije bitne za upis. Svi koji se još nisu prijavili mogu prijavnicu preuzeti OVDJE

MOZAIK ZA INSTITUT

Grad MozaikaDruštvo za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine Poreč  darovalo je Institutu za poljoprivredu i turizam prekrasan mozaik, produkt ljetne kolonije izrade mozaika u Poreču, kojeg Društvo organizira već treću godinu. Mozaik je rad istarskog akademskog umjetnika Đanina Božića, a ravnatelju Instituta dr.sc. Deanu Banu ga je uručio predsjednik Društva, g. Dean Jovičević.

 

Read more: MOZAIK ZA INSTITUT