logo 2022 prozirPozivamo zainteresirane ponuditelje da nam dostave ponudu temeljem Poziva na dostavu ponuda za nabavu analitičkih standarda za rad na projektu „BioRecovery - Inovativna rješenja u zelenoj tranziciji - iz poljoprivrednog otpada u visoko vrijedne sirovine", financiranom od strane Zaklade "ADRIS".

Za sve dodatne informacije u ovom postupku jednostavne nabave možete nazvati telefonom na broj +385 52 408 333 u vremenu od 08 – 16 sati svakog radnog dana ili poslati upit na e-mail: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 09.12.2022. u 15,00 sati

Hvala na sudjelovanju.

logo 2022 prozirPo javnom natječaju, koji je objavljen 14. listopada 2022. godine u Narodnim novinama NN 119/2022, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i portala Euraxess-a, na znanstvena radna mjesta, primljeni su redom kako slijedi:

 

 

agrobioclim cropPozivamo Vas na radionicu pod nazivom Smjernice za prilagodbu poljoprivrede klimatskim promjenama koja se organizira u sklopu projekta AGROBIORAZNOLIKOST – osnova za prilagodbu i ublažavanje posljedica klimatskih promjena u poljoprivredi u organizaciji Instituta za poljoprivredu i turizam, Poreč.

Radionica je organizirana kao dvodnevno znanstveno – stručno događanje, a namijenjena je znanstvenoj i široj javnosti s ciljem povećanja dostupnosti podataka i projektnih rezultata. Radionica će biti održana u utorak 15.11. i srijedu 16.11.2022. u Studentskom centru (manja dvorana za sastanke), Marka Marojice 2b, 20000 Dubrovnik.

PROGRAM RADIONICE

logo 2022 prozirDana 25.10.2022. u Rijeci Institut za poljoprivredu i turizam i Sveučilište u Rijeci svečano su potpisali Sporazum o suradnji na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima. Sporazum su potpisali ravnatelj Instituta za poljoprivredu i turizam dr. sc. Dean Ban i rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.

Hypro4STInstitut za poljorpivredu i turizam aktivno se uključio u provedbu još jednog zanimljivog i korisnog projekta iz Programa ERASMUS+ temljem kojeg će u narednih 36 mjeseci nastojati dati doprinos razvoju programa usavršavanja stručnjaka u području održivog, hibridnog, digitalnog, kreativnog i poduzetničkog projektnog menadžmenta na polju turizma.

logo 2022 prozirPoštovani kolege u nastavku pročitajte ODLUKU o provođenju izbora za radničko vijeće Instituta za poljoprivredu i turizam.

genp2022logo s tekstomU ime organizatora Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i u ime predsjednika Organizacijskog i Znanstvenog Odbora prof.dr.sc. Mladena Brnčića, sa zadovoljstvom Vas pozivamo na međunarodni kongres GENP 2022 - Green Extraction of Natural Products - koji će biti održan u Poreču 27. i 28. listopada 2022.

Batat 7.5 2022 2Batat je višegodišnja kultura koja pripada porodici slakova (Convolvulaceae). Potječe iz Srednje i Južne Amerike. U Europi je do nedavno bio relativno nepoznata kultura te je njegova proizvodnja u Hrvatskoj tek u začecima. Zbog lošeg naziva koji dolazi iz engleskog jezika (sweet potato) krivo ga se povezuje s krumpirom, s kojim ne dijeli porodicu. U prehrani se upotrebljava kuhan ili pečen, a sadržava mnoštvo ugljikohidrata, vitamina (A, C, E, B6) i minerala (Cu, Mn, K, Fe). Budući da sadržava vrlo malo masti, idealna je prehrana svim osobama koje brinu o svom zdravlju. Ubraja se među najvažnije poljoprivredne kulture u svijetu.

Institut za poljoprivredu i turizam mora se pohvaliti da je na Pokusnom poljoprivredom imanju uzgojio, iako neslužbeno, najvaći batat u Istri težak 7.5 kilograma.

Porec 6

Institut za poljoprivredu i turizam provodi projekt pod nazivom „Znanstvena platforma za istraživanje i razvoj inovacija u održivoj poljoprivredi – dogradnja i opremanje Instituta za poljoprivredu i turizam“ (KK.01.1.1.09.0030) financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj te ovim putem dodatno informira zainteresiranu javnost o dinamici provedbe projektnih aktivnosti.

 

logo 2022 prozirU nastavku preuzmite Poziv na dostavu ponuda za nabavu traktorskih priključaka

Za naslovljeni predmet nabave sve dodatne informacije, možete zatražiti putem elektronicke pošte: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 29.09.2022 u 15,00 sati.

Foto 29.08.2022. 17 43 42

Voditeljica projekta dr.sc. Sanja Radeka i doktorandica Fumica Orbanić u sklopu HRZZ projekta VINUM SANUM sudjelovale su na 3. međunarodnom znanstveno-stručnom skupu FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS (FIB) koji se održao u Osijeku, dana 29. kolovoza 2022. Fumica Orbanić predstavila je rezultate istraživanja, usmenom priopćenjem na temu ''Phenolic profile of cold-pressed grape seed oil from Teran red grape variety (Vitis vinifera L.): impact of prefermentative mash cooling, heating, and prolonged macerations''.

Detaljnije na web stranici HRZZ projekta VINUM SANUM

Consumeless Plus logoDana 13. rujna 2022. održan je završni sastanak projekta ConsumeLess Plus Lokalnog odbora kojeg čine predstavnici Instituta, predstavnici Upravnog odjela za turizam Istarske županije koji je pridruženi partner u projektu te predstavnici Grada Novigrada, Grada Poreča, Grada Rovinja, Grada Labina, Turističke zajednice grada Pule i Turističke zajednice središnje Istre. 

Potkategorije