Happy treeU sklopu projekta „Katalog naj-stabala Istre“ financiranog od strane Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije, izrađen je online katalog velikih/starih/zanimljivih stabala u Istri. Katalog trenutno sadrži 64 stabla i 24 različite drvenaste biljne vrste, od kojih su najčešći hrast medunac (Quercus pubescens), ladonja (Celtis australis) i lipa (Tilia sp.). Za svako stablo postoje podaci o točnoj lokaciji, opsegu stabla (na 1 m visine), prosječnoj visini, prosječnoj širini krošnje, starosti (po usmenoj predaji) i zdravstvenom stanju te fotografije stabla. Autori kataloga su: dr.sc. Barbara Sladonja, mag.oecol. Danijela Damijanić i mag.oecol. Mirela Uzelac.

logo 2022 prozirPozivamo zainteresirane ponuditelje da nam dostave ponudu temeljem Poziva na dostavu ponuda za objavljenom u Elektroničkom oglasnika javne nabave pod projem objave 2022/ 0BP-04021 - "Obavijest o jednostavnoj nabavi" ( LINK - OBJAVE )

Za sve dodatne informacije u ovom postupku jednostavne nabave možete nazvati telefonom na broj +385 52 408 333 u vremenu od 08 – 16 sati svakog radnog dana ili poslati upit na e-mail: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 06.01.2023. u 15,00 sati

Hvala na sudjelovanju.

agrobioclim cropU sklopu aktivnosti 6: Jačanje svijesti šire javnosti o klimatskim promjenama i prilagodbi klimatskim promjenama, na projektu AGROBIORAZNOLIKOST (KK. 05.1.1.02.0005), pripremljene su i tiskane brošura i priručnik iz rezultata aktivnosti 5: Društveno – ekonomski aspekti prilagodbe i jačanja otpornosti poljoprivrednog sektora za klimatske promjene.

logo 2022 prozirPozivamo zainteresirane ponuditelje da nam dostave ponudu temeljem Poziva na dostavu ponuda za Računovodstvene usluge usklađenja evidencije dugotrajne imovine sa stanjem u bruto bilanci.

Natječajna dokumentacija

Za sve dodatne informacije u ovom postupku jednostavne nabave možete nazvati telefonom na broj +385 52 408 333 u vremenu od 08 – 16 sati svakog radnog dana ili poslati upit na e-mail: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 13.12.2022. u 12,00 sati

Hvala na sudjelovanju.

logo 2022 prozirPozivamo zainteresirane ponuditelje da nam dostave ponudu temeljem Poziva na dostavu ponuda za nabavu analitičkih standarda za rad na projektu „BioRecovery - Inovativna rješenja u zelenoj tranziciji - iz poljoprivrednog otpada u visoko vrijedne sirovine", financiranom od strane Zaklade "ADRIS".

Za sve dodatne informacije u ovom postupku jednostavne nabave možete nazvati telefonom na broj +385 52 408 333 u vremenu od 08 – 16 sati svakog radnog dana ili poslati upit na e-mail: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 09.12.2022. u 15,00 sati

Hvala na sudjelovanju.

logo 2022 prozirPo javnom natječaju, koji je objavljen 14. listopada 2022. godine u Narodnim novinama NN 119/2022, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i portala Euraxess-a, na znanstvena radna mjesta, primljeni su redom kako slijedi:

 

 

agrobioclim cropPozivamo Vas na radionicu pod nazivom Smjernice za prilagodbu poljoprivrede klimatskim promjenama koja se organizira u sklopu projekta AGROBIORAZNOLIKOST – osnova za prilagodbu i ublažavanje posljedica klimatskih promjena u poljoprivredi u organizaciji Instituta za poljoprivredu i turizam, Poreč.

Radionica je organizirana kao dvodnevno znanstveno – stručno događanje, a namijenjena je znanstvenoj i široj javnosti s ciljem povećanja dostupnosti podataka i projektnih rezultata. Radionica će biti održana u utorak 15.11. i srijedu 16.11.2022. u Studentskom centru (manja dvorana za sastanke), Marka Marojice 2b, 20000 Dubrovnik.

PROGRAM RADIONICE

logo 2022 prozirDana 25.10.2022. u Rijeci Institut za poljoprivredu i turizam i Sveučilište u Rijeci svečano su potpisali Sporazum o suradnji na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima. Sporazum su potpisali ravnatelj Instituta za poljoprivredu i turizam dr. sc. Dean Ban i rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.

Hypro4STInstitut za poljorpivredu i turizam aktivno se uključio u provedbu još jednog zanimljivog i korisnog projekta iz Programa ERASMUS+ temljem kojeg će u narednih 36 mjeseci nastojati dati doprinos razvoju programa usavršavanja stručnjaka u području održivog, hibridnog, digitalnog, kreativnog i poduzetničkog projektnog menadžmenta na polju turizma.

logo 2022 prozirPoštovani kolege u nastavku pročitajte ODLUKU o provođenju izbora za radničko vijeće Instituta za poljoprivredu i turizam.

genp2022logo s tekstomU ime organizatora Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i u ime predsjednika Organizacijskog i Znanstvenog Odbora prof.dr.sc. Mladena Brnčića, sa zadovoljstvom Vas pozivamo na međunarodni kongres GENP 2022 - Green Extraction of Natural Products - koji će biti održan u Poreču 27. i 28. listopada 2022.

Batat 7.5 2022 2Batat je višegodišnja kultura koja pripada porodici slakova (Convolvulaceae). Potječe iz Srednje i Južne Amerike. U Europi je do nedavno bio relativno nepoznata kultura te je njegova proizvodnja u Hrvatskoj tek u začecima. Zbog lošeg naziva koji dolazi iz engleskog jezika (sweet potato) krivo ga se povezuje s krumpirom, s kojim ne dijeli porodicu. U prehrani se upotrebljava kuhan ili pečen, a sadržava mnoštvo ugljikohidrata, vitamina (A, C, E, B6) i minerala (Cu, Mn, K, Fe). Budući da sadržava vrlo malo masti, idealna je prehrana svim osobama koje brinu o svom zdravlju. Ubraja se među najvažnije poljoprivredne kulture u svijetu.

Institut za poljoprivredu i turizam mora se pohvaliti da je na Pokusnom poljoprivredom imanju uzgojio, iako neslužbeno, najvaći batat u Istri težak 7.5 kilograma.

Potkategorije