Logo iptpoPo javnom natječaju, koji je objavljen 1.2.2023. godine u Narodnim Novinama 12/23, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na oglasnoj ploči Instituta i na web stranici Instituta, na radno mjesto viši stručni savjetnik za poslovne odnose, 1 izvršitelj/ica, za rad u Tehnologijsko razvojnom centru Instituta (TRC), na neodređeno vrijeme, uz probni rad 6 mjeseci na puno radno vrijeme primljena je Martina Begić, mag. oec.

pytoZavršnog dana 58. hrvatskog i 18. međunarodnog Simpozija Agronoma održanog u Dubrovniku od 11. do 17. veljače 2023. godine izabrani su najbolji radovi u obliku postera. U sekciji Zaštite bilja proglašen je kao najbolji poster rad grupe autora Kaliterna i sur.  naslova: "Inhibitory potential of olive leaf extract on plant pathogenic fungus Verticillium dahliae Kleb.“ koji je nastao kao rezultat projekta PhytoFarmOL (HRZZ UIP-2017-05-8464) čiji je voditelj dr.sc. Igor Pasković s Instituta za poljoprivredu i turizam.

logo 2022 prozirInstitut za poljoprivredu i turizam organizira dopunsku izobrazbu 17.03.2023. s početkom u 10.00 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći po šifrom 2023-009-CX5EIDZU

U nastavku pročitajte raspored sati navedenog predavanja.

cropped naturally hrzz 1U Institutu je u ponedjeljak, 6.2.2023. održana radionica „Statistička analiza podataka (IBM SPSS Statistic)“ za članove projektnog tima i suradnike. Voditeljica radionice, doc. dr. sc. Slavica Dudaš, profesor stručnog studija na Veleučilištu u Rijeci, na praktičnim je primjerima rezultata analiza dobivenih u sklopu projekta objašnila metode analize podataka i interpretacije rezultata u kontekstu ciljeva projekta. Polaznici su imali priliku proći kroz cijeli postupak analize te diskutirati dobivene rezultate.

logo 2022 prozirPo javnom natječaju, koji je objavljen 27. listopada 2022. godine u Narodnim novinama NN 125/2022, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i portala Euraxess-a, na znanstveno radno mjesto VIŠI ZNANSTVENI SURADNIK primljen je DR. SC. MARKO ČERNE.

Po javnom natječaju, koji je objavljen 11. studenog 2022. godine u Narodnim novinama NN 133/2022, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i portala Euraxess-a, na znanstveno radno mjesto VIŠI ZNANSTVENI SURADNIK primljen je DR. SC. NIKOLA MAJOR

Informacija o rezultatima natječaja za izbor na radno mjesto spremač/ica

Po javnom natječaju, koji je objavljen 23. prosinca 2022. godine u Narodnim novinama 152/2022, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na radno mjesto SPREMAČ/ICA nije bilo prijavljenih kandidata te se natječaj ponovno raspisuje.

logo 2022 prozirPozivamo zainteresirane ponuditelje da nam dostave ponudu temeljem Poziva na dostavu ponuda za nabavu dva kotla za proizvodnju jakih alkoholnih pića.

Natječajna dokumentacija

Za sve dodatne informacije u ovom postupku jednostavne nabave možete nazvati telefonom na broj +385 52 408 333 u vremenu od 08 – 16 sati svakog radnog dana ili poslati upit na e-mail: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 03.02.2023. u 15,00 sati

Hvala na sudjelovanju.

Logo

Početkom ove godine Institut za poljoprivredu i turizam u Poreču započeo je s implementacijom novog projekta sufinanciranog iz programa Interreg Euro-Med. Radi se o projektu pod nazivom „Institutional Dialogue on Sustainable Tourism and Governance in the Euro-Med Area – Dialogue4Tourism“.

vinum sanum logoDana 19.12.2022. u Domu Obrtnika u Poreču održana je Završna konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati projekta Hrvatske Zaklade za Znanost ''Utjecaj različitih vinifikacijskih tehnologija na kvalitativna svojstva vina od autohtonih hrvatskih sorti: uloga vina u ljudskoj prehrani – VINUM SANUM''

Detaljnije na web stranici HRZZ projekta VINUM SANUM

IMG 20230118 WA0015Sara Rossi, doktorandica na HRZZ projektu ”Utjecaj različitih vinifikacijskih tehnologija na kvalitativna svojstva vina od autohtonih hrvatskih sorti: uloga vina u ljudskoj prehrani – VINUM SANUM“, 18.01.2023. na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu uspješno je i s najvećim pohvalama (Summa Cum Laude) obranila doktorsku disertaciju naslova ”Utjecaj predfermentacijskoga zagrijavanja i duljine maceracije na kemijski sastav, senzorna svojstva i koncentraciju bioaktivnih spojeva u vinima sorte ‘Teran’ (Vitis vinifera L.)”.

Detaljnije na web stranici HRZZ projekta VINUM SANUM

intro

U sklopu diseminacije rezultata HRZZ projekta VINUM SANUM, doktorandice Sara Rossi i Ena Bestulić sudjelovale su sa poster prezentacijama na 43. Svjetskom Kongresu Vinove loze i Vina - OIV (43rd World Congress of Vine and Wine) koji se održao u Baja Kaliforniji (Mexico) od 31. listopada do 04. studenog 2022. godine.

Detaljnije na web stranici HRZZ projekta VINUM SANUM

1

U sklopu diseminacije rezultata HRZZ projekta VINUM SANUM, voditeljica projekta dr.sc. Sanja Radeka i doktorandice Ena Bestulić i Fumica Orbanić sudjelovale su na ‘’10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists’’ koji se održao u Zagrebu od 30. 11. – 2. 12. 2022. u organizaciji Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Detaljnije na web stranici HRZZ projekta VINUM SANUM

logo 2022 prozirPozivamo zainteresirane ponuditelje da nam dostave ponudu temeljem Poziva na dostavu ponuda za objavljenom u Elektroničkom oglasnika javne nabave pod projem objave 2023/0BP-00224 - "Obavijest o jednostavnoj nabavi" ( LINK - OBJAVE )

Za sve dodatne informacije u ovom postupku jednostavne nabave možete nazvati telefonom na broj +385 52 408 333 u vremenu od 08 – 16 sati svakog radnog dana ili poslati upit na e-mail: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 30.01.2023. u 15,00 sati

Hvala na sudjelovanju.

Potkategorije