Hypro4ST LOGOInstitut za poljoprivredu i turizam, kao partner projekta HyPro4ST koji je odobren u okviru programa ERASMUS+ poziva vas na prezentaciju navedenog projekta pod nazivom: „Jačanje održivog turizma u destinaciji razvojem novog profila radnog mjesta: Voditelj održivog hibridnog projekta“ koja će se održati:

u Poreču, u sklopu sajma  Promohotel (međunarodnog sajma prehrane, pića i opreme za turizam) u srijedu 28. veljače 2024., s početkom u 16:00 sati u konferencijskoj dvorani 1.

Glavni cilj projekta HyPro4ST - „Hybrid Project Management Skills for Sustainable Tourism“ je razvoj novog profila posla - "Voditelj održivog i hibridnog projekta" za sektor održivog turizma.

Više o projektu HyPro4ST.

Program događanja dostupan je ovdje.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na prezentaciji projekta molimo da se ovdje registrirate.  

Za eventualne dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju i na broju telefona +385 52 408 308 ili na email adresi: katarina@iptpo.hr

logo 2022 prozirPo javnom natječaju, koji je objavljen dana 11. siječnja 2024. godine putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na oglasnoj ploči Instituta i na web stranici Instituta, na radno mjesto Stručni suradnik/suradnica“ za rad na projektima INTERREG EURO-MED, na određeno vrijeme, primljena je ADRIANA GLAVIĆ, univ. mag. oec.

logo 2022 prozirPozivamo zainteresirane ponuditelje da nam dostave ponudu temeljem Poziva na dostavu ponuda za nabavu plinskog kromatografa s plameno ionizacijskim detektorom za rad na Znanstvenom projektu HRZZ IP-2020-02-4551 „Inovativna rješenja za racionalizaciju upotrebe bentonita u postizanju proteinske stabilnosti bijelih vina – INNOSTAB“

1. Dokumentacija za nadmetanje

Svi dokumenti navedeni u pozivu koji su traženi kao sastavni dio ponude, moraju biti podignuti skenirani, potpisani sukladno zahtjevu iz poziva na dostavu ponuda.

Za sve dodatne informacije u ovom postupku jednostavne nabave možete nazvati telefonom na broj +385 52 408 333 u vremenu od 08 – 16 sati svakog radnog dana ili poslati upit na e-mail: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 01.03.2024. do 12,00 sati

REVIVE CMYK EN

Institut za poljoprivredu i turizam partner je u novom projektu u okviru programa Interreg Euro-MED pod nazivom „Developing community based innovative business models for the revival of the internal areas in the Mediterranean - REVIVE“.

Erasmus plusd LOGONa Eszterházy Károly Catholic University u mađarskom gradu Eger u prostorijama vodećeg partnera na projektu, od 21 – 22. 11. 2023. održan je prvi radni sastanak partnera na projektu „Unapređenje obrazovanja o zelenom turizmu u visokoškolskom sustavu kroz razvoj alternativnih prilika za učenje“ – GreenTEA.

Erasmus plusd LOGOInstitut za poljoprivredu i turizam aktivno se uključio u provedbu još jednog zanimljivog i korisnog projekta iz Programa ERASMUS+ temeljem kojeg će u narednih 36 mjeseci nastojati dati doprinos razvoju programa edukacije studenata u području održivog, zelenog pogleda na održivost turizma i turističkih usluga.

naturallyU sklopu projekata EkoPis (Promicanje ekologije i ekološke pismenosti) i NATURALLY (Strane invazivne biljne vrste kao izvor farmaceutika) koje provodi naš Institut te programa popularizacije znanosti MikroskopiJA na netu Hrvatskog mikroskopijskog društva, tijekom prosinca smo organizirali mikroskopijske radionice „Od sitnozora do AI – mikroskopiranjem do STEM-a“ za osnovnu i srednju školu. U našim smo radionicama posebnu pažnju posvetili istraživanju invazivnih biljnih vrsta te važnosti ekološke pismenosti. Na taj smo način željeli mladima približiti istraživanja kojima se bavimo. 

logo 2022 prozirInstitut za poljoprivredu i turizam, u suradnji sa udrugom Istarska web tržnica, u sklopu projekta Domaća web tržnica, organizirao je stručno predavanje za poljoprivrednike pod nazivom „Novine u sustavu potpora iz europskih poljoprivrednih fondova u programskom razdoblju 2023.-2027.“. Predavanje je održano u ponedjeljak, 04.12.2023. s početkom u 17,00 sati dvorani Doma obrtnika u Poreču.

logo 2022 prozirInstitut za poljoprivredu i turizam organizira

1. dopunsku izobrazbu 19.12.2023. s početkom u 15.00 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći pod šifrom 2023-009-FZGSF6ND

2. osnovnu izobrazbu 11.12.2023. s početkom u 10.00 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći pod šifrom 2023-009-JKTOEF2P

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na e-mail: zivka@iptpo.hr

logo 2022 prozirPoštovani, kolege vinari, vinogradari i ostali zainteresirani dionici, sa zadovoljstvom Vas pozivamo na radionicu radnog naslova "Duranija i Hrvatica: Enološki potencijal i mogućnost pozicioniranja na vinskoj sceni Istre" . Radionica će se održati u ponedjeljak, 4. prosinca 2023. godine s početkom u 14:00 sati u Poreču, u dvorani pored vinskog podruma Instituta za poljoprivredu i turizam i Poljoprivrednog odjela Veleučilišta u Rijeci.

Dana 21. i 22. stLogo_Dialogue4Tourism.jpgudenoga 2023. organizirano je događanje u okviru programa Interreg Euro-MED pod nazivom „CONNECTING THE DOTS; The path to a smarter and greener Mediterranean“. Organizatori događanja bili su Zajedničko tajništvo programa Interreg Euro-MED zajedno sa slovenskim partnerima.

Zaklada AdrisČast nam je što je Zaklada Adris ove godine od 50 financiranih projekata odabrala baš naš za javnu prezentaciju u sklopu Svečane dodjele projekta 17. natječajnog ciklusa Zaklade Adris u Zagrebu. Prezentaciju projekta „Velika stabla su naše blago: čuvajmo ih!“ održala je Mirela Uzelac Božac, mag. oecol. s Instituta za poljoprivredu i turizam. Suradnici na projektu su dr.sc. Barbara Sladonja i dr.sc. Danijela Poljuha s Instituta, kolege iz tvrtke Arboring te Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije u Zagrebu.

Potkategorije