phytofarmol-logoU sklopu Uspostavnog istraživačkog projekta HRZZ-a "Bilinogojstvom do sekundarnih biljnih metabolita: primjena mineralnih hraniva i elicitora za povećanje koncentracije fenola u listu masline (UIP-2017-05-8464; PhytoFarmOL), u časopisu Plants (WoS JCR:Q1, IF 2.762), objavljena je publikacija grupe autora: Pasković, I., Lukić, I., Žurga, P., Majetić Germek, V., Brkljača, M., Koprivnjak, O., Major, N., Grozić, K,, Franić, M., Ban, D., Marcelić, Š., Goreta Ban S. (2020). Cjeloviti rad možete pročitati na poveznici:  Temporal Variation of Phenolic and Mineral Composition in Olive Leaves Is Cultivar Dependent. Plants, 9(9), 1099

Logo iptpo

Dana 15. srpnja 2020. godine objavljen je natječaj u „Narodnim novinama“ broj 81/20, u Glasu Istre, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Euraxess Jobs Portal Team, za zapošljavanje 2 doktoranda u suradničko zvanje i na radno mjesto asistent, na projekte Hrvatske zaklade za znanost. Na radna mjesta primljeni su:

Logo iptpo

Po javnom natječaju, koji je objavljen 12. lipnja 2020. godine u „Narodnim novinama“ broj 68/20, u Glasu Istre, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta i putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na radno mjesto stručni suradnik na projektu, za rad na projektu „Winter Islands Network for all year round Tourism ExpeRience in the MEDiterranean - WINTER MED“ primljena je Joelle Živolić

Logo iptpo

Po javnom natječaju, koji je objavljen 15. srpnja 2020. godine u „Narodnim novinama“ broj 81/20, u Glasu Istre, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta i putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na radno mjesto stručni suradnik za pravne poslove za rad u Tehnologijsko-razvojnom centru primljena je Eva Mlinar, mag. iur.

Logo iptpoPo javnom natječaju, koji je objavljen 15. srpnja 2020. godine u „Narodnim novinama“ broj 81/20, u Glasu Istre, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta i putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na radno mjesto stručni suradnik na projektu, za rad na H2020 projektu „Sustainable plant protection transition: a global health approach (SPRINT)“ primljena je Ines Dajčić

Logo iptpo

Po javnom natječaju, koji je objavljen 15. srpnja 2020. godine u „Narodnim novinama“ broj 81/20, u Glasu Istre, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta i putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na radno mjesto stručni suradnik na projektu, za rad na projektu „KK.05.1.1.02.0030 - WildBioAdapt - Divlje biljne vrste u funkciji prilagodbe poljoprivrede i turizma klimatskim promjenama“ primljen je Saša Bernobić, mag. ing. agr.

 
Za naslovljeni predmet nabave natječajnu dokumentaciju i sve dodatne informacije vezane uz navedenu jednostavnu nabavu, možete zatražiti putem elektroničke pošte: ninoslav@iptpo.hr
 
Rok za dostavu ponuda je 06.08.2020. u 15,00 sati.
Znak Instituta

Dana 12. lipnja 2020. godine objavljen je natječaj u „Narodnim novinama" broj 68/20, u Glasu Istre, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Euraxess Jobs Portal Team, za zapošljavanje 5 doktoranada na projekte Hrvatske zaklade za znanost „Projekt razvoja karijera mladih istraživača - izobrazba novih doktora znanosti". Na radna mjesta primljeni su:

LOGO COLOUR INHERITDana 16. srpnja 2020., u prostorijama Instituta za poljoprivredu i turizam, održan je sastanak radne skupine projekta „Održive turističke strategije za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine mediteranske obale i priobalja - INHERIT". Sastanak je održan s ciljem stvaranja novog turističko-edukativnog proizvoda u okviru održivih turističkih aktivnosti na području šume Sv. Marka, a uključivao je i terenski dio - razgled šumice Sv. Marka s dionicima.
 

Institut za poljoprivredu i turizam iz Poreča ove godine slavi 145 godina postojanja. O prošlosti, aktualnim projektima i planovima za budućnost ustanove koja je dala i nadalje daje izniman doprinos razvoju istarske i hrvatske poljoprivrede, razgovarali smo s ravnateljem Instituta dr.sc. Deanom Banom.

Radio emisiju možete preslušati:

LOGO COLOUR INHERITDana 7. i 15. srpnja 2020., održan je peti po redu sastanak partnera na projektu „Održive turističke strategije za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine mediteranske obale i priobalja - INHERIT". Zbog situacije uzrokovane pandemijom COVID-19, projektni partneri su umjesto planiranog sastanka na Cipru, održali dvodnevni online sastanak. Sastanak je organiziran od strane vodećeg partnera - Regija Peloponez (Grčka).
 

Akademija poljoprivrednih znanosti (APZ) organizira okrugli stol 'Važnost poljoprivrede u cirkularnom biogospodarstvu i vrijednosnom lancu proizvodnje naprednih biogoriva' koji će se održati 08. rujna 2020. godine na Sveučilištu u Zagrebu na Agronomskom fakultetu. Više pogledajte na PROGRAMU u prilogu. 

 

Potkategorije