CIRCOLIVE LOGOU Tehnološkom centru Katalonije -  EURECAT (Barcelona, Španjolska),  11. i 12.03.2024. godine, održan je prvi radni sastanak partnera na ERASMUS + projektu CIRCOLIVE - Developing skills for introducing circular business models and digital technologies in olive oil sector Developing skills for introducing circular business models and digital technologies in olive oil sector (Razvijanje vještina za uvođenje cirkularnih poslovnih modela i digitalnih tehnologija u sektoru maslinovog ulja). 

Cilj projekta je podržati prijelaz EU-a na kružnu ekonomiju poboljšanjem/jačanjem kružnih poslovnih vještina u sektoru maslinovog ulja u Španjolskoj, Italiji, Grčkoj, Portugalu i Hrvatskoj te promicati usvajanje kružnih poduzetničkih modela za valorizaciju otpada i nusproizvoda iz cijelog maslinarskog sektora.

logo 2022 prozirDana 15.4.2024. bit će održano testiranje znanja rada na računalu u programima MS Excel, MS Word i MS PowerPoint te znanje engleskog jezika.

Na testiranje se pozivaju sljedeći kandidati koji su zadovoljili osnovne uvjete Natječaja:
• Robert-Lorenzo Morić
• Dunja Pejić
• Borna Šetić

Erasmus plusd LOGODana 26.03.2024. godine, predstavnici Instituta za poljoprivredu i turizam, ujedno i vodećeg partnera na Interreg projektu WASTEREDUCE, Marija Pičuljan, mag.oec., mr.sc. Ninoslav Luk i Martina Begić, mag.oec., sudjelovali su na seminaru za vodeće projektne partnere (program Interreg Italy – Croatia) u Veneciji u organizaciji Zajedničkog tajništva/Joint secretariat (JS). Na seminaru su vodećim projektnim partnerima iz Italije i Hrvatske prezentirane smjernice vezane za pokretanje i implementaciju projekata. Fokus je bio na upravljanju financijama i komunikacijom te pojašnjenju važnosti kapitalizacije projekata. Predstavnici Instituta su s projektnim menadžerom (JS) dogovorili daljnje korake i aktivnosti projekta.

logo 2022 prozirPo javnom natječaju, koji je objavljen dana 24. siječnja 2024. godine putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Narodnih novina d.d., na oglasnoj ploči Instituta i na web stranici Instituta, na radno Znanstveni suradnik na neodređeno vrijeme - Biotehničke znanosti polje prehrambena tehnologija primljene su:

Znanstvena suradnica - područje biotehničkih znanosti, polje poljoprivreda dr. sc. Ana Čehić Marić
Znanstvena suradnica
- područje biotehničkih znanosti, polje prehrambena tehnologija dr. sc. Marina Lukić.

logo 2022 prozirPo javnom natječaju, koji je objavljen dana 06. ožujka 2024. godine putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na oglasnoj ploči Instituta i na web stranici Instituta, na radno mjesto Stručni suradnik /suradnica“ za rad na projektu INTERREG EURO-MED - REVIVE, na određeno vrijeme, primljena je Teuta Benčić mag. oec.

logo 2022 prozirInstitut za poljoprivredu i turizam organizira

1. dopunsku izobrazbu Modul za profesionalne korisnike 11.04.2024. s početkom u 15.45 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći pod šifrom 2024-009-ALXDMMD0

2. dopunsku izobrazbu Modul za distributere 12.04.2024. s početkom u 15,45 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći pod šifrom 2024-009-NS9DKAER

3. dopunsku izobrazbu Modul za savjetnike 15.04.2024. s početkom u 15,45 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći pod šifrom 2024-009-XMDDM9GJ

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na e-mail: zivka@iptpo.hr

VIP Maslina 2U Genetičkom laboratoriju Instituta je tijekom 2023. godine provedena molekularna identifikacija i određivanje sorti odabranih stabala maslina iz nekoliko maslinika s područja Istarske županije. Analiza je izvršena u sklopu projekta “Autohtone sorte kao potencijal za diverzifikaciju maslinarske proizvodnje, očuvanje bioraznolikosti i prirodne baštine Istarske županije” financiranog od Istarske županije. U projekt su bili uključeni dr. sc. Danijela Poljuha, dr. sc. Marin Krapac i Mirela Uzelac Božac, mag. oecol.

logo 2022 prozirNa Institutu za poljoprivredu i turizam će se u periodu od 11.03. do 13.03. održati HR-SLO radionica o kompostiranju komine maslina i primjeni biougljena u poljoprivredi pod vodstvom dr.sc. Marka Černa.

Međunarodna radionica će biti organizirana u sklopu bilateralnog projekta znanstveno-tehnološke suradnje - IPS-2022-02-2099; Valorizacija ostataka iz prerade maslina pomoću mikrobnog viševrstnog biokatalitičkog agregata - VALOLIVEWASTE, koji se provodi sa Slovenijom a ugovoren je između Instituta za poljoprivredu i turizam i Instituta Jožef Stefan iz Ljubljane. Projekt je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. U okviru radionice biti će predstavljeni najnoviji rezultati vezani uz kompostiranje komine maslina, izolaciju mikroorganizama iz kompostirane komine te mirobiološka karakterizacija biougljena od rozgve vinove loze.

logo 2022 prozir1. Po javnom natječaju, koji je objavljen dana 24. siječnja 2024. godine, NN 9/2024, za izbor na suradničko radno mjesto viši asistent, područje biotehničkih znanosti, polje poljoprivreda za rad na projektu i za vrijeme trajanja bilateralnog projekta Hrvatske zaklade za znanost IP-2022-10-8305 „Proteinski hidrolizati kao prirodni preparati u održivom maslinarstvu - PROGRESS“, 1 izvršitelj/ica, na određeno vrijeme a najduže u trajanju od 24 mjeseca, u punom radnom vremenu primljen je dr. sc. Mario Franić.

2. Po javnom natječaju, koji je objavljen dana 24. siječnja 2024. godine, NN 9/2024, za izbor na suradničko radno mjesto viši asistent, područje biotehničkih znanosti, polje biotehnologija, za rad na projektu  i za vrijeme trajanja projekta Hrvatske zaklade za znanost IP-2020-02-6899 „PRirodA kao SAVEZnik: Strane biljne invazivne vrste kao izvor farmaceutika - NATURALLY“, 1 izvršitelj/ica, na određeno vrijeme, a najduže u trajanju od 6 mjeseci, u punom radnom vremenu nije izabran nijedan kandidat.

3. Po javnom natječaju, koji je objavljen dana 24. siječnja 2024. godine, NN 9/2024, za izbor na suradničko radno mjesto viši asistent, područje biotehničkih znanosti, polje poljoprivreda, 1 izvršitelj/ica, za rad na projektu  i za vrijeme trajanja projekta Hrvatske zaklade za znanost IPS-2022-02-2099 „Valorizacija ostataka iz prerade maslina pomoću mikrobnog viševrstnog biokatalitičkog agregata -VALOLIVEWASTE“, 1 izvršitelj/ica, na određeno vrijeme a najduže u trajanju od 24 mjeseca, u punom radnom vremenu primljen je dr. sc. Qaiser Javeda.

logo 2022 prozirDana 16.02.2024. godine, održan je prvi online sastanak partnera na projektu WASTEREDUCE (Integrated waste reduction strategies and solutions in protected and Natura 2000 areas). 

Erasmus plusd LOGOInstitut za poljoprivredu i turizam je na raspisanom natječaju 2023. godine na programu prekogranične suradnje u okviru Europske teritorijalne suradnje INTERREG VI-A Italija – Hrvatska 2021.-2027., dobio projekt kao vodeći partner. U nastavku pročitajte više o osnovnim informacijama ovog zanimljivog projekta.

logo5Institut za poljoprivredu i turizam kao partner projekta GreenTEA koji je odobren u okviru programa ERASMUS+ poziva vas na prezentaciju navedenog projekta pod nazivom: „Obrazovanje putem digitalnih alata s ciljem promicanja razvoja održivog i zelenog turizma“ koja će se održati:

u Poreču, u sklopu sajma Promohotel (međunarodnog sajma prehrane, pića i opreme za turizam) u srijedu 28. veljače 2024., s početkom u 16:30 sati u konferencijskoj dvorani 1.

Glavni cilj projekta GreenTEA - „Improving the educational background of Green Tourism in higher Education by developing Alternative educational materials and learning opportunitiesi“, je stvaranje platforme za e-učenje o glavnim postavkama zelenog turizma koja će pružiti potrebna znanja, vještine i resurse za visoko obrazovanje i širu javnost kako bi se turistička industrija učinila održivijom i ekološki prihvatljivom. Više o projektu GreenTEA.

Program događanja dostupan je ovdje.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na prezentaciji projekta molimo da se ovdje registrirate.  

Za eventualne dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju i na broju telefona +385 52 408 308 ili na email adresi: katarina@iptpo.hr

Potkategorije