logo 2022 prozirPo javnom natječaju, koji je objavljen dana 06. ožujka 2024. godine putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na oglasnoj ploči Instituta i na web stranici Instituta, na radno mjesto Stručni suradnik /suradnica“ za rad na projektu INTERREG EURO-MED - REVIVE, na određeno vrijeme, primljena je Teuta Benčić mag. oec.

logo 2022 prozirInstitut za poljoprivredu i turizam organizira

1. dopunsku izobrazbu Modul za profesionalne korisnike 11.04.2024. s početkom u 15.45 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći pod šifrom 2024-009-ALXDMMD0

2. dopunsku izobrazbu Modul za distributere 12.04.2024. s početkom u 15,45 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći pod šifrom 2024-009-NS9DKAER

3. dopunsku izobrazbu Modul za savjetnike 15.04.2024. s početkom u 15,45 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći pod šifrom 2024-009-XMDDM9GJ

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na e-mail: zivka@iptpo.hr

VIP Maslina 2U Genetičkom laboratoriju Instituta je tijekom 2023. godine provedena molekularna identifikacija i određivanje sorti odabranih stabala maslina iz nekoliko maslinika s područja Istarske županije. Analiza je izvršena u sklopu projekta “Autohtone sorte kao potencijal za diverzifikaciju maslinarske proizvodnje, očuvanje bioraznolikosti i prirodne baštine Istarske županije” financiranog od Istarske županije. U projekt su bili uključeni dr. sc. Danijela Poljuha, dr. sc. Marin Krapac i Mirela Uzelac Božac, mag. oecol.

logo 2022 prozirNa Institutu za poljoprivredu i turizam će se u periodu od 11.03. do 13.03. održati HR-SLO radionica o kompostiranju komine maslina i primjeni biougljena u poljoprivredi pod vodstvom dr.sc. Marka Černa.

Međunarodna radionica će biti organizirana u sklopu bilateralnog projekta znanstveno-tehnološke suradnje - IPS-2022-02-2099; Valorizacija ostataka iz prerade maslina pomoću mikrobnog viševrstnog biokatalitičkog agregata - VALOLIVEWASTE, koji se provodi sa Slovenijom a ugovoren je između Instituta za poljoprivredu i turizam i Instituta Jožef Stefan iz Ljubljane. Projekt je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. U okviru radionice biti će predstavljeni najnoviji rezultati vezani uz kompostiranje komine maslina, izolaciju mikroorganizama iz kompostirane komine te mirobiološka karakterizacija biougljena od rozgve vinove loze.

logo 2022 prozir1. Po javnom natječaju, koji je objavljen dana 24. siječnja 2024. godine, NN 9/2024, za izbor na suradničko radno mjesto viši asistent, područje biotehničkih znanosti, polje poljoprivreda za rad na projektu i za vrijeme trajanja bilateralnog projekta Hrvatske zaklade za znanost IP-2022-10-8305 „Proteinski hidrolizati kao prirodni preparati u održivom maslinarstvu - PROGRESS“, 1 izvršitelj/ica, na određeno vrijeme a najduže u trajanju od 24 mjeseca, u punom radnom vremenu primljen je dr. sc. Mario Franić.

2. Po javnom natječaju, koji je objavljen dana 24. siječnja 2024. godine, NN 9/2024, za izbor na suradničko radno mjesto viši asistent, područje biotehničkih znanosti, polje biotehnologija, za rad na projektu  i za vrijeme trajanja projekta Hrvatske zaklade za znanost IP-2020-02-6899 „PRirodA kao SAVEZnik: Strane biljne invazivne vrste kao izvor farmaceutika - NATURALLY“, 1 izvršitelj/ica, na određeno vrijeme, a najduže u trajanju od 6 mjeseci, u punom radnom vremenu nije izabran nijedan kandidat.

3. Po javnom natječaju, koji je objavljen dana 24. siječnja 2024. godine, NN 9/2024, za izbor na suradničko radno mjesto viši asistent, područje biotehničkih znanosti, polje poljoprivreda, 1 izvršitelj/ica, za rad na projektu  i za vrijeme trajanja projekta Hrvatske zaklade za znanost IPS-2022-02-2099 „Valorizacija ostataka iz prerade maslina pomoću mikrobnog viševrstnog biokatalitičkog agregata -VALOLIVEWASTE“, 1 izvršitelj/ica, na određeno vrijeme a najduže u trajanju od 24 mjeseca, u punom radnom vremenu primljen je dr. sc. Qaiser Javeda.

logo 2022 prozirDana 16.02.2024. godine, održan je prvi online sastanak partnera na projektu WASTEREDUCE (Integrated waste reduction strategies and solutions in protected and Natura 2000 areas). 

Erasmus plusd LOGOInstitut za poljoprivredu i turizam je na raspisanom natječaju 2023. godine na programu prekogranične suradnje u okviru Europske teritorijalne suradnje INTERREG VI-A Italija – Hrvatska 2021.-2027., dobio projekt kao vodeći partner. U nastavku pročitajte više o osnovnim informacijama ovog zanimljivog projekta.

logo5Institut za poljoprivredu i turizam kao partner projekta GreenTEA koji je odobren u okviru programa ERASMUS+ poziva vas na prezentaciju navedenog projekta pod nazivom: „Obrazovanje putem digitalnih alata s ciljem promicanja razvoja održivog i zelenog turizma“ koja će se održati:

u Poreču, u sklopu sajma Promohotel (međunarodnog sajma prehrane, pića i opreme za turizam) u srijedu 28. veljače 2024., s početkom u 16:30 sati u konferencijskoj dvorani 1.

Glavni cilj projekta GreenTEA - „Improving the educational background of Green Tourism in higher Education by developing Alternative educational materials and learning opportunitiesi“, je stvaranje platforme za e-učenje o glavnim postavkama zelenog turizma koja će pružiti potrebna znanja, vještine i resurse za visoko obrazovanje i širu javnost kako bi se turistička industrija učinila održivijom i ekološki prihvatljivom. Više o projektu GreenTEA.

Program događanja dostupan je ovdje.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na prezentaciji projekta molimo da se ovdje registrirate.  

Za eventualne dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju i na broju telefona +385 52 408 308 ili na email adresi: katarina@iptpo.hr

Hypro4ST LOGOInstitut za poljoprivredu i turizam, kao partner projekta HyPro4ST koji je odobren u okviru programa ERASMUS+ poziva vas na prezentaciju navedenog projekta pod nazivom: „Jačanje održivog turizma u destinaciji razvojem novog profila radnog mjesta: Voditelj održivog hibridnog projekta“ koja će se održati:

u Poreču, u sklopu sajma  Promohotel (međunarodnog sajma prehrane, pića i opreme za turizam) u srijedu 28. veljače 2024., s početkom u 16:00 sati u konferencijskoj dvorani 1.

Glavni cilj projekta HyPro4ST - „Hybrid Project Management Skills for Sustainable Tourism“ je razvoj novog profila posla - "Voditelj održivog i hibridnog projekta" za sektor održivog turizma.

Više o projektu HyPro4ST.

Program događanja dostupan je ovdje.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na prezentaciji projekta molimo da se ovdje registrirate.  

Za eventualne dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju i na broju telefona +385 52 408 308 ili na email adresi: katarina@iptpo.hr

logo 2022 prozirPo javnom natječaju, koji je objavljen dana 11. siječnja 2024. godine putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na oglasnoj ploči Instituta i na web stranici Instituta, na radno mjesto Stručni suradnik/suradnica“ za rad na projektima INTERREG EURO-MED, na određeno vrijeme, primljena je ADRIANA GLAVIĆ, univ. mag. oec.

logo 2022 prozirPozivamo zainteresirane ponuditelje da nam dostave ponudu temeljem Poziva na dostavu ponuda za nabavu plinskog kromatografa s plameno ionizacijskim detektorom za rad na Znanstvenom projektu HRZZ IP-2020-02-4551 „Inovativna rješenja za racionalizaciju upotrebe bentonita u postizanju proteinske stabilnosti bijelih vina – INNOSTAB“

1. Dokumentacija za nadmetanje

Svi dokumenti navedeni u pozivu koji su traženi kao sastavni dio ponude, moraju biti podignuti skenirani, potpisani sukladno zahtjevu iz poziva na dostavu ponuda.

Za sve dodatne informacije u ovom postupku jednostavne nabave možete nazvati telefonom na broj +385 52 408 333 u vremenu od 08 – 16 sati svakog radnog dana ili poslati upit na e-mail: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 01.03.2024. do 12,00 sati

REVIVE CMYK EN

Institut za poljoprivredu i turizam partner je u novom projektu u okviru programa Interreg Euro-MED pod nazivom „Developing community based innovative business models for the revival of the internal areas in the Mediterranean - REVIVE“.

Potkategorije