logo 2022 prozirPo javnom natječaju, koji je objavljen 24. ožujka 2023. godine u Narodnim novinama 33/2023, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta i putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na radno mjesto stručni suradnik na projektu primljena je Ivana Šimić, mag. ing agr.

logo 2022 prozirInstitut za poljoprivredu i turizam organizira

1. osnovnu izobrazbu 20.04.2023. s početkom u 10.00 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći po šifrom 2023-009-ZOAOGZMV

2. dopusnku izobrazbu 21.04.2023. s početkom u 16.00 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći po šifrom 2023-009-CPYPWFKC

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na e-mail: zivka@iptpo.hr

logo 2022 prozirPozivamo zainteresirane ponuditelje da nam dostave ponudu temeljem Poziva na dostavu ponuda za nabavu laboratorijskog potrošnog materijala za rad na Znanstvenom projektu HRZZ IP-2020-02-4551 „Inovativna rješenja za racionalizaciju upotrebe bentonita u postizanju proteinske stabilnosti bijelih vina – INNOSTAB“

1. Dokumentacija za nadmetanje

Svi dokumenti navedeni u pozivu koji su traženi kao sastavni dio ponude, moraju biti podignuti skenirani, potpisani sukladno zahtjevu iz poziva na dostavu ponuda.

Za sve dodatne informacije u ovom postupku jednostavne nabave možete nazvati telefonom na broj +385 52 408 333 u vremenu od 08 – 16 sati svakog radnog dana ili poslati upit na e-mail: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 21.04.2023. do 15,00 sati

logo 2022 prozirPozivaju se svi zainteresirani predstavnici medija da sutra, 05. travnja 2023. godine, u prostorima Instituta za poljoprivredu i turizam na adresi Karla Huguesa 8, dođu na tiskovnu konferenciju i na predstavljanje rezultata projekta na završnoj konferenciji projekta „Znanstvena platforma za istraživanje i razvoj inovacija u održivoj poljoprivredi – dogradnja i opremanje Instituta za poljoprivredu i turizam“. Početak konferencije zakazan je u 09:30 sati u velikoj dvorani za sastanke. Na konferenciji će znanstvenici Instituta predstaviti rezultate projekta i biti će prikazana 3D vizualizacija novo projektiranih prostora prostora i objekata koji se planiraju izgraditi.
Veselimo se Vašem dolasku.
Više detalja, kao i poziv potražite na WEB STRANICI PROJEKTA

naturallyU Rovinju je 28.-31. ožujka 2023. održan međunarodni skup 28th Croatian Meeting of Chemists and Chemical Engineers (28HSKIKI) na kojem je voditeljica projekta dr. sc. Danijela Poljuha prezentirala rezultate istraživanja fitokemijskog profila bagrema (Robinia pseudoacacia L.), invazivne biljne vrste u Istri, provedenog u sklopu projekta NATURALLY, koji fiancira Hrvatska zaklada za znanost. Poster prezentacijom predstavljeni su rezultati analize fenolnog sastava i antioksidacijskog kapaciteta ekstrakata lista i cvijeta ove vrste koji su dio istraživanja čiji je cilj utvrditi potencijal invazivnih biljnih vrsta kao izvora fitofarmaceutika.

logo 2022 prozirInstitut za poljoprivredu i turizam raspisuje Poziv na dostavu ponuda sukladno članku 7. Pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave.

Institut za poljoprivredu i turizam ugovorio je sufinanciranje projekta Znanstvenog centra izvrsnosti za bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja, u okviru projekta Bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja“ KK.01.1.1.01.0005. i temeljem odobrenog plana nabave provodi postupak jednostavne nabave za potrebe rada na projektu.

Procijenjena vrijednost predmeta nabave: 5.900,00 € bez PDV-a s uključenim radovima, demontažom, montažom i isporukom.

Rok za dostavu ponuda je 06.04.2023. u 15,00 sati.

logo 2022 prozirPo javnom natječaju, koji je objavljen 1.2.2023. godine u Narodnim Novinama 12/23, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na oglasnoj ploči Instituta i na web stranici Instituta, na radno mjesto IV. vrste – spremač/ica, 1 izvršitelj/ica, na neodređeno vrijeme uz probni rad od mjesec dana, u punom radnom vremenu primljena je Fadila Čaušević.

logo 2022 prozirPozivamo zainteresirane ponuditelje da nam dostave ponudu temeljem Poziva na dostavu ponuda za nabavu laboratorijskog potrošnog materijala za rad na projektu „WILDBIOADAPT – divlje biljne svojte u funkciji prilagodbe poljoprivrede i turizma klimatskim promjenama“ referentnog broja; KK.05.1.1.02.0030.

1. Dokumentacija za nadmetanje

Svi dokumenti navedeni u pozivu koji su traženi kao sastavni dio ponude, moraju biti podignuti skenirani, potpisani sukladno zahtjevu iz poziva na dostavu ponuda.

Za sve dodatne informacije u ovom postupku jednostavne nabave možete nazvati telefonom na broj +385 52 408 333 u vremenu od 08 – 16 sati svakog radnog dana ili poslati upit na e-mail: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 23.03.2023. do 15,00 sati

AcM902S0 400x400Znanstveni rad na temu poljoprivrednih i šumskih štetnika te novounesenih vrsta u Istri naslovljen „The Impact of Beehive Proximity, Human Activity and Agricultural Intensity on Diptera Diversity in a Mediterranean Mosaic of Agroecosystems, with a Focus on Pest Species“ objavljen je u posebnom broju znanstvenog časopisa Animals posvećenom interakcijama između životinja u različitim staništima (Q1; IF: 3,231). Rad je nastao kao rezultat međunarodne suradnje i timskog rada znanstvenika s Instituta, dr.sc. Barbare Sladonje, dr.sc. Danijele Poljuhe i Mirele Uzelac, mag. oecol. s entomolozima iz Italije i Češke.

logo 2022 prozirPo javnom natječaju, koji je objavljen 10.2.2023. godine u Narodnim Novinama 15/23, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na oglasnoj ploči Instituta i na web stranici Instituta, na radno mjesto viši/a tehničar/ka, 1 izvršitelj/ica, do povratka privremeno odsutne zaposlenice, na puno radno vrijeme, uz probni rad u trajanju od 3 mjeseca primljena je dr. sc. Sara Rossi.

Logo Dialogue4TourismU Ateni, 1. i 2. ožujka 2023. godine održan je Kick-off sastanak projektnih partnera projekta Interreg Euro-MED Dialogue4Tourism i događanje pod nazivom „Dialogue4Tourism - a common vision of tourism governance in the Mediterranean basin“ u okviru kojeg su održana tri panela/okrugla stola pod nazivom „The future of sustainable tourism in the Mediterranean basin“, „Transformation of Tourism governance. Innovative and circular tourism“ i „Transformation of Tourism governance. Towards a resilient and climate neutral tourism“.

agrobioclim cropPozivamo Vas na radionicu pod nazivom „Utjecaj klimatskih promjena na poljoprivredu u Istri“ koja će biti održana u četvrtak 02. ožujka 2023. u dvorani Doma obrtnika, Partizanska 5a, Poreč s početkom u 18:00 sati. Radionica je organizirana kao stručni skup, u prvom redu namijenjen poljoprivrednicima kao i predstavnicima stručnih službi za podršku poljoprivrednom sektoru. Teme stručnog skupa su aktualne klimatske promjene i njihov učinak na poljoprivredu u Istri. Također, govoriti će se o mogućnostima i ograničenjima u prilagodbi poljoprivrede te kako poljoprivrednici mogu upravljati rizicima u svom poslovanju.

Potkategorije