REVIVE WEB 2330 x314 ENU četvrtak, 18. travnja, u Poduzetničkom inkubatoru Verzi u Buzetu, održana je prva radionica u sklopu projekta REVIVE

REVIVE WEB 2330 x314 EN

Projekt REVIVE predstavljen je na 6. Međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu u Splitu, koji je održan od 10. do 13. travnja 2024. godine. Kongres je organiziran pod sloganom  „Ruralni turizam: održiv, digitalan, uključiv“. 

Logo Dialogue4TourismDana 10. i 11. travnja 2024. godine u Rimu je organizirano događanje u okviru misije Održivi turizam iz programa Interreg Euro-MED.

logo 2022 prozirPo javnom Natječaju URBROJ: 0147-24-328, koji je objavljen dana 25. ožujka 2024. godine putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na oglasnoj ploči Instituta i na web stranici Instituta, na radno mjesto Stručni suradnik/suradnica“ za rad na projektu ERASMUS+, na određeno vrijeme, primljen je Borna Šetić univ. mag.oec.

CIRCOLIVE LOGOU Tehnološkom centru Katalonije -  EURECAT (Barcelona, Španjolska),  11. i 12.03.2024. godine, održan je prvi radni sastanak partnera na ERASMUS + projektu CIRCOLIVE - Developing skills for introducing circular business models and digital technologies in olive oil sector Developing skills for introducing circular business models and digital technologies in olive oil sector (Razvijanje vještina za uvođenje cirkularnih poslovnih modela i digitalnih tehnologija u sektoru maslinovog ulja). 

Cilj projekta je podržati prijelaz EU-a na kružnu ekonomiju poboljšanjem/jačanjem kružnih poslovnih vještina u sektoru maslinovog ulja u Španjolskoj, Italiji, Grčkoj, Portugalu i Hrvatskoj te promicati usvajanje kružnih poduzetničkih modela za valorizaciju otpada i nusproizvoda iz cijelog maslinarskog sektora.

logo 2022 prozirDana 15.4.2024. bit će održano testiranje znanja rada na računalu u programima MS Excel, MS Word i MS PowerPoint te znanje engleskog jezika.

Na testiranje se pozivaju sljedeći kandidati koji su zadovoljili osnovne uvjete Natječaja:
• Robert-Lorenzo Morić
• Dunja Pejić
• Borna Šetić

Erasmus plusd LOGODana 26.03.2024. godine, predstavnici Instituta za poljoprivredu i turizam, ujedno i vodećeg partnera na Interreg projektu WASTEREDUCE, Marija Pičuljan, mag.oec., mr.sc. Ninoslav Luk i Martina Begić, mag.oec., sudjelovali su na seminaru za vodeće projektne partnere (program Interreg Italy – Croatia) u Veneciji u organizaciji Zajedničkog tajništva/Joint secretariat (JS). Na seminaru su vodećim projektnim partnerima iz Italije i Hrvatske prezentirane smjernice vezane za pokretanje i implementaciju projekata. Fokus je bio na upravljanju financijama i komunikacijom te pojašnjenju važnosti kapitalizacije projekata. Predstavnici Instituta su s projektnim menadžerom (JS) dogovorili daljnje korake i aktivnosti projekta.

logo 2022 prozirPo javnom natječaju, koji je objavljen dana 24. siječnja 2024. godine putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Narodnih novina d.d., na oglasnoj ploči Instituta i na web stranici Instituta, na radno Znanstveni suradnik na neodređeno vrijeme - Biotehničke znanosti polje prehrambena tehnologija primljene su:

Znanstvena suradnica - područje biotehničkih znanosti, polje poljoprivreda dr. sc. Ana Čehić Marić
Znanstvena suradnica
- područje biotehničkih znanosti, polje prehrambena tehnologija dr. sc. Marina Lukić.

logo 2022 prozirPo javnom natječaju, koji je objavljen dana 06. ožujka 2024. godine putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na oglasnoj ploči Instituta i na web stranici Instituta, na radno mjesto Stručni suradnik /suradnica“ za rad na projektu INTERREG EURO-MED - REVIVE, na određeno vrijeme, primljena je Teuta Benčić mag. oec.

logo 2022 prozirInstitut za poljoprivredu i turizam organizira

1. dopunsku izobrazbu Modul za profesionalne korisnike 11.04.2024. s početkom u 15.45 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći pod šifrom 2024-009-ALXDMMD0

2. dopunsku izobrazbu Modul za distributere 12.04.2024. s početkom u 15,45 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći pod šifrom 2024-009-NS9DKAER

3. dopunsku izobrazbu Modul za savjetnike 15.04.2024. s početkom u 15,45 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći pod šifrom 2024-009-XMDDM9GJ

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na e-mail: zivka@iptpo.hr

VIP Maslina 2U Genetičkom laboratoriju Instituta je tijekom 2023. godine provedena molekularna identifikacija i određivanje sorti odabranih stabala maslina iz nekoliko maslinika s područja Istarske županije. Analiza je izvršena u sklopu projekta “Autohtone sorte kao potencijal za diverzifikaciju maslinarske proizvodnje, očuvanje bioraznolikosti i prirodne baštine Istarske županije” financiranog od Istarske županije. U projekt su bili uključeni dr. sc. Danijela Poljuha, dr. sc. Marin Krapac i Mirela Uzelac Božac, mag. oecol.

logo 2022 prozirNa Institutu za poljoprivredu i turizam će se u periodu od 11.03. do 13.03. održati HR-SLO radionica o kompostiranju komine maslina i primjeni biougljena u poljoprivredi pod vodstvom dr.sc. Marka Černa.

Međunarodna radionica će biti organizirana u sklopu bilateralnog projekta znanstveno-tehnološke suradnje - IPS-2022-02-2099; Valorizacija ostataka iz prerade maslina pomoću mikrobnog viševrstnog biokatalitičkog agregata - VALOLIVEWASTE, koji se provodi sa Slovenijom a ugovoren je između Instituta za poljoprivredu i turizam i Instituta Jožef Stefan iz Ljubljane. Projekt je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. U okviru radionice biti će predstavljeni najnoviji rezultati vezani uz kompostiranje komine maslina, izolaciju mikroorganizama iz kompostirane komine te mirobiološka karakterizacija biougljena od rozgve vinove loze.

Potkategorije