AcM902S0 400x400Znanstveni rad na temu poljoprivrednih i šumskih štetnika te novounesenih vrsta u Istri naslovljen „The Impact of Beehive Proximity, Human Activity and Agricultural Intensity on Diptera Diversity in a Mediterranean Mosaic of Agroecosystems, with a Focus on Pest Species“ objavljen je u posebnom broju znanstvenog časopisa Animals posvećenom interakcijama između životinja u različitim staništima (Q1; IF: 3,231). Rad je nastao kao rezultat međunarodne suradnje i timskog rada znanstvenika s Instituta, dr.sc. Barbare Sladonje, dr.sc. Danijele Poljuhe i Mirele Uzelac, mag. oecol. s entomolozima iz Italije i Češke.

logo 2022 prozirPo javnom natječaju, koji je objavljen 10.2.2023. godine u Narodnim Novinama 15/23, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na oglasnoj ploči Instituta i na web stranici Instituta, na radno mjesto viši/a tehničar/ka, 1 izvršitelj/ica, do povratka privremeno odsutne zaposlenice, na puno radno vrijeme, uz probni rad u trajanju od 3 mjeseca primljena je dr. sc. Sara Rossi.

Logo Dialogue4TourismU Ateni, 1. i 2. ožujka 2023. godine održan je Kick-off sastanak projektnih partnera projekta Interreg Euro-MED Dialogue4Tourism i događanje pod nazivom „Dialogue4Tourism - a common vision of tourism governance in the Mediterranean basin“ u okviru kojeg su održana tri panela/okrugla stola pod nazivom „The future of sustainable tourism in the Mediterranean basin“, „Transformation of Tourism governance. Innovative and circular tourism“ i „Transformation of Tourism governance. Towards a resilient and climate neutral tourism“.

agrobioclim cropPozivamo Vas na radionicu pod nazivom „Utjecaj klimatskih promjena na poljoprivredu u Istri“ koja će biti održana u četvrtak 02. ožujka 2023. u dvorani Doma obrtnika, Partizanska 5a, Poreč s početkom u 18:00 sati. Radionica je organizirana kao stručni skup, u prvom redu namijenjen poljoprivrednicima kao i predstavnicima stručnih službi za podršku poljoprivrednom sektoru. Teme stručnog skupa su aktualne klimatske promjene i njihov učinak na poljoprivredu u Istri. Također, govoriti će se o mogućnostima i ograničenjima u prilagodbi poljoprivrede te kako poljoprivrednici mogu upravljati rizicima u svom poslovanju.

Logo iptpoPo javnom natječaju, koji je objavljen 1.2.2023. godine u Narodnim Novinama 12/23, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na oglasnoj ploči Instituta i na web stranici Instituta, na radno mjesto viši stručni savjetnik za poslovne odnose, 1 izvršitelj/ica, za rad u Tehnologijsko razvojnom centru Instituta (TRC), na neodređeno vrijeme, uz probni rad 6 mjeseci na puno radno vrijeme primljena je Martina Begić, mag. oec.

pytoZavršnog dana 58. hrvatskog i 18. međunarodnog Simpozija Agronoma održanog u Dubrovniku od 11. do 17. veljače 2023. godine izabrani su najbolji radovi u obliku postera. U sekciji Zaštite bilja proglašen je kao najbolji poster rad grupe autora Kaliterna i sur.  naslova: "Inhibitory potential of olive leaf extract on plant pathogenic fungus Verticillium dahliae Kleb.“ koji je nastao kao rezultat projekta PhytoFarmOL (HRZZ UIP-2017-05-8464) čiji je voditelj dr.sc. Igor Pasković s Instituta za poljoprivredu i turizam.

logo 2022 prozirInstitut za poljoprivredu i turizam organizira dopunsku izobrazbu 17.03.2023. s početkom u 10.00 sati. Sve prijave rade se preko sustava eGrađani na linku IZOBRAZBA PRIJAVA - FITOSANITARNI INFORMACIJSKI SUSTAV, a izobrazbu možete pronaći po šifrom 2023-009-CX5EIDZU

U nastavku pročitajte raspored sati navedenog predavanja.

cropped naturally hrzz 1U Institutu je u ponedjeljak, 6.2.2023. održana radionica „Statistička analiza podataka (IBM SPSS Statistic)“ za članove projektnog tima i suradnike. Voditeljica radionice, doc. dr. sc. Slavica Dudaš, profesor stručnog studija na Veleučilištu u Rijeci, na praktičnim je primjerima rezultata analiza dobivenih u sklopu projekta objašnila metode analize podataka i interpretacije rezultata u kontekstu ciljeva projekta. Polaznici su imali priliku proći kroz cijeli postupak analize te diskutirati dobivene rezultate.

logo 2022 prozirPo javnom natječaju, koji je objavljen 27. listopada 2022. godine u Narodnim novinama NN 125/2022, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i portala Euraxess-a, na znanstveno radno mjesto VIŠI ZNANSTVENI SURADNIK primljen je DR. SC. MARKO ČERNE.

Po javnom natječaju, koji je objavljen 11. studenog 2022. godine u Narodnim novinama NN 133/2022, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i portala Euraxess-a, na znanstveno radno mjesto VIŠI ZNANSTVENI SURADNIK primljen je DR. SC. NIKOLA MAJOR

Informacija o rezultatima natječaja za izbor na radno mjesto spremač/ica

Po javnom natječaju, koji je objavljen 23. prosinca 2022. godine u Narodnim novinama 152/2022, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na radno mjesto SPREMAČ/ICA nije bilo prijavljenih kandidata te se natječaj ponovno raspisuje.

logo 2022 prozirPozivamo zainteresirane ponuditelje da nam dostave ponudu temeljem Poziva na dostavu ponuda za nabavu dva kotla za proizvodnju jakih alkoholnih pića.

Natječajna dokumentacija

Za sve dodatne informacije u ovom postupku jednostavne nabave možete nazvati telefonom na broj +385 52 408 333 u vremenu od 08 – 16 sati svakog radnog dana ili poslati upit na e-mail: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 03.02.2023. u 15,00 sati

Hvala na sudjelovanju.

Logo

Početkom ove godine Institut za poljoprivredu i turizam u Poreču započeo je s implementacijom novog projekta sufinanciranog iz programa Interreg Euro-Med. Radi se o projektu pod nazivom „Institutional Dialogue on Sustainable Tourism and Governance in the Euro-Med Area – Dialogue4Tourism“.

vinum sanum logoDana 19.12.2022. u Domu Obrtnika u Poreču održana je Završna konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati projekta Hrvatske Zaklade za Znanost ''Utjecaj različitih vinifikacijskih tehnologija na kvalitativna svojstva vina od autohtonih hrvatskih sorti: uloga vina u ljudskoj prehrani – VINUM SANUM''

Detaljnije na web stranici HRZZ projekta VINUM SANUM

Potkategorije