logo 2022 prozirU okviru 4. Hrvatskog mikroskopijskog kongresa s međunarodnim sudjelovanjem koji je održan u Poreču, od 18. do 20. svibnja 2022. g., u Institutu je za sudionike kongresa organizirana degustacija maslinovog ulja popraćena znanstveno-stručnim predavanjem o kvaliteti maslinovih ulja. Prezentaciju su organizirale dr. sc. Karolina Brkić Bubola, voditeljica službenog Panela za senzornu analizu maslinovog ulja i Marina Lukić, dipl. ing. preh. tehn., voditeljica Prehrambeno-biotehnološkog laboratorija Instituta, akreditiranih za kontrolu kvalitete i autentičnosti maslinovih ulja.

LOGO COLOUR INHERITU Sparti (Grčka), od 27. do 29. travnja 2022. godine, održana je završna konferencija projekta „Održive turističke strategije za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine mediteranske obale i priobalja“ - INHERIT“, pod nazivom “The INHERIT approach – Conservation and  valorisation of natural heritage – The INHERITURA label” u organizaciji vodećeg projektnog partnera, Regije Peloponez.

Unesco Portoroz 2022Predstavnice Instituta za poljoprivredu i turizam, dr.sc. Kristina Brščić, dr.sc. Ana Težak Damijanić, Marija Pičuljan i Katarina Lovrečić, sudjelovale su na panelu u sklopu međunarodne znanstvene konferencije UNESCO UNITWIN CONFERENCE 2022: WORLD HERITAGE AND TOURISM INNOVATION. Konferencija se održala na Fakultetu za turistične študije (Turistica) u Portorožu, od 15. do 20. svibnja 2022. godine.

imr conf xviii bijeli 12Predstavnica Instituta za poljoprivredu i turizam, dr.sc. Ana Težak Damijanić, sudjelovala je na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji INTERDISCIPLINARY MANAGEMENT RESEARCH CONFERENCE XVIII u organizaciji Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Konferencija se održala u Opatiji, od 5. do 7. svibnja 2022. godine.

Vespa velutinaInstitut za poljoprivredu i turizam aktivno provodi projekt praćenja pojavnosti i raširenosti štetnika u pčelarstvu na području Republike Hrvatske - Vespa velutina i Vespa orientalis kojeg sufinancira Agencija za plaćanje u poljopriveredi ribarstvu i ruralnom razvoju Republike Hrvatske. Ovom prilikom obavještavamo zainteresiranu javnost da se aktivnosti projekta odvijaju u punom je zamahu. U nastavku možete pročitati više informacija o radu na projektu.

logoDana 12. i 13. svibnja 2022. u Kotoru je održan završni događaj projekta ConsumeLess Plus - A model 4 resilient destinations toward tourism recovery: Less is more. Kroz dva dana događanja održana je završna konferencija i treći sastanak partnera na projektu.

zsd logo za nocnjakDjelatnice Instituta za poljoprivredu i turizam, dr.sc. Karolina Brkić Bubola, Anja Novoselić dipl. ing. agr. i Dora Klisović mag. med. chem., sudjelovale su na Znanstveno-stručnom skupu o maslinarstvu i uljarstvu koji se održao u sklopu 24. Međunarodne manifestacije maslinara i uljara NOĆNJAK 2022 u Supetru na otoku Braču od 5.- 8.5.2022. u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije.

genp2022logo s tekstomU ime organizatora Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i u ime predsjednika Organizacijskog i Znanstvenog Odbora prof.dr.sc. Mladena Brnčića, sa zadovoljstvom Vas pozivamo na međunarodni kongres GENP 2022 - Green Extraction of Natural Products - koji će biti održan u Poreču 27. i 28. listopada 2022.

U razdoblintereg mediterran logoju od 27. do 30. travnja predstavnice Instituta, Joelle Živolić i Rosela Kružić sudjelovale su na 5. međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu u Cavtatu u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“. 

logo 2022 prozirPo javnom natječaju, koji je objavljen 1. travnja 2022. godine u Narodnim novinama 41/2022, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta i putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na radno mjesto stručni suradnik na projektu primljena je Ivana Šimić, mag. ing agr.

wintermed logoU Palma de Mallorci 27. i 28. travnja 2022. održan je sastanak partnera na projektu Interreg Mediteran „Winter Islands Network for all year round Tourism ExpeRience in the MEDiterranean - WINTER MED“. U okviru dvodnevnog događanja projektni partneri dogovorili su predstojeće aktivnosti na projektu koji završava krajem lipnja te je organiziran studijski posjet primjerima dobre prakse vezano uz teme održivog i cjelogodišnjeg turizma.

dora radDora Klisović, doktorandica Instituta za poljoprivredu i turizam, pod vodstvom mentorice dr. sc. Karoline Brkić Bubola te u suradnji s kolegama, Anjom Novoselić i dr. sc. Igorom Lukićem, objavila je znanstveni članak pod naslovom „Extra virgin olive oil under simulated consumption conditions: Evaluation of quality, health, and flavour propertiesu“ u uglednom međunarodnom znanstvenom časopisu „Journal of Food Composition and Analysis“ (Q1; IF: 4.556)

Potkategorije