Znak InstitutaPo javnom natječaju, koji je objavljen je 7. svibnja 2021. godine u Narodnim novinama broj 49/2021 za prijem na radno mjesto u suradničko zvanje i na suradničko radno mjesto poslijedoktorand, nije odabran ni jedan pristupnik te će natječaj biti ponovo raspisan ukoliko se utvrdi potreba za istim.

 

Znak InstitutaSkupina autora provođena dr.sc. Markom Černe objavila je rad s naslovom ''Effect of sewage sludge derived compost or biochar amendment on the phytoaccumulation of potentially toxic elements and radionuclides by Chinese cabbage'' u prestižnom časopisu ''Journal of Environmental Management''.

Rad možete pročitati na ovoj Poveznici

 

intereg mediterran logoOd 1. lipnja 2021. Institut za poljoprivredu i turizam započeo je s realizacijom Europskog projekta pod nazivom „ConsumeLess Plus” odobrenog u okviru programa Interreg MED.

U projektu sudjeluje ukupno šest partnera iz šest različitih zemalja. Vodeći partner je Energy and Water Agency - EWA (Malta), dok su ostali projektni partneri: Ambiente Italia Srl - AI (Italija), Larnaca-Famagusta District Development Agency – ANETEL (Cipar), Institut za poljoprivredu i turizam - IPTPO (Hrvatska),  Kotor (Crna Gora) i Chamber of Commerce and Industry Nice Côte d’Azu – CCI Nice (Francuska).  Pridruženi partneri na projektu su: Upravni odjel za turizam Istarske županije (Hrvatska), Turistička zajednica Larnaca (Cipar) i Turistička organizacija općine Kotor (Crna Gora).

IMG 20210623 WA0018 vinarska radionica 3Dana 23.06.2021. u okviru HRZZ projekta VINUM SANUM u Institutu za poljoprivredu i turizam (nositelj projekta) održana je Vinarska radionica sa vođenom degustacijom vina i prezentacijom rezultata projekta.


Pročitajte više na službenoj stranici projekta

LOGO COLOUR INHERITInstitut za poljoprivredu i turizam (IPTPO) i Ministarstvo turizma i sporta (MINTS) u okviru projekta Održive turističke strategije za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine mediteranske obale i priobalja - INHERIT, održali su tri stručna seminara u trajanju od 09. do 10. lipnja 2021. godine, u nacionalnom parku Brijuni.

wintermed logoRadionica Transnational Policy Exchange Workshop pod nazivom "Tourism businesses and destinations committed to transversal sustainability" u organizaciji projekta Interreg Med „Winter Islands Network for all year round Tourism ExpeRience in the MEDiterranean - WINTER MED“  održat će se 30. lipnja 2021., od 09:00 do 13:00 sati.

PROGRAM  radionice dostupan je na poveznici.

LOGO COLOUR INHERITInstitut za poljoprivredu i turizam (IPTPO) u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta (MINTS) u sklopu programa transnacionalne suradnje Interreg MEDITERAN 2014.-2020., u okviru projekta Sustainable Tourism Strategies to Conserve and Valorise the Mediterranean Coastal and Maritime Natural Heritage - Održive turističke strategije za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine mediteranske obale i priobalja (INHERIT, operativni broj: ERDF-MED-2014TC16M4TN001), organiziraju tri stručna seminara u trajanju od dva dana koji će se održati u srijedu, 09. i četvrtak 10. lipnja 2021. godine, u nacionalnom parku Brijuni, Fažana. Edukacijski seminari namijenjeni su predstavnicima tijela javne vlasti, menadžerima u turizmu i ostalim zainteresiranim dionicima u turizmu. 

wintermed logoU okviru projekta Interreg Med „Winter Islands Network for all year round Tourism ExpeRience in the MEDiterranean - WINTER MED“ izašao je novi newsletter o aktivnostima projekta kojeg možete preuzeti na poveznici.

DSC00107Pozivaju se maslinari da se uključe u projekt Hrvatske zaklade za znanost UIP-2020-02-5090 "Prirodni bioaktivni spojevi kao izvor potencijalnih antimikrobnih tvari u suzbijanju bakterijskih i drugih gljivičnih patogena masline". Ukoliko ste u masliniku primijetili simptome djelomičnog ili potpunog sušenja stabala masline (nekrotične lezije i rak-rane, različito obojenje kore drva i dr.), molili bi vas da pustite vaš kontakt – ime i prezime, broj telefona i mobitela te adresu na e-mail sara@iptpo.hr, kako bi vas mogli kontaktirati. Zahvaljujemo se na suradnji!

Znak InstitutaU nastavku procitajte poziv na dostavu ponuda za predmet nabave - Izgradnja potporne strukture vinograda - Podizanje vinograda

Za naslovljeni predmet nabave natječajnu dokumentaciju i sve dodatne informacije vezane uz navedenu jednostavnu nabavu, možete zatražiti putem elektronicke pošte: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda za oba Poziva je 31.05.2021 u 15,00 sati.

Znak InstitutaInstitut za poljoprivredu i turizam objavljuje Pozive na dostavu ponuda na projektu HRZZ IP-2020-02-6899 „PRirodA kao SAVEZnik: Strane biljne invazivne vrste kao izvor farmaceutika – NATURALLY“ za predmete nabave Fluorescencijski mikroskop, mlin za pripremu biljnog  materijala te za rotacioni uparivač za pripremu ekstrakata. 

Za naslovljene predmete nabave natječajnu dokumentaciju i sve dodatne informacije vezane uz navedenu jednostavnu nabavu, možete zatražiti putem elektronicke pošte: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda za oba Poziva je 25.03.2021 u 15,00 sati.

Znak InstitutaU nastavku procitajte poziv na dostavu ponuda na projektu: HRZZ UIP-2017-05-8464 "Bilinogojstvom do sekundarnih biljnih metabolita: primjena mineralnih hraniva i elicitora za povećanje koncentracije fenola u listu masline - PHYTOPHARMOL"

1. Predmet nabave - Automatizirani sustav za Kjeldahl digestiju i destilaciju - POZIV

Za naslovljeni predmet nabave natječajnu dokumentaciju i sve dodatne informacije vezane uz navedenu jednostavnu nabavu, možete zatražiti putem elektronicke pošte: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda za oba Poziva je 31.05.2021 u 15,00 sati.

Potkategorije